Veranda

1033

Verleng het buitenleven met een veranda

Sta jij ook altijd te popelen om met de eerste zonnestralen van het jaar weer heerlijk in de tuin plaats te kunnen nemen? Met een veranda kun je nog langer van het buitenleven genieten! Onder een veranda zit je namelijk heerlijk afgeschermd van de weersomstandigheden en voel je enkel nog een lekker briesje terwijl je geniet van een goed boek en een drankje!

Wat is een veranda

Wat is een veranda?

Veel mensen kennen het verschil niet tussen een veranda en een terrasoverkapping. Een veranda is eigenlijk altijd gedeeltelijk dicht gebouwd en heeft een ondervloer. Op die manier zit je een stuk meer beschut dan bij een normale terrasoverkapping. Met een terrasverwarmer erbij kun je zelfs tot laat in het jaar nog genieten van je tuin. Daarnaast blijven je tuinmeubelen en accessoires ook goed beschermd tegen de weersomstandigheden. Een veranda zit meestal ook aan het huis of aan een schuur gebouwd, terwijl een terrasoverkapping vaak alleen van boven beschutting biedt.

Kosten van een veranda

Kosten van een veranda

Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op de prijs van een veranda. De prijs hangt af van de afmetingen, de extra opties (zoals o.a. verlichting) en het materiaal dat gebruikt wordt. Er zijn veel vakmannen op de markt en deze hanteren verschillende prijzen voor hun diensten, daarom is het handig om jezelf goed te oriënteren en te vergelijken. Wij brengen je graag in contact met vakmannen uit jouw regio, die je vervolgens graag informeren en helpen bij je keuze voor de ideale overkapping voor jouw huis.

Offertes vergelijken voor veranda's

Waar moet je rekening mee houden bij het nemen van een veranda?

Materiaal veranda
Welk materiaal gebruik ik?
De meest voorkomende materialen voor een veranda zijn hout en aluminium. Een traditionele veranda is een (hard)houten veranda. Dit type heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Het is niet gek dat veel mensen kiezen voor een natuurlijke look voor hun veranda, het vormt immers de overgang tussen het interieur en de tuin. Hout heeft het meeste onderhoud nodig van alle materialen die er beschikbaar zijn, omdat je deze moet schuren en verven. Het voordeel hiervan is dat je de veranda een mooi nieuw kleurtje kunt geven wanneer je bent uitgekeken op de oude look, zo sluit deze altijd aan op je huidige wensen!

Vanwege het onderhoudsgemak en de stevigheid kiezen ook veel mensen voor een aluminium veranda. Deze kun je simpelweg onderhouden door hem eens in de zoveel tijd even schoon te maken met een doekje. Ook aluminium veranda’s zijn in vele kleurcombinaties mogelijk omdat fabrikanten deze in verschillende kleuren aflakken.

  Plaatsing veranda
  Plaatsing en onderhoud
  Voor het mooiste en beste resultaat adviseren wij altijd om een veranda te laten plaatsen door een vakman. Het is namelijk van belang dat de afmetingen juist en waterpas zijn voor de stevigheid van de veranda. Op die manier gaat hij langer mee en kun je langer genieten van een verlengd buitenleven.

  De veranda blijft staan in weer en wind en daarom is het belangrijk dat je deze goed onderhoud. Spuit het dak zo nu en dan af met een tuinslang en scrub het dak indien nodig met een borstel. Zorg ook dat je een houten veranda schuurt en lakt voor het mooiste resultaat. Een mooie en stevige veranda draagt ook bij aan de waarde van je woning, op die manier verdien je de investering deels terug!

   Veranda-offertes aanvragen, wat zijn de vervolgstappen?

   Offertes aanvragen

   Aanvraag

   Vul onderstaand formulier in om offertes op maat te ontvangen.
   Contact met experts

   Contact

   Beschikbare vakmannen uit jouw regio nemen contact met je op.
   Kozijnen offertes

   De offerte

   Direct na het contact ontvang je de offertes en ontdek je wat het jou kost/oplevert.

    Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

   Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten vakmannen bellen je voor het maken van een afspraak. Na het advies van de veranda vakmannen ontvang je direct een offerte.