Inbraakalarm in huis laten plaatsen

1327

Om je woning te beveiligen, kun je kiezen voor een inbraakalarm. Ook kun je er voor kiezen om dit alarm te koppelen aan een meldkamer, zodat je niet zelf oog in oog hoeft te staan met een inbreker. Maar wat is nou precies een inbraakalarm?

Wat is een inbraakalarm?

Een inbraakalarm is een elektronisch systeem dat een alarm afgeeft bij gevaarlijke situaties. Als een inbraakalarm detecteert dat iemand je woning binnenkomt, gaat er een sirene af of verschijnen er lichtflitsen.

Dit elektronisch systeem met meerdere mogelijkheden valt onder een (gekoppeld) beveiligingssysteem. Een inbraakalarm is dan ook maar een klein onderdeel van het alarmsysteem, maar vormt wel de basis. Met een inbraakalarm kan je de kans op inbraak verkleinen

Als inbrekers een inbraakalarm vanaf buiten zien door bijvoorbeeld een sticker op je deur, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. Komt de inbreker toch binnen, dan zal hij van het alarm schrikken en verdwijnt hij/zij zonder buit.

Oplettendheid en investeren in een alarmsysteem zijn de beste manieren van beveiliging tegen inbraak. Om de kans op inbraak nog meer te verkleinen, wordt er aangeraden om een inbraakalarm (alarmbeveiliging) te combineren met een beveiligingscamera.

Hoe werkt een inbraakalarm?

Een inbraakalarm werkt met sensoren. Wanneer deze worden geactiveerd, zal er een seintje worden afgegeven dat er iets mis is. Welke sensoren zijn aangesloten en de manier waarop het inbraakalarm alarm slaat, hangt af van de verschillende aangesloten componenten

Inbraakalarm thuis

Elke 10 minuten vindt er in Nederland een inbraak plaats. Een inbreker kan binnen 30 seconden binnen zijn en daarom nemen steeds meer mensen een inbraakalarm om hun huis goed te beveiligen. Tegenwoordig kun je met je smartphone op elk moment zien wat er thuis gebeurt, of krijg je een melding als er een potentiële inbreker op jouw terrein rondloopt. 

Alarmbeveiliging werkt niet alleen als er daadwerkelijk een inbraak plaatsvindt, maar ook preventief. Als een component, zoals een camera, voor inbrekers zichtbaar is, zal dit ze in veel gevallen afschrikken.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Soorten inbraakalarmen

Er zijn drie verschillende soorten inbraakalarmen. De verschillende soorten inbraakalarmen hebben allemaal hun eigen voordelen en manier van werken. Om jou te helpen kiezen, hebben we hieronder per soort de details benoemd.

Draadloos inbraakalarm

90% van alle inbraakalarmen zijn tegenwoordig draadloos. Doordat dit systeem geen bekabeling heeft is het is het bovendien makkelijk te verhuizen naar een andere woning.

De belangrijkste voordelen van een draadloos inbraakalarm:

Relatief het goedkoopste systeem

Makkelijk om achteraf extra componenten toe te voegen

Geen bekabeling nodig

Makkelijk te verplaatsen en verhuizen

Bekabeld inbraakalarm

Bij een bekabeld inbraakalarm gaat de communicatie tussen het systeem en de componenten via vaste bekabeling. Dit maakt het systeem minder vatbaar voor eventuele verstoringen. Ook scoort een bekabeld systeem op het gebied van onderhoudsvriendelijkheid een stuk hoger. 

Als je een bekabeld alarmsysteem wilt laten installeren, kun je dit het beste laten doen tijdens de renovatie of bouw van je woning. Er moeten namelijk gaten geboord worden, zodat de bekabeling een weg krijgt. De belangrijkste voordelen van een bekabeld inbraakalarm:

 Voordelige componenten

Geen batterijen benodigd

Multifunctioneel, geschikt voor alle risicoklassen

 Betrouwbaar systeem

  Relatief weinig onderhoud

Hybride inbraakalarm

Een hybride alarmsysteem is een combinatie tussen draadloze en bekabelde componenten. Vaak zegt men dan ook dat een hybride alarmsysteem het beste van de andere systemen samenvoegt. 

Zo kun je op plekken die al voorzien zijn van bedrading gebruik maken van componenten die bekabeld zijn. Op plekken waar dit niet van toepassing is, kun je draadloze componenten installeren. De belangrijkste voordelen van een hybride beveiligingssysteem:

Kan makkelijk worden uitgebreid

Een combinatie van de beste eigenschappen van beide andere alarmsystemen

Uitermate betrouwbaar

Hoge gebruiksvriendelijkheid

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's