1036

Vloerverwarming

  1. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Kom in contact met professionele vakmannen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Wil je altijd de ideale temperatuur in huis? Vloerverwarming verspreidt de warmte door de hele ruimte en zorgt ervoor dat je nooit meer koude voeten hebt. Doe gratis en vrijblijvend een vloerverwarming offerte aanvraag en ontdek wat vloerverwarming voor jou kan betekenen.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een vorm van verwarming dat onder de vloer wordt geïnstalleerd. Door vloerverwarming te laten inbouwen wordt je huis op de beste manier verwarmd. Vroeger was vloerverwarming vooral een luxe manier van het verwarmen van je woning. Tegenwoordig is vloerverwarming in Nederland veelvoorkomend en wordt het vaak als hoofdverwarming gebruikt. Je huis wordt gelijkmatig verwarmd en dat is efficiënter dan met een standaard verwarmingsinstallatie. Daardoor bespaar je met vloerverwarming zelfs op je energierekening.

Soorten vloerverwarming

Sta je op het punt om vloerverwarming offertes aan te vragen? Dan kun je kiezen uit een traditionele (watergedragen) vloerverwarming, infrarood vloerverwarming en elektrische vloerverwarming.

Watergedragen vloerverwarming

Watergedragen vloerverwarming (traditionele vloerverwarming) wordt ingeslepen in de vloer en wordt vaak aangesloten op de centrale verwarming. Hierdoor is het uitstekend te gebruiken als hoofdverwarming. Niet voor niets dat moderne huizen vaak voorzien zijn van deze vorm van verwarming.

Infrarood vloerverwarming en elektrische vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming en elektrische vloerverwarming zijn allebei vormen die gebruik maken van elektriciteit om warmte te genereren. Dit zijn dunne matten die eenvoudig te plaatsen zijn en hierdoor erg geschikt zijn om ook kleine ruimtes te voorzien van vloerverwarming.

Wil jij graag geadviseerd worden bij het kiezen van een type vloerverwarming? Dan kan je er bij het aanvragen van vloerverwarming offertes altijd voor kiezen om alle drie de opties te vergelijken!

Vloerverwarming prijs

Wat je uiteindelijk betaalt voor vloerverwarming hangt af van enkele factoren zoals het soort vloerverwarming, oppervlakte en of het gaat om een nieuwbouw en verbouw woning. Bij een oppervlakte van 60 m2 betaal je gemiddeld tussen de €1.250 en €2.500. Dit komt neer op gemiddeld €21 tot €42 per vierkante meter. 

Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming kan dus best een aardige investering zijn. Het brengt echter veel voordelen met zich mee. Allereerst natuurlijk het comfort. Je hebt geen last meer van koude voeten en er is een gelijkmatige verspreiding van de warmte. Hierdoor verwarm je met vloerverwarming efficiënter dan met een cv-ketel en bespaar je op jouw energierekening. Om hier optimaal van de profiteren is het wel belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is. Daarnaast is vloerverwarming onzichtbaar en staat het niet in de weg zoals een radiator. 

Vloerverwarming offerte

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden en kosten zullen zijn voor een vloerverwarming naar jouw wensen? Vraag dan gratis en vrijblijvend vloerverwarming offertes aan en laat je helpen door de bij ons aangesloten specialisten. Zij kunnen je precies vertellen wat het gaat kosten.