Asbest verwijderen

(8 Reviews)
1299

Heb je asbest in huis? Dan kan het verstandig zijn dit te laten verwijderen. Het verwijderen van asbest is gevaarlijk werk, gezien de grote gezondheidsrisico's die asbest met zich meebrengt. Daarom is het aan te raden asbest te laten verwijderen door een professioneel en gecertificeerd bedrijf. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes voor asbest verwijderen.

Wanneer moet je asbest laten verwijderen?

Asbest bestaat uit twee types: hechtgebonden asbest en niet-hechtgebonden asbest. Is het asbest hechtgebonden en is het materiaal in goede staat? Dan is de kans dat asbestvezels loskomen nihil en mag je het asbest laten zitten. Is het asbest niet-hechtgebonden, dan is het gezondheidsrisico te groot en laat je asbest wel verwijderen. Heb jij een asbestdak? Houd er dan rekening mee dat er vanaf 2024 een verbod op asbestdaken geldt en dat je een asbestdak dus wél moet laten verwijderen.

Asbestinventarisatie verplicht

Voordat je asbest kan laten saneren, is asbestinventarisatie noodzakelijk en verplicht. Zonder asbestinventarisatierapport kan en mag een specialist geen asbest verwijderen. Asbestinventarisatie is nodig om in kaart te brengen waar het asbest precies zit, wat de risico's zijn en wat voor soort asbest het is. Zowel asbestinventarisatie als -sanering dient te gebeuren door gecertificeerde specialisten die het werk uitvoeren volgens wettelijk vastgestelde richtlijnen.

Asbest verwijderen: nu met subsidie

Heb je je inventarisatierapport in bezit en kan je overgaan tot sanering? Laat dit dan voor 1 januari 2020 doen. Je kan dan aanspraak maken op de subsidie asbestverwijdering. Dit houdt in dat je €4,50 subsidie per vierkante meter verwijderd asbestdak krijgt. Houd bij het vergelijken van offertes voor asbest verwijderen rekening met die subsidie, want dat scheelt nogal in de portemonnee.

Offertes asbest verwijderen vergelijken?

Wil je offertes voor asbest verwijderen ontvangen? We brengen je graag in contact met maximaal vijf asbestspecialisten in jouw regio. Zij brengen gratis en vrijblijvend advies uit en kunnen je asbest vakkundig en zonder risico's verwijderen.

Eerder bekeken pagina's