Kosten schuifpui

1028

De kosten van schuifpuien kunnen flink verschillen. Dit komt door de verschillende materialen en modellen waar je uit kan kiezen. Door de aanschaf van een schuifpui behaal je rendement in de vorm van een beter wooncomfort en een lagere energierekening.

Indicatie kosten van aanschaf van schuifpui

Gemiddelde kosten van een schuifpui

Voor een eendelig schuifpui ben je gemiddeld tussen de €1.200 en €2.800 kwijt. Echter, zal bijvoorbeeld aluminium duurder uitvallen dan kunststof.

In de onderstaande tabel zijn de prijsindicaties voor de verschillende soorten schuifpuien per eendelige schuifpui weergegeven.


Materiaal
Afmetingen (bxh)
Gem. prijs, incl. montage, btw en glas
Kunststof
200 x 220 cm€ 1.200 - € 2.300
Hout
200 x 220 cm€ 1.500 - € 2.400
Aluminium
200 x 220 cm€ 1.900 - € 2.800

Naast een eendelig schuifpui kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een meerdelige schuifpui aan te schaffen. In onderstaande tabel zijn de prijsindicaties weergegeven voor een meerdelige schuifpui. Het gaat bij de onderstaande cijfers over schuifpuien van kunststof.

Soort schuifpui
Afmetingen 
Gem. prijs, incl. montage, btw en glas
2-delige kunststof schuifpui inclusief HR++ glas3 - 3,2     meter€ 4.000 - € 5.500
3-delige kunststof schuifpui inclusief HR++ glas4,3 - 4,5  meter€ 6.000 - € 7.500
4-delige kunststof schuifpui inclusief HR++ glas5 - 6       meter€ 7.000 - € 8.500

Wat je uiteindelijk precies betaalt voor je schuifpui, hangt af van verschillende factoren. Zo kunnen het soort materiaal, afmetingen, het model (hefschuifpui of kiepschuifpui) en het uurloon factoren zijn dingen die van invloed zijn op de prijs van je schuifpui.

Vind dé beste schuifpui specialist en ontvang gratis offertes.

Prijsopbouw van kosten schuifpui

De kosten van de aanschaf van een schuifpui zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. De twee grootste kostenposten zijn de kosten voor het materiaal en de montage van de schuifpui. Het materiaal neemt ongeveer de helft van de kosten in beslag.

De rest van de kostenposten bestaat uit kosten zoals de beglazing en de te maken reiskosten. Ben je benieuwd wat de precieze kosten zijn voor de aanschaf van jouw schuifpui? Laat je dan adviseren door een schuifpui-specialist.

Tip: door regelmatig je schuifpui te onderhouden voorkom je onnodige extra kosten.

Rendement in comfort

Het aanschaffen van een schuifpui levert veel rendement op in de vorm van een verbeterd wooncomfort. Je hebt meer lichtinval waar je van kunt genieten en creëert een stijlvolle doorgang van je woning naar je tuin.

Naast rendement in wooncomfort zal je ook rendement opdoen in de vorm van een lagere energierekening. Nieuwe schuifpuien gaan in vele gevallen samen met minder warmteverlies via bijvoorbeeld je raamkozijn of glazen. Dit rendement zal niet zo hoog zijn wanneer je ervoor kiest om je woning te isoleren, maar het is zeker mooi meegenomen!

Vind dé beste schuifpui specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's