Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om de binnentemperatuur naar het gewenste niveau te brengen. Aangezien je dan geen gas meer gebruikt, is zo'n warmtepomp dus een duurzaam alternatief voor het verwarmen van je huis.

Vergelijk offertes

1038

Voordelen warmtepomp

Een warmtepomp is een goed alternatief voor gas als het gaat om het verwarmen van je huis. Daarnaast zijn er nog meer pluspunten. De belangrijkste voordelen zijn:

Lagere energierekening

Met een warmtepomp bespaar je flink op je energiekosten. Zo'n pomp maakt gebruik van de warmte uit de buitenlucht, waardoor je alleen stroom verbruikt. En dit kost een stuk minder geld!

Aangename temperatuur

Een warmtepomp zorgt voor een  aangename temperatuur in huis, zelfs als het buiten vriest! Zo zit je er dag én nacht lekker warm bij.

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp is energiezuinig. Zo is er weinig elektriciteit nodig om veel warmte te produceren. Bovendien stoot de pomp minder CO2 uit dan een cv-ketel. 

Hogere woningwaarde

Je woning wordt meer waard als je een warmtepomp aanschaft. De pomp zorgt namelijk voor een beter energielabel. Mocht je je huis verkopen, dan is dit een pluspunt. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Snelle levering en goede service

Warmtepomp snel geleverd en geinstalleerd. Werkt prima

Frans uit Emmen zocht naar Warmtepomp installeren of vervangen en koos voor SDO Techniek

installatie hybridewarmte pomp Kromme Elleboog 8

de montuers hebben de pomp heel netjes geinstalleerd en hebben alle rommel kartion keurig netjes opgeruimd en meegenomen!

Perry uit Finsterwolde zocht naar Warmtepomp installeren of vervangen en koos voor Zonnepanelen Noord B.V.

Wat kost een warmtepomp

Een warmtepomp zorgt voor aanzienlijke energie- en kostenbesparing. Toch is het wel een investering in het begin. De richtprijs voor een warmtepomp is € 4.000 à 30.000.

Type warmtepomp Gemiddelde kosten (excl. btw)
Lucht warmtepomp € 4.000 à 7.000
Geothermische warmtepomp € 15.000 à 30.000
Hybride warmtepomp € 6.000 à 9.000

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Een warmtepomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen. Denk hierbij aan grondwater, de aardbodem en de buitenlucht.

Dit kan zeker en is zelfs aan te raden. Een warmtepomp werkt namelijk alleen in combinatie met lage temperatuurverwarming. Ook wandverwarming of lage temperatuur radiatoren zijn goede opties en het overwegen waard.

De buitenunit van een warmtepomp maakt wel een beetje geluid. Sommige mensen ervaren dit mogelijk als storend. Buitenunits mogen wettelijk niet meer dan 40 dB aan geluid produceren, om overlast bij de buren te voorkomen.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor warmtepompen