Kozijnen  
informatie, advies en offertes

(539 Reviews)
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat nieuwe kozijnen voor je kunnen betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Geef je huis een nieuwe uitstraling
 • Verlaag je energierekening
1002

Een hoger wooncomfort met nieuwe kozijnen

Door de aanschaf van nieuwe kozijnen geniet je van verschillende voordelen. Wil jij besparen op je energierekening en de waarde van je woning verhogen?  Hier vind je alle informatie, waaronder de kosten en de verschillende soorten materialen.

Kozijnen voordelen

Voordelen van kozijnen

Met nieuwe kozijnen geniet je van een hogere isolerende waarde, waardoor je bespaart op je energierekening en van een verhoogd wooncomfort. Daarnaast geef je je woning een nieuwe en verzorgde uitstraling en verhoog je hiermee de waarde van je woning.

Kosten kozijnen

Kosten van kozijnen

Door te investeren in nieuwe kozijnen geniet je van verschillende voordelen en streef je naar een hoger wooncomfort. 

Een aantal factoren hebben invloed op de prijs: het soort kozijn, materiaal, jouw persoonlijke wensen en de gekozen specialist. Voor het vervangen of plaatsen van kozijnen kun je gemiddeld rekenen op €15.000 tot €20.000.

Besparen kozijnen

Besparen met kozijnen

Zowel kunststof, aluminium en houten kozijnen hebben een uitstekende isolatiewaarde, waardoor je met nieuwe kozijnen kunt besparen op je energierekening. Vooral gecombineerd met HR++ glas zal je een flink verschil op je energierekening terugzien.

Hoeveel je exact gaat besparen hangt af van de oppervlakte van de kozijnen en de ramen, het type glas en het materiaal van de kozijnen.

Plaatsen en onderhouden kozijnen

Plaatsen en onderhouden kozijnen

Het plaatsen van kozijnen kan al binnen één dag gebeuren. Het is belangrijk dat dit door een goede specialist gebeurt, want als de kozijnen niet correct worden geplaatst, kan er lekkage ontstaan.

Aluminium en kunststof kozijnen hoef je nauwelijks te onderhouden. Af en toe schoonmaken is genoeg. Bij houten kozijnen is er iets meer onderhoud nodig. Zo moeten ze één keer in de 10 tot 15 jaar geschilderd worden, en moet het sluitwerk worden ingevet.

Kozijnen brochure

Brochure Kozijnen

Alle informatie over kozijnen samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze kozijnen brochure helemaal gratis.

Soorten kozijnen

Nieuwe kozijnen kun je in drie verschillende categorieën plaatsen. Zo kun je kiezen voor kunststof, aluminium of houten kozijnen.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
 • Meest gekozen variant
 • Gunstige aanschafprijs
 • Beste isoleren werking
 • Duurzaam materiaal
Aluminium
Aluminium kozijnen
 • Elegante uitstraling
 • Duurste variant
 • Weinig onderhoud
 • Sterk materiaal
Hout
Houten kozijnen
 • Klassieke uitstraling
 • Makkelijk te schilderen
 • Meest onderhoud nodig
 • Eenvoudig te repareren

Reviews van klanten

Familie Ruizendaal uit Doesburg
"Meerdere offertes ontvangen. Snel de juiste specialist met veel kennis gevonden."

Anthony uit Groningen
"Erg tevreden. Met meerdere bedrijven in contact geweest en uiteindelijk vonden we degene die bij ons pastte"

Helena uit Alkmaar
"Fijne ervaring. Het heeft ons erg geholpen bij de zoektocht naar een specialist."

Vergelijk offertes voor kozijnen

Wil je jouw woning er weer als nieuw uit laten zien? Vraag gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Het zorgvuldig opmeten van kozijnen en raamwerk: zo doe je dat

Alles over de Feitjes en Fabels rond kunststof kozijnen

Zo kies je de juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen over kozijnen

Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, bijvoorbeeld omdat ze in slechte staat verkeren, is het aan te raden te investeren in nieuwe kozijnen. Je kunt natuurlijk ook de kozijnen laten vervangen, omdat je het huidige raamwerk niet meer mooi vindt. Het voordeel van nieuwe ramen is dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Een ander pluspunt is dat je huis er weer uit als nieuw uitziet en beter beveiligd tegen inbraak is.
Versleten en oude beraming heeft een zeer negatief effect op de isolatiewaarde van het huis. Wist je dat meer dan een derde van de warmte de woning verlaat langs de ramen? Vaak komt dit door oud dubbel of enkel glas in combinatie met het hebben van oude ramen. Zie je kieren langs de ramen? Is het hout aan het rotten of kun je de kozijnen indrukken? Dan is het de hoogste tijd om je kozijnen te vervangen. Heb je in de winter last van veel tocht en in de zomer juist van warme lucht? Ook in dit geval raden we je aan om de ramen te vervangen. Zodra je een van de onderstaande punten merkt, zijn de kozijnen toe aan vervanging:

-koude of warme lucht in de buurt van de ramen
-tocht in huis
-het hebben van een hoge energiefactuur door het continu bijstoken
-last hebben van het geluid buiten
-verouderde kozijnen
Nieuwe ramen kun je in drie verschillende soorten materialen laten plaatsen. Je kunt kiezen uit hout, aluminium en kunststof. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. De belangrijkste eigenschappen per materiaalsoort staan hieronder beschreven. Hout: heeft een klassieke uitstraling maar moet wel regelmatig opnieuw geschilderd worden. Aluminium: hierbij wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen maar is wel de duurste optie. Kunststof: is goedkoper dan hout en aluminum en ook erg onderhoudsvriendelijk. 

Tip: vind je de uitstraling van houten kozijnen het mooist, maar zie je het niet zitten om ze om de paar jaar te schilderen? Ramen van kunststof zijn ook leverbaar met een houten look!
Een raam bestaat voor meer dan 90 procent uit glas. Het is daarom ook van belang dat je gebruik maakt van glas dat goed isoleert. Kunststof beraming is het best te combineren met HR++-glas. Voor een advies dat precies op maat is, raad Solvari je aan om in contact te komen met de specialisten op het gebied van nieuwe kozijnen.
Voordat de ramen vervangen worden moet er natuurlijk een meting plaatsvinden, zodat de specialist weet om hoeveel vierkante meter het gaat. De meting vind de dag voor de vervanging plaats. Hoe lang de werken precies in beslag nemen, hangt natuurlijk af van het aantal ramen en deuren dat je laat vervangen. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis duurt dit ongeveer één dag. Wat kan Solvari voor jou betekenen op dit gebied? Solvari snapt dat het heel erg fijn is als een specialist het werk uit handen neemt. Daarom brengen wij je graag in contact met maximaal 5 specialisten uit jouw regio. Deze specialisten geven je gratis én vrijblijvend advies. Vraag hier gratis prijsoverzichten aan en bespaar tot wel 40% op de factuur.

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's