Kunststof kozijnen  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat nieuwe kunststof kozijnen voor je kunnen betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Geef je huis een nieuwe uitstraling
 • Verlaag je energierekening
1043

Streef met nieuwe kunststof kozijnen naar een hoger wooncomfort

Kunststof is het meest gekozen materiaal bij aanschaf van nieuwe kozijnen. Dit komt doordat kunststof kozijnen een aantal grote voordelen hebben. Op deze pagina vind je informatie over kunststof kozijnen, waaronder de voordelen en de gemiddelde kosten.

Eerst advies? Dat kan geregeld worden!
Wil je verduurzamen maar heb je eigenlijk geen idee of kunststof kozijnen de juiste eerste stap zijn?
Het energieadvies van De Energiebespaarders biedt uitkomst. Vertel me meer!

de voordelen van kunststof kozijnen

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een aantal grote voordelen. Zo zijn kunststof kozijnen erg duurzaam, hebben ze een voordelige prijs en isoleren ze erg goed. Een ander voordeel is dat kunststof kozijnen erg stevig zijn en lang mee gaan. Kunststof kozijnen zijn dus bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Een misverstand over kunststof kozijnen is dat ze niet mooi zijn. Niets is echter minder waar. Je kunt kunststof kozijnen namelijk precies designen zoals je zelf wilt. 

Kosten kunststof kozijnen

Kosten van kunststof kozijnen

Per vierkante meter kosten kunststof kozijnen gemiddeld tussen de €630 en €820. Bij dit gemiddelde zit de plaatsing van de kozijnen en hr++ glas inbegrepen. Dit maakt kunststof kozijnen de meest voordelige optie bij de aankoop van nieuwe kozijnen.

Soorten materiaal voor kozijnen

Nieuwe ramen kun je in drie verschillende soorten materialen laten plaatsen. Kozijnen kunnen bestaan uit de materialen kunststof, aluminium en hout.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen
 • Meest gekozen variant
 • Gunstige aanschafprijs
 • Beste isoleren werking
 • Duurzaam materiaal
Aluminium
Aluminium kozijnen
 • Elegante uitstraling
 • Duurste variant
 • Weinig onderhoud
 • Sterk materiaal
Hout
Houten kozijnen
 • Klassieke uitstraling
 • Makkelijk te schilderen
 • Meest onderhoud nodig
 • Eenvoudig te repareren

Ontvang kunststof kozijnen offertes

Wil je jouw woning er weer als nieuw uit laten zien? Vraag gratis en vrijblijvend kunststof kozijnen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tijd en geld.

Veelgestelde vragen over kozijnen

Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, bijvoorbeeld omdat ze in slechte staat verkeren, is het aan te raden te investeren in nieuwe kozijnen. Je kunt natuurlijk ook de kozijnen laten vervangen omdat je het huidige raamwerk niet meer mooi vindt. Het voordeel van nieuwe ramen is dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Een ander pluspunt is dat je huis er weer uit als nieuw uitziet en beter beveiligd is tegen inbraak.
Versleten en oude beraming heeft een zeer negatief effect op de isolatiewaarde van het huis. Wist je dat meer dan een derde van de warmte de woning verlaat langs de ramen? Vaak komt dit door oud dubbel of enkel glas in combinatie met het hebben van oude ramen.  Zie je kieren langs de ramen? Is het hout aan het rotten of kun je de kozijnen indrukken? Dan is het de hoogste tijd om je kozijnen te vervangen. Heb je in de winter last van veel tocht en in de zomer juist van warme lucht? Ook in dit geval raden we je aan om de ramen te vervangen. 
Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC. Dit is een duurzaam, recyclebaar en relatief goedkoop materiaal.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Eerder bekeken pagina's