1038

Verwarm duurzaam met een warmtepomp: Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

 1. Bespaar tot 40% op je klus en aanschafprijs
 2. Verwarm op een duurzame manier
 3. Kom in contact met professionele vakmannen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Warmtepomp hét duurzame alternatief voor duurzaam verwarmen.

Het aantal huishoudens dat beschikt over een warmtepomp blijft maar stijgen. In 2016 hadden 180.000 huizen in Nederland al een warmtepomp. Dit aantal is in 2017 met 25 procent toegenomen naar een recordaantal huizen waar een warmtepomp te vinden is, namelijk 225.000 huizen. Warmtepompen hebben een flink rendement, waardoor je enorm bespaart op je energiekosten. Voor eengezinswoningen loopt dit al snel op tot een besparing van wel 40%!
Kort gezegd is een warmtepomp hét duurzame en milieuvriendelijke alternatief voor je cv-ketel op gas. 

Duurzaam en lagere kosten

Met een warmtepomp breng je zowel de uitstoot van CO₂ als je eigen energierekening omlaag. Duurzaamheid staat hierbij centraal.

Subsidies

Je hebt momenteel recht op subsidies die oplopen tot wel 40% besparing op de aanschafprijs.‘Gasloos wonen’ is de toekomst

Met een warmtepomp zet je een grote stap richting het gasloos wonen. Een gegeven waar veel mensen naar streven.

Waar tot op heden nog veel mensen gas gebruiken voor het verwarmen van hun woning, zien steeds meer mensen in hoe belangrijk het is om gasgebruik te verminderen. Het verminderen van gasgebruik speelt een grote rol in het Klimaatakkoord, onderdeel van het Klimaatgedrag. In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn. Om dit doel te halen stimuleert de overheid in het investeren voor een warmtepomp, om zo het gasgebruik in Nederland aanzienlijk te verminderen.

Kom direct in contact met warmtepompspecialisten in jouw regio!

Een warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast: het trekt warmte je woning binnen, zodat je minder hoeft te stoken. Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt. Ze hebben gemeen dat ze allemaal rond de 20 jaar meegaan én dat ze de CO₂ -uitstoot verlagen. Een warmtepomp gebruikt stroom, maar haalt ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving. Hierdoor is de pomp enorm zuinig vergeleken met een elektrische cv-ketel. Maak je gebruik van groene stroom, dan heb je het helemaal goed voor elkaar. Daarnaast zorgt een warmtepomp voor voldoende warmte om de woning op een lekkere temperatuur te houden. Vaak combineren mensen dit met vloerverwarming, omdat vloerverwarming goed kan verwarmen met een lagere temperatuur.

Soorten warmtepompen

Er is verschil gemaakt tussen hybride en volledig elektrische warmtepompen. Met beiden bespaar je fors op je energiekosten en beperk je de CO₂ -uitstoot. Daarnaast zijn zowel de hybride als de volledig elektrische warmtepompen gemakkelijk te installeren. Een hybride warmtepomp is eigenlijk een tussenstap naar gasloos wonen, aangezien je gasgebruik enorm daalt. Als je kiest voor een volledig elektrische warmtepomp, heb je in principe helemaal geen gas meer nodig. Laatstgenoemde is dé manier om je woning duurzaam te verwarmen!

Hybride warmtepomp 

 • Laag gasgebruik
 • Werkt samen met je cv-ketel
 • Kiest voor de meest efficiënte warmteproductie, waardoor het rendement goed is
 • Mogelijk om je huidige cv-ketel te blijven gebruiken voor warm tapwater in jouw keuken en badkamer

Volledig elektrische lucht/water warmtepomp

 • Gasloos verwarmen
 • Haalt hernieuwbare energie uit de omgevingslucht
 • Warmte wordt afgegeven via de centrale verwarmingselementen in je woning
 • De meest gekozen optie door de consument.

Volledig elektrische lucht/lucht warmtepomp

 • Gasloos verwarmen
 • Goedkoopst in aanschaf van alle pompen
 • Haalt hernieuwbare energie uit de omgevingslucht
 • Warmte wordt afgegeven via een ventilator in je woning
 • Kan in de zomer gebruikt worden als airconditioning

Ontvang gratis offertes van meerdere warmtepompspecialisten in jouw regio 
Tips bij het kopen van een warmtepomp

 • Een warmtepomp is het zuinigst als je woning goed geïsoleerd is. Ga na of je spouwmuren, vloer en dak goed geïsoleerd zijn en laat dit doen als dit niet het geval is. Op deze manier haal je het maximale resultaat uit je warmtepomp.
 • Een volledig elektrische warmtepomp heeft alleen elektriciteit nodig. Het is duurzaam en voordelig als je deze energie zelf opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen, ook om het eventueel toenemende stroomverbruik te compenseren. Je energierekening valt hierdoor nog lager uit.
 • Ga je elektrisch koken, dan heb je je gasaansluiting niet meer nodig en bespaar je nog eens gemiddeld €195,- per jaar, oftewel gasloos wonen! Een gegeven waar veel mensen naar streven. 

Aangesloten bij Solvari

Ben je nu benieuwd wat een warmtepomp in jouw situatie kost? We brengen je graag in contact met één tot maximaal vijf warmtepompspecialisten. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Door een aanvraag voor een offerte te doen, is goed vergelijken mogelijk en weet je zeker dat je de beste deal scoort. Vraag vandaag nog een offerte voor warmtepompen aan en begin met duurzaam verwarmen! 

Vergelijk gratis prijzen van meerdere warmtepompspecialisten en bespaar tot 40%

Warmtepomp in kamer