Stukadoor

Een stukadoor zorgt ervoor dat jij mooi afgewerkte binnen- en buitenmuren hebt. Met behulp van verschillende technieken werkt zo'n expert je muren af zoals jij wil. Een stukadoor inschakelen is mogelijk bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Vergelijk offertes

1157

Voordelen stukadoor

Je muren en plafonds laten afwerken door een stukadoor heeft veel voordelen. Een aantal van de belangrijkste pluspunten zijn: 

Nette afwerking

Door je muren te laten stucen, ben je zeker van een nette en egale afwerking. Bovendien kan je kiezen uit meerdere soorten pleistermaterialen. Zo bepaal je zelf de uitstraling van je muren. 

Woningwaarde stijgt

Je huis oogt fris en netjes, waardoor de waarde stijgt. Mocht je je woning in de toekomst verkopen, krijg je er dus waarschijnlijk meer voor. Een tijdig onderhoud is hiervoor wel van belang.

Ideaal in combinatie met isolatie

Laat je je buiten- of binnenmuren bepleisteren? Dan is dat hét moment om eerst muurisolatie te plaatsen. Zo profiteer je van een prachtige uitstraling én een optimale isolatie van je muren. 

Goede bescherming

Met een nieuwe stuclaag zijn je muren optimaal beschermd en kunnen ze er weer tegen voor vele jaren. Kies je voor een ervaren stukadoor? Dan heb je er geen omkijken meer naar. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Stucwerk

Fijn contact met RH, ze komen hun afspraken na en het resultaat is fantastisch!

Joeri uit Haren Gn zocht naar Stucwerk en koos voor RH Bouw en Onderhoud

Goede en flexibele stukadoor

Heel tevrden met het stucwerk. Goed geprijsd, aardige stukadoor en meedenkend. We kregen tips over de voorbereiding van de wanden en er is goed werk geleverd.

Roos uit Utrecht zocht naar Stucwerk en koos voor ElandStuc

Wat kost een stukadoor?

De prijs voor een stukadoor is afhankelijk van allerlei factoren. Hierbij zijn de oppervlakte, het type stucwerk en de moeilijkheidsgraad van de werken van belang. In de tabel hieronder een kort overzicht van de richtprijzen: 

Type stucwerk Gemiddelde kosten per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Buitenmuren € 40 à 130
Binnenmuren € 15 à 90
Plafond € 9 à 25

Veelgestelde vragen over stucwerk

Een stukadoor moet de muur eerst voorbereiden. Hij vult alle gaatjes en scheuren op en maakt de muur schoon. Daarna plakt hij het stucwerk. Nadat dit droog is, werkt hij alles netjes af.

Je muren regelmatig schoonmaken is sterk aan te raden. Treden er in de loop der jaren toch lichte beschadigingen op? Dan is het zeker mogelijk die lokaal te herstellen met bv. een vulpleister. 

Voor stucwerk binnen heb je geen vergunning nodig. Voor buiten is dit meestal wel het geval als het om een voorgevel gaat. Maar een stukadoor kan je hier uitgebreid over informeren.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux