1039

Zonneboilers
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes voor zonneboilers
Ontdek wat een zonneboiler voor jou kan betekenen
 Bespaar op je energierekening
 Milieuvriendelijk
Ontvang tot €2.750 premie

Duurzaam energie opwekken met een zonneboiler

Met een zonneboiler bespaar je geld, energie en ben je milieuvriendelijk bezig. De energie die je verbruikt voor warm water zal ongeveer halveren met een zonneboiler. Je stoot dus een stuk minder CO2 uit.

De voordelen van zonneboilers

Voordelen van een zonneboiler

Een zonneboiler heeft een hoop voordelen. Ten eerste bespaar je tot €300 euro per jaar op je energiefactuur. Ook gebruikt een zonneboiler geen fossiele brandstoffen en dit zorgt voor minder CO2 uitstoot. Dit maakt een zonneboiler heel milieuvriendelijk.

kosten van zonneboilers

Kosten van een zonneboiler

Een zonneboiler zal ongeveer tussen de €2.000 en de €5.000 kosten. Hier staat wel tegenover dat je 20 jaar gratis water verwarmt. Het geld zal je dus zeker terugverdienen. Hoe snel dat gaat ligt aan het type zonneboiler, maar het is al mogelijk vanaf acht jaar. Ook is het mogelijk om een subsidie te krijgen voor een zonneboiler. Deze subsidie kan tussen de €650 en de €2.000 liggen.

Soorten zonneboilers

Bij het kopen van een zonneboiler is het altijd handig om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Afhankelijk van je budget, wensen en watergebruik kun je kijken welke zonneboiler het beste bij jou past. Naast deze soorten heb je ook de optie om te kiezen voor een compacte zonneboiler, waarbij de collector ook het opslagvat is. Deze neemt minder ruimte in dan de andere soorten.

standaard zonneboiler
Standaard zonneboiler
Bij een standaard zonneboiler zit de collector vast aan een buizensysteem dat door het opslagvat loopt. Na het gebruik van warm water vult het opslagvat zich aan met water uit de normale waterleiding.
cv-zonneboiler
CV-zonneboiler
Een Zonneboiler die veel lijkt op de standaard zonneboiler is de CV-zonneboiler. Deze zijn in principe hetzelfde, alleen heeft een CV-zonneboiler een losse CV-ketel waardoor je tegelijk warm water kunt gebruiken en kunt douchen.
zonneboiler combi
Zonneboiler combi
Met een zonneboiler combi kun je niet alleen water verwarmen maar ook deels de centrale verwarming voeden. De inhoud van het opslagvat is tot 250 liter. Hierdoor bespaar je nog meer op je rekening.
collectief systeem
Collectief systeem
Met een collectief systeem heb je een groter oppervlak nodig waar deze op geplaatst kan worden. Het collectoroppervlak is minimaal 6 vierkante meter. De collectieve systemen worden veelal ingezet voor grotere complexen zoals flats

Ontvang offertes voor zonneboilers

Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes voor zonneboilers aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tijd en geld.

Veelgestelde vragen over zonneboilers

Een zonneboiler zorgt ervoor dat water opwarmt met behulp van gratis zonne-energie. Een collector en een opslagvat vormen de zonneboiler.
Het opslagvat van de zonneboiler biedt ruimte aan 80 tot 240 liter water en een buizensysteem. Het buizensysteem bevat een vloeistof die opwarmt door zon die op de collectoren schijnt. Vervolgens pompt een pomp de vloeistof door de buizen en zo verwarmd het water. Als je water tapt, zal het opslagvat automatisch weer aanvullen met water uit jouw waterleiding.
Met een zonneboiler is het geen probleem als de zon niet schijnt. Vaak is aan het opslagvat een combiketel gekoppeld. Deze ketel verwarmt water als dat nodig is bij gebrek aan zonneschijn.
Dat kan zeker. Hoe hoog deze premie is hangt af van een aantal factoren waaronder de grootte van de zonneboiler. De premie kan oplopen tot €2.750

Eerder bekeken pagina's