Kozijnen plaatsen? Vergelijk materialen, prijzen en offertes

Hier mag je op rekenen:

 1. Mooie uitstraling & veiliger wonen
 2. Betere isolerende waarde
 3. Gemakkelijk en snel in contact met de beste kozijnenspecialisten

Kozijnen plaatsen? Vergelijk materialen, prijzen en offertes

Hier mag je op rekenen:

 1. Mooie uitstraling & veiliger wonen
 2. Betere isolerende waarde
 3. Gemakkelijk en snel in contact met de beste kozijnenspecialisten

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Nieuwe kozijnen plaatsen? Vind een betrouwbare specialist!

Zijn je kozijnen nodig aan vervanging toe of ben je bezig met je huis een nieuwe uitstraling geven? Er zijn meerdere redenen om nieuwe kozijnen te laten plaatsen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: je wil dat het goed gebeurt. Via Solvari kom je gratis, gemakkelijk en snel in contact met de beste kozijnenspecialisten in jouw regio. Je krijgt goed advies, de juiste productinformatie en je weet zeker dat je de beste deal scoort. 

Kozijnen verhogen je wooncomfort en verlagen je energierekening

Nieuwe kozijnen, vooral van kunststof, isoleren goed. Je verhoogt je wooncomfort, want je hebt geen last meer van tocht in je nek als je op de bank zit. En terwijl je lekkerder (en mooier) woont, verlaag je ook nog eens je energierekening. Met maar liefst minimaal €150 per jaar!

Je huis verfijnen met nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen geven je huis een heel andere uitstraling. Als je je kozijnen laat vervangen, heb je keus uit kunststof, hout en aluminium. Kunststof kozijnen zijn de populairste keuze (want veiligst en duurzaamst), maar elk materiaal heeft eigen eigenschappen en voordelen.

Goede kozijnen verlagen de inbraakkans

Kozijnen met houtrot druk je zo in. Voor een inbreker is dat ideaal; lekker snel binnen! Maar als inbrekers zien dat een huis stevige kozijnen heeft, gaan ze liever naar een minder beveiligd naastgelegen huis. Je maakt het de inbrekers dus een stuk lastiger door nieuwe kozijnen te plaatsen.

Meer weten over nieuwe kozijnen? Laat ons je voorstellen aan de beste kozijnenspecialisten in jouw regio en krijg advies en prijsoverzichten, afgestemd op jouw situatie!

Een greep uit de bij Solvari aangesloten kozijnenspecialisten

Door gebruik te maken van Solvari vergelijk je gemakkelijk verschillende aanbieders van nieuwe kozijnen. Wij stellen je aan ze voor en zij nemen vervolgens contact met je op. Zelf hoef je dus eigenlijk weinig te doen! Laat je gegevens achter (die zijn veilig bij ons) en geef aan welke kozijnensoort je voorkeur heeft. Vervolgens gaan wij voor je op zoek naar de specialisten in jouw regio die tijd voor je klus hebben. Wil jij in contact komen met kozijnenspecialisten in jouw regio?

Wat kosten kozijnen gemiddeld?

De kozijnenprijzen verschillen per soort kozijn, materiaal, kozijnenspecialist en je wensen. Het vervangen van alle kozijnen kost gemiddeld €10.000. Hieronder zie je de gemiddelde kozijnenprijzen per m2 per soort.

Doordat er zulke grote prijsverschillen zijn, is het slim meerdere specialisten en prijzen met elkaar te vergelijken. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je nieuwe kozijnen. Let niet alleen op de prijs, maar kijk ook naar de service, beoordelingen, afwerking en afvalverwerking.

Als je je gegevens achterlaat, stellen wij je voor aan kozijnenspecialisten in jouw regio. Zo krijg je prijsoverzichten en advies die geheel afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie. Een simpele en snelle manier om de kozijnenprijzen te ontdekken! Bij het vervangen van de kozijnen van een gemiddelde woning moet je al snel rekening houden met een startbedrag van €6.750. Uiteraard lopen de kosten op als je specifieke wensen hebt. Gemiddeld betalen mensen €10.000 voor het vervangen van alle kozijnen. Dit is een flinke investering, maar wél een investering waardoor je weer jaren geniet van de uitstraling van je huis. Én waarmee je op je energierekening bespaart. Zeker als je kiest voor glas dat goed isoleert. Daarnaast stijgt de waarde van je woning, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Tip: kijk op Energiesubsidiewijzer.nl of je subsidie krijgt als je nieuwe kozijnen met isolatieglas laat plaatsen.

Materiaal kozijnen Raamoppervlakte Gem. prijs (incl. montage en HR++ glas)
Kunststof 1 m² €600 - €800
Hout 1 m² €700 - €900
Aluminium 1 m² €800 - €950

Laat ons je voorstellen aan meerdere bedrijven die kozijnen plaatsen! Geheel gratis en vrijblijvend.

Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, bijvoorbeeld omdat ze in slechte staat verkeren, is het aan te raden te investeren in nieuwe kozijnen. Je kunt natuurlijk ook de kozijnen laten vervangen, omdat je het huidige raamwerk niet meer mooi vindt. Het voordeel van nieuwe ramen is dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Een ander pluspunt is dat je huis er weer uit als nieuw uitziet en beter beveiligd tegen inbraak is.

Versleten en oude beraming heeft een zeer negatief effect op de isolatiewaarde van het huis. Wist je dat meer dan een derde van de warmte de woning verlaat langs de ramen? Vaak komt dit door oud dubbel of enkel glas in combinatie met het hebben van oude ramen. Zie je kieren langs de ramen? Is het hout aan het rotten of kun je de kozijnen indrukken? Dan is het de hoogste tijd om je kozijnen te vervangen. Heb je in de winter last van veel tocht en in de zomer juist van warme lucht? Ook in dit geval raden we je aan om de ramen te vervangen. Zodra je een van de onderstaande punten merkt, zijn de kozijnen toe aan vervanging:

 • koude of warme lucht in de buurt van de ramen
 • het tocht in huis
 • het hebben van een hoge energiefactuur door het continu bijstoken
 • last hebben van het geluid buiten

Nieuwe ramen kun je in drie verschillende soorten materialen laten plaatsen. Je kunt kiezen uit hout, aluminium en kunststof. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. De belangrijkste eigenschappen per materiaalsoort staan hieronder beschreven.

 • Hout: heeft een klassieke uitstraling maar moet wel regelmatig opnieuw geschilderd worden.
 • Aluminium: hierbij wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen maar is wel de duurste optie. 
 • Kunststof: is goedkoper dan hout en aluminum en ook erg onderhoudsvriendelijk.

Tip: vind je de uitstraling van houten kozijnen het mooist, maar zie je het niet zitten om ze om de paar jaar te schilderen? Ramen van kunststof zijn ook leverbaar met een houten look!

Een raam bestaat voor meer dan 90 procent uit glas.  Het is daarom ook van belang dat je gebruik maakt van glas dat goed isoleert. Kunststof beraming is het best te combineren met HR++-glas. Voor een advies dat precies op maat is, raad Solvari je aan om in contact te komen met de specialisten op het gebied van nieuwe kozijnen.

Om de prijs te bepalen voor het plaatsen van nieuwe ramen is het verstandig om te kijken naar het raamoppervlakte in m2 én het materiaal dat je kiest. Een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis heeft een raamoppervlakte van ongeveer 18 vierkante meter. Je kunt dan denken aan onderstaande prijzen per materiaalsoort. Let op: deze prijzen zijn een indicatie. Door contact met de bij Solvari aangesloten specialisten op te nemen, krijg je prijsoverzichten op maat.

 • Hout: beginnend bij €6.000
 • Aluminium: beginnend bij €9.000
 • Pvc: beginnend bij €5.000

Voor de ramen vervangen worden moet er natuurlijk een meting gedaan worden, zodat de specialist weet om hoeveel vierkante meter het gaat. De meting vind de dag voor de vervanging plaats. Hoe lang de werken precies in beslag nemen, hangt natuurlijk af van het aantal ramen en deuren dat je laat vervangen. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis duurt dit ongeveer één dag.

Solvari snapt dat het heel erg fijn is als een specialist het werk uit handen neemt. Daarom brengen wij je graag in contact met maximaal 5 specialisten uit jouw regio. Deze specialisten geven je gratis én vrijblijvend advies. Vraag hier gratis prijsoverzichten aan en bespaar tot wel 40% op de factuur.

Kozijnen: welk materiaal?

Als je nieuwe kozijnen wil, heb je de keus uit drie materialen: hout, kunststof en aluminium. Kunststof kozijnen zijn veruit het populairst door de gunstige prijs, de kwaliteit en duurzaamheid en de uitstraling. Ramen kunststof worden over het algemeen het meest geplaatst en zijn hiermee populairder dan aluminium en houten variant.

Aluminium kozijnen

De prijs voor aluminium ramen is per m2. Inclusief het glas en de montage betaal je voor aluminium ramen een vanaf-prijs van €800 per vierkante meter. De prijs voor aluminium kozijnen verschilt ook nog door de ruime keuze in verschillende kleuren aluminium. Kozijnen van aluminium zijn meestal duurder dan de kunststof variant.

> Vergelijk prijzen voor aluminium kozijnen

Kunststof kozijnen (populairste keus)

De prijs voor kunststof kozijnen gaat per m2. Gemiddeld ligt de prijs voor kunststof kozijnen rond de €600 tot €800 per m2. Dit is natuurlijk wel per raamtype verschillend. Ook is het handig rekening te houden met het feit dat een schuifraam een hogere prijs heeft dan een valraam. 

> Vergelijk prijzen voor kunststof kozijnen

Houten beraming

De prijs voor houten kozijnen is afhankelijk van de kwaliteit. Kies je voor de goedkopere variant, dan is de prijs (en de kwaliteit) lager. Gemiddeld betaal je ongeveer €700 tot €900 per m2 voor houten kozijnen, inclusief glas en montage. Houten ramen hebben een stijlvolle en klassieke uitstraling, maar hebben veel onderhoud nodig.

> Vergelijk prijzen voor houten kozijnen

Wil je gratis en vrijblijvend advies over nieuwe kozijnen? Geheel afgestemd op jouw situatie? 

Kozijnen en de bedrijven beoordeeld

Deze mensen gingen je voor met het laten plaatsen van nieuwe kozijnen

Uitgevoerd op 18-10-18 door:

Veld Kozijntechniek B.V.

9.7 10
9,7

Kunststof kozijnen

Top. Zeer tevreden.

Aanbeveling:
Het advies was passend bij al onze wensen. Zeer tevreden over het maatwerk wat geleverd is.

Uitgevoerd op 15-10-18 door:

Rosario Kozijnen

8.7 10
8,7

Kunststof kozijnen

Nauwkeurig, op tijd, zeer tevreden

Aanbeveling:
De vakmensen waren erg professioneel, erg aardig, de afspraken werden prima nagekomen. Ik kreeg prima advies en uitleg. Kortom dit zijn vaklui.

Uitgevoerd op 26-09-18 door:

Hooli Kozijnen

9 10
9

Kunststof kozijnen

Absoluut een aanrader

Aanbeveling:
Super blij mee! Na verschillende offertes te hebben gevraagd bij Hooli uitgekomen. De prijs was goed en kennissen van ons hadden goede ervaringen met dit bedrijf. na een bezoek in de showroom een goed beeld gekregen van alle kozijnen. Plaatsing gebeurde op de afgesproken datum en is zeer netjes gedaan door Hooli.

Uitgevoerd op 20-02-18 door:

Marik Kunststoftechniek B.V.

9 10
9

Kunststof kozijnen

Dik tevreden

Aanbeveling:
Nieuwe ramen en een nieuwe achterdeur. Was ff doorbijten maar het eindresultaat mag er zijn.

Uitgevoerd op 26-09-18 door:

Kozijn at Home B.V.

10 10
10

Kunststof kozijnen

Eerlijk, vakkundig en netjes.

Aanbeveling:
advies was erg goed en eerlijk. En ze waren snel met het werk en nauwkeurig.

Uitgevoerd op 18-09-18 door:

ALL WINDOW

8.7 10
8,7

Nieuwe kozijnen

professioneel en betrouwbaar

Aanbeveling:
ik kreeg goed advies en ben vriendelijk en proffesioneel behandeld

Uitgevoerd op 05-09-18 door:

ALL WINDOW

8.3 10
8,3

Kunststof kozijnen

Goede service en kwaliteit

Aanbeveling:
Zeer goede service en ook nog eens top werk geleverd !

Uitgevoerd op 20-08-18 door:

Uijen B.V.

8.7 10
8,7

Nieuwe kozijnen

Mooi vakwerk

Aanbeveling:
Zeer kundig vakwerk afgeleverd

Uitgevoerd op 04-11-17 door:

Uijen B.V.

8.3 10
8,3

Nieuwe kozijnen

Persoonlijk Advies

Aanbeveling:
Snelle en persoonlijke service 24 uur/dag en goede kwaliteit!

Uitgevoerd op 18-09-18 door:

Veld Kozijntechniek B.V.

9.3 10
9,3

Kunststof kozijnen

Zeer tevreden, mooi werk afgeleverd

Aanbeveling:
Ik kreeg goed advies voor en tijdens de plaatsing van de kozijnen, vakmannen waren professioneel

Uitgevoerd op 14-09-18 door:

Opweg Kozijn- en Geveltechniek VOF

9.3 10
9,3

Kunststof kozijnen

Klasse!

Aanbeveling:
Een jaar geleden zag ik “ OPWEG KOZIJN –EN GEVELTECHNIEK “ uit Nieuwegein werken vlakbij het appartement waar ik woon. Mij viel toen al op hoe het bedrijf de werkzaamheden uitvoerde. Vroeg beginnen en afmaken wat die dag afgemaakt moest worden en daarbij altijd de boel schoon achterlatend. Een en ander was voor mij aanleiding een visitekaartje van een van de medewerkers te vragen.
Immers bij ons wachtte een grote klus. De eerste kennismaking met het bedrijf viel meteen in goede aarde. Al snel werd besloten tot de renovatie van de gevels en kozijnen in kunststof aan het bedrijf te gunnen. De geplande werkzaamheden vonden plaats binnen binnen de vastgestelde periode van twee weken. Nu kijk ik weer naar een appartementen-complex om van te likkebaarden. Met alle mede- werkers had ik plezierige contacten, zo ook de andere bewoners (sters).
Niets was te veel. Zou ik een cijfer mogen geven dan zou dit op een 10 uitkomen Het bedrijf beveel ik dan ook van harte aan. De bewoners van het appartementencomplex hoor ik alleen maar zeggen: Wat zijn wij blij dat het bestuur van de VVE Cascade met dit bedrijf in zee is gegaan” Klasse.
namens het bestuur VVE CASCADE Vleuten
de voorzitter F.Baas

Uitgevoerd op 30-07-18 door:

Axxent-Nederland B.V.

8.7 10
8,7

Kunststof kozijnen

Gewoon top

Aanbeveling:
Kozijnen zijn prachtig. Levering en materialen verliep vlekkeloos. Installatie door Roy en Norman perfect!