Geluidsisolatie

Bij isolatie denken we eerst aan warmteverlies voorkomen. Maar ook geluidsisolatie is belangrijk om buitengeluiden te weren, geluidsoverdracht tussen woonruimtes te voorkomen, ... Een expert geeft je graag advies op maat!

Vergelijk offertes

1167

Voordelen geluidsisolatie

Optimaal wooncomfort

Dankzij geluidsisolatie hoor je niet langer elke voorbijrijdende wagen, de tv van je buren, voetstappen vanop de bovenverdieping, ... Zo'n geluidscomfort in je huis of appartement is goud waard!

Lagere energierekening

Materialen als rotswol, glaswol, houtwol, ... zorgen voor een goede geluidsisolatie, maar ook voor minder warmteverlies op koude dagen. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap: een optimaal geluidscomfort én lagere energiekosten!

Snelle en correcte plaatsing

Van een voorzetwand tot een verlaagd plafond: een isolatiespecialist gaat snel te werk en zorgt voor een naadloze, luchtdichte isolatielaag!

Meerdere financiële voordelen

Laat je je woning (extra) isoleren? Dan druk je de kosten met de ISDE-subsidie, het verlaagde btw-tarief van 9%, de Energiebespaarlening voor isolatie, ... 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Geluidsisolatie kosten

Geluidsisolatie laat je plaatsen bij muren, plafonds en vloeren. De kosten voor zo'n project hangen vooral af van de oppervlakte, de gekozen methode én het isolatiemateriaal. Een overzicht van de prijzen per m² per type materiaal: 

Materiaal voor geluidsisolatie Gemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)
Glaswol € 10 à 20
Rotswol € 20 à 35
Houtwol € 30 à 80
Polyethyleen € 10 à 150
Kurk € 20 à 40

Veelgestelde vragen over geluidsisolatie

Nee. Met geluidsisolatie voorkom je geluiden van buitenaf of tussen woonruimtes in je huis of appartement. Akoestische isolatie mikt dan weer op het verbeteren van de geluidswaarneming in een ruimte. Zo'n goede akoestiek is vooral belangrijk in kantoorruimtes, muziekstudio's, ... 

Niet elk materiaal is geschikt voor geluidsisolatie. Zo zorgt kunststof isolatie voor een optimale thermische isolatie, maar qua geluidsisolatie scoren dergelijke materialen minder goed. Het zijn vooral minerale wollen als glas- en rotswol die doeltreffend geluiden kunnen opvangen. 

Dat hangt ervan af. Een expert kan bv. vlot gespoten glaswol onder een tussenvloer aanbrengen. Zo is die in een mum van tijd optimaal geïsoleerd. Een voorzetwand of een verlaagd plafond met isolatie plaatsen, vergt dan weer iets meer werk. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor geluidsisolatie