Kozijnen

Hebben je huidige ramen hun beste tijd wel gehad? Kies dan voor nieuwe kozijnen en beglazing! Zo vernieuw je de uitstraling van je woning, woon je comfortabeler en kan je weer jaren vooruit. 

Vergelijk offertes

1002

Waarom kiezen voor nieuwe kozijnen?

Er zijn verschillende goede redenen om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Zo profiteer je onder andere van:

Veel opties

Van kunststof draaikiepramen en aluminium schuiframen tot houten buitendeuren: je hebt veel verschillende soorten kozijnen om uit te kiezen. Voor ieder wat wils!

Lagere energierekening

Nieuwe kozijnen hebben een hogere isolatiewaarde. Vooral als je hoogrendementsglas kiest. En hoe beter je ramen zijn geïsoleerd, hoe meer energie je bespaart en hoe voordeliger je uit bent!

Meer warmtecomfort

Door nieuwe kozijnen blijft opgewekte warmte langer in je woning. In de zomer hou je de warmte dan weer makkelijker buiten. Hierdoor profiteer je van een optimaal warmtecomfort.

Hogere woningwaarde

Dankzij nieuwe, geïsoleerde kozijnen is je huis energiezuiniger en krijgt je woning een beter energielabel. Ga je eenmaal verhuizen? Dan kan je je huis vaak voor een hogere prijs verkopen.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Mooie kozijnen deal en heel snel en vakkundig geplaatst

goede gemaakte afspraken snelle vakkundige plaatsing netjes afgewerkt mooi resultaat zeer tevreden over het resultaat

Hans uit Wassenaar zocht naar Kozijnen plaatsen of vervangen en koos voor Kozijndeal Nederland B.V.

Super geholpen

Ben erg tevreden over spitskozijn, hebben ons goed geholpen.. Er was gelijk een klik met de monteurs en hebben goed werk geleverd

Ronald uit Leiden zocht naar Kozijnen plaatsen of vervangen en koos voor Spitskozijn B.V.

Kozijnen vervangen: kosten

De uiteindelijke kostprijs varieert flink per type kozijn en het gekozen materiaal. Zo kost een houten draaikiepraam meer dan een kunststof vast raam. Hieronder een tabel met gangbare richtprijzen:

Type kozijn Materiaal Prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Vast kozijn Kunststof € 250 - 550
- Hout  € 450 - 750
- Aluminium € 600 - 900
Draaikiepkozijn/valkozijn Kunststof € 450 - 750
- Hout € 650 - 950
- Aluminium € 800 - 1.100
Schuifpui Kunststof € 800 - 1.000
- Hout € 1.000 - 1.250
- Aluminium € 1.350 - 1.500
Buitendeur Kunststof € 1.800 - 3.500
- Hout € 2.000 - 4.000
- Aluminium € 2.200 - 4.500

Veelgestelde vragen over kozijnen

Gemiddeld kan een professioneel vakbedrijf binnen enkele dagen meerdere kozijnen vervangen. Hoe lang het bij jou duurt, hangt dus vooral af van de omvang van je project. Vraag advies aan meerdere installatiebedrijven voor een planning op maat!

Ja! Plaats je nieuwe kozijnen, inclusief hoogrendementsglas? Dan heb je recht op een tegemoetkoming via de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Hoeveel subsidie je precies krijgt, hangt af van de hoeveelheid m² die de ramen in beslag nemen en het type hoogrendementsglas. Daarnaast is er nog de Energiebespaarlening. Met deze goedkope lening kan je 1 of meerdere energiebesparende maatregelen financieren. Een van onze experts vertelt je graag meer over alle mogelijkheden en de voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Het herstellen van je kozijnen kan vaak ook al voldoende zijn. Dat is bv. het geval als deze nog in goede staat verkeren, maar er hier en daar enkele beschadigingen zichtbaar zijn. Je spaart zo niet alleen geld uit, maar de klus is ook sneller afgerond.

Zijn je ramen echter al 10 à 15 jaar oud? Dan loont het sterk om te investeren in nieuwe kozijnen. Je profiteert zo niet alleen van een betere isolatie van je woning, maar je geeft je huis ook een prachtige, nieuwe uitstraling. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor nieuwe kozijnen