Hellend dak vanaf binnenkant isoleren

(59 Reviews)
1147

Bij een hellend dak wordt isolatie aan de binnenkant van je dak aangeraden. Dit is een stuk minder ingrijpend dan de buitenkant laten isoleren, doordat de bestaande dakbedekking niet verwijderd hoeft te worden om de isolatie te plaatsen. Daarbij is het een energiebesparende maatregel voor je huis.

Hoe gaat het isoleren van een hellend dak aan de binnenkant in zijn werk?

Bij de isolatie aan de binnenkant van een hellend dak kunnen verschillende soorten isolatiematerialen gebruikt worden. Het kan bijvoorbeeld via isolatieplaten die tegen het onderdak aan bevestigd worden of door glaswol tegen het onderdak te plaatsen. Bij het plaatsen van de dakisolatie worden vaak dampschermen geplaatst tegen het isolatiemateriaal aan, om een luchtdichte laag te creëren die het isolatiemateriaal beschermt tegen vocht uit de woning. Tegen de dampschermen worden dan vaak gipsplaten bevestigd om de dakisolatie mooi en netjes af te werken.

Hou er rekening mee dat de ruimte op de zolder iets af zal nemen, doordat het dak dikker wordt aan de binnenkant.

Door een aanvraag te doen om offertes te vergelijken kan je advies vragen aan de specialisten welk materiaal het best bij jouw situatie past.

Voordelen hellend dak isoleren vanaf de binnenkant

Het isoleren aan de binnenkant van het dak is een relatief makkelijke klus met vele voordelen, zoals:
• de klus kan snel gerealiseerd worden (binnen een dag)
• goedkoper dan isolatie aan de buitenkant
• het dak en de zolder zijn minder vatbaar voor de buitenlucht
• het bespaart energie en dus geld
• het heeft een mooie afwerking
• aangenaam woonklimaat

Wil je vrijblijvende offertes ontvangen voor dakisolatie aan de binnenkant? Vul dan je gegevens in en kom gratis in contact met specialisten in jouw regio. Doe je dit voor eind juni? Dan maak je kans op €250 korting

Eerder bekeken pagina's