Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
  • Vul het korte formulier in
  • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
  • Kies de beste vakman
  • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1036

Vloerverwarming
informatie, advies en offertes

Vrijblijvend vloerverwarming-offertes aanvragen
Ontdek wat vloerverwarming voor jou kan betekenen
 Verhoog je wooncomfort
Verhoog de temperatuur in huis
Verlaag je energierekening

Streef naar een lagere energierekening en hoger wooncomfort met vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder onder huiseigenaren. Door je vloer gelijkmatig te laten verwarmen, kan je streven naar een beter wooncomfort en een lagere energierekening. Hier vind je alle informatie over vloerverwarming, waaronder de kosten, soorten en werking van vloerverwarming. 

Voordelen van vloerverwarming

Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is een belangrijke stap naar een lagere energiefactuur. Met vloerverwarming wordt je woning gelijkmatig verdeeld verwarmd en zal je minder last krijgen van koude en warme delen in een kamer. Naast dat je kan streven naar een lagere energierekening, stijgt door het aanleggen van vloerverwarming het wooncomfort in (en de waarde van) je woning. Daarnaast kan je vloerverwarming in de zomer juist gebruiken om je huis er mee af te koelen. Tot slot heb je geen vervelende, grote of uitstekende radiatoren nodig voor het gebruik van vloerverwarming

Lees hier meer informatie over vloerverwarming

Kosten van vloerverwarming bekijken

Kosten van vloerverwarming

Door vloerverwarming aan te leggen kan je besparen op je energierekening. Aangezien het rendement van vloerverwarming erg hoog is, zal je de gemaakte kosten voor vloerverwarming snel terugverdienen. De kosten voor vloerverwarming verschillen flink en hangen grotendeels af van verschillende factoren. De gemiddelde kosten van het leggen van vloerverwarming liggen rond de 40€ - 90€ per m2.

Meer informatie over de kosten

Soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming die kunnen worden aangelegd. Zo zijn er systemen die werken met water en andere met elektriciteit. De soorten vloerverwarming kunnen in drie verschillende groepen worden verdeeld.

Traditionele vloerverwarming
Traditionele vloerverwarming
Bij traditionele vloerverwarming worden er vaak sleuven ingeslepen in een betonnen vloer waarover een dekvloer wordt aangebracht voor de verwarming.
Nat- en droogbouw vloerverwarming
Natbouw en droogbouw
Naast traditionele vloerverwarming kan je kiezen voor nat- en droogbouw. Deze soorten vloerverwarming worden naast traditionele vloerverwarming vaak gekozen.
Elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming
Tot slot is het mogelijk om te kiezen voor elektrische vloerverwarming. Elektrische kabelmatten die in het cement zijn gerold zullen hier van pas komen.

Veelgestelde vragen over vloerverwarming

Advies van Ari

Aanbevolen voor jouw woning

Met deze maatregelen kun je jouw woning mogelijk nog meer verbeteren

...