Schuifpui  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat een schuifpui voor je kan betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Zorg voor meer lichtinval
 • Verlaag je energierekening
1028

Verhoog je wooncomfort met een schuifpui

Een schuifpui maakt je huis mooier, meer waard en een stuk lichter. Je betrekt je tuin bij je huis en geniet nu zelfs binnen veel meer van buiten. Hier vind je alle informatie over schuifpuien, waaronder de kosten, normen en materialen. 

Voordelen van een schuifpui

Schuifpuien zorgen voor een zee aan daglicht in huis. Dit is goed voor je humeur en tevens voor je gezondheid!

Een schuifpui zorgt er daarnaast voor dat je de tuin bij je huis betrekt. Je geniet op deze manier binnen ook van het buitengevoel en je kan de pui al openzetten als het nog net te koud is om buiten te zitten. 
Tot slot voelt je huis veel groter aan. Een schuifpui neemt geen ruimte in beslag en is eenvoudig te bedienen. Dit maakt een schuifpui geschikt voor elk huishouden.

Kosten van een schuifpui

Wat je uiteindelijk precies betaalt voor een schuifpui, hangt af van verschillende factoren. Bij het aanschaffen van een tweedelige schuifpui kun je uitgaan van een prijs tussen de €4.000 en €5.500. Bij een driedelige schuifpui is dit tussen de €6.000 en de €7.500. Bij een vierdelige schuifpui zal je tussen de €7.500 en de €8.500 kwijt zijn.

Het materiaal, de afmetingen, het systeem en de gekozen specialist hebben invloed op de uiteindelijke prijs. 

Materialen voor een schuifpui

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor aluminium, kunststof en houten schuifpuien.

Schuifpui aluminium
Aluminium schuifpui
Aluminium schuifpuien zien er industrieel en modern uit. Aluminium is onderhoudsvriendelijk en gaat lang mee. Wel is deze variant duurder dan een houten of kunststof schuifpui.
  Schuifpui kunststof
  Kunststof schuifpui
  Een kunststof schuifpui is onder huiseigenaren erg populair. Kunststof is leverbaar in alle denkbare kleuren, gaat gemiddeld 50 jaar mee én is zeer onderhoudsvriendelijk. 
  Schuifpui hout
  Houten schuifpui
  Een schuifpui van hout geeft je woning een klassieke en natuurlijke uitstraling. Hout isoleert goed, maar vereist veel onderhoud. Behandelingen en een verfbeurt op zijn tijd zijn dus nodig voor het behoud.

  Ontvang schuifpui offertes

  Wil je óók binnen optimaal genieten van je tuin? Vraag gratis en vrijblijvend schuifpui offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tijd en geld.

  Veelgestelde vragen over schuifpuien

  Schuifpuien zorgen voor een zee aan daglicht in huis. Goed voor je humeur en voor je gezondheid! Lekker ontwaken in je keuken met een kop koffie en zonnestralen in je gezicht. Zie jij jezelf al zitten genieten?
  Dit hangt af van jouw eigen wensen. Wens je een moderne uitstraling, een strakke uitstraling of een klassieke uitstraling? Daarnaast spelen de te maken kosten misschien ook een rol voor jou. Meer over de materialen lees je op deze pagina.
  Voor een eendelig schuifpui ben je gemiddeld tussen de €1.200 en €2.800 kwijt. Echter, zal bijvoorbeeld aluminium duurder uitvallen dan kunststof.
  Dit is zeer belangrijk. Het is vooral belangrijk om je schuifsysteem te onderhouden, om te vermijden dat jouw schuifpui in de loop der tijd niet meer goed zal functioneren
  Wat jij uiteindelijk precies betaalt voor je schuifpui, hangt af van verschillende factoren. Materiaal, afmetingen, het systeem (hefschuifpui of kiepschuifpui) en het uurloon zijn dingen die van invloed zijn op de prijs van je schuifpui. Vergelijk altijd offertes bij meerdere specialisten, want dat kan weleens 40% van de prijs schelen! Daarnaast zal je door verkregen informatie de beste keuze kunnen maken en beginnen met genieten van de voordelen van een schuifpui in jouw woning! 

  Eerder bekeken pagina's