1156

Buitenschilderwerk 
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat buitenschilderwerk voor je kan betekenen
Bescherm je woning tegen alle weersomstandigheden
Behoud de waarde van je huis
Geef je woning een frisse look

Laat de buitenkant van je woning schilderen en behoud de waarde van je woning.

Het schilderen van je woning is niet alleen essentieel voor het waardebehoud, maar voor nog veel meer dingen. Schilderwerk draagt niet alleen bij aan de uitstraling van een woning, maar beschermt de woning ook tegen alle weersomstandigheden. Hier vind je alle informatie over buiten schilderen, waaronder de kosten, voordelen en toepasselijke informatie over de klus. .

verf en kwast

Kosten buitenschilderwerken

Schilderklussen kunnen ver uiteen lopen in prijs, dit komt doordat er verschillende soorten verf en materialen beschikbaar zijn die invloed hebben op de prijs. Buiten schilderen is over het algemeen duurder dan binnen schilderen omdat een buitenschilder speciale verf nodig heeft en vaak ook een steiger. In Nederland geldt er een verlaagd btw-tarief van maar 9%, dit maakt schilderwerken dan ook goedkoper dan toen het btw-tarief nog 21% was.

De kosten van schilderwerken zijn niet goed in een gemiddelde te berekenen omdat het aan de details ligt hoeveel je aan deze klus kwijt bent. Gemiddeld vraagt een buitenschilder per vierkante meter ongeveer €35-€40 en betaal je per uur ongeveer €40 tot €50.

waarom de buitenkant van je huis laten schilderen?

Waarom de buitenkant van je huis laten schilderen?

De meeste mensen vinden de beschildering van de buitenkant van het huis niet heel belangrijk, niets is minder waar. De verflaag beschermt veel delen van jouw woning tegen alle soorten weersomstandigheden, zoals de houten kozijnen tegen houtrotting. Als houten kozijnen verrot raken, moeten deze vervangen of gerepareerd worden. De kosten hiervan liggen veel hoger dan het verven.

Naast de preventie tegen houtrotting behoud je ook de waarde van jouw woning en ziet het er ook een stuk beter uit. De buitenkant van het huis is de eerste indruk van gasten/potentiële kopers.

Vergelijk offertes

Soorten buitenschilderwerk

Er zijn een aantal verschillende soorten buitenschilderwerk hieronder staan ze voor jou op een rijtje:
  • Dakgoten
  • Develbekleding
  • Deuren
  • Kozijnen
  • Tuinhuisjes
  • Garagedeuren
  • Dakkapellen
De meeste mensen kiezen om gelijk alles te laten schilderen, dit scheelt tijd en in de kosten. De schilders hoeven namelijk maar één keer te komen waardoor de reiskosten en arbeidskosten lager zullen zijn.

Wanneer moet ik de buitenkant van mijn huis laten schilderen?

De meeste mensen vergissen zich in de tijd waarna hun woning opnieuw geschilderd moet worden. Door het wisselvallige weer in Nederland moeten woningen eens in de 5 jaar opnieuw van een verflaag voorzien worden. Het schilderwerk op het zuiden en westen van een huis moet soms zelfs eerder gedaan worden door de invloed van de zon. Vaak zijn er signalen waaraan je kan zien dat jouw huis een schilderbeurt nodig heeft. Zo kan je kijken of er scheurtjes of blaasjes in het schilderwerk zitten of het loslaat als je er overheen gaat, als dit het geval is moet je het zo snel mogelijk laten schilderen. Slijtageplekken of verkleuringen geven ook aan dat de verf oud en aan vervanging toe is. Vergelijk offertes

Buitenschilderwerk offertes aanvragen, wat zijn de vervolgstappen?

Vul je gegevens in

Aanvraag

Vul onderstaand formulier in om offertes op maat te ontvangen.
Bedrijven nemen contact op

Contact

Beschikbare vakmannen uit jouw regio nemen contact met je op.
Ontvang gratis offertes

De offerte

Direct na het contact ontvang je de offertes en ontdek je wat het jou kost/oplevert.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten experts bellen je voor het maken van een afspraak. 

Eerder bekeken pagina's