Waterontharder  
informatie, advies en offertes

(241 Reviews)
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat een waterontharder voor je kan betekenen
 • Streef naar kalkvrij water
 • Draagt bij aan een beter milieu
 • Verlengde levensduur van apparaten
1803

Kalkvrij water met een waterontharder

Met het aanschaffen van een waterontharder zorg jij voor kalkvrij water in je woning. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor huishoudelijke apparaten. Hier vind je alle informatie over de werking van een waterontharder, de soorten en de kosten.

Voordelen waterontharder

Voordelen van een waterontharder

Als je in een gebied woont met hard water, dan zijn de problemen van hard water je vast wel bekend: aanslag op het servies, strepen op de ramen na het wassen en slecht werkende huishoudelijke apparaten.

Een waterontharder verlaagt de waterhardheid van het water, waardoor deze problemen kunnen worden voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor een verhoogd wooncomfort, ook profiteer je van financiële voordelen.

Rekentool: de waterhardheid in jouw regio

Rekentool: de waterhardheid in jouw regio

Wil je weten hoe hard het water in jouw regio is en wat een waterontharder voor jou kan betekenen? Met onze Waterhardheid tool kom je hier eenvoudig en snel achter!

Kosten waterontharder

Kosten van een waterontharder

De prijs van een professionele waterontharder is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn waterontharders in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en is de aanschafprijs afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kosten voor een professionele waterontharder liggen rond de €1.000 tot €2.000.

Naast professionele waterontharders zijn er ook budget magneet ontharders. De werking van deze goedkope variant is echter niet bewezen. Wij raden daarom een professionele ontharder aan. Wil je toch gaan voor een magneet? Via onze partner kun je dit eenvoudig bestellen.

Werking en installatie waterontharder

Plaatsing en werking van een waterontharder

Een waterontharder wordt geïnstalleerd aan de hoofdkraan in je woning. De installatie zal meestal binnen één tot drie uur duren. Het is belangrijk dat een waterontharder wordt geïnstalleerd door een erkende specialist.

Een waterontharder werkt op basis van de uitwisseling van ionen. De cilinder die in de waterontharder zit, zet de calcium- en magnesiumionen uit het water om in natriumionen. Na dit proces is het water ontkalkt.

Waterontharder brochure

Brochure waterontharder

Alle informatie over waterontharders samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Soorten waterontharders

Wanneer je een waterontharder wilt aanschaffen, heb je de keuze uit drie verschillende soorten.

Zout
Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Eén van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze korrels halen de kalk uit het water. Het tweede cilinder voegt natrium aan het water toe. 
  Filters
  Dit type waterontharder werkt aan de hand van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen, zoals calcium en magnesium, in bepaalde mate uit het water gefilterd worden.
   Magneet
   Dit type waterontharder werkt met een magneet. De magnetische velden zouden ervoor zorgen dat Calcium en Magnesium niet kristalliseren. De methode is niet bewezen, maar wel goedkoper.

    Reviews van klanten

    Michiel uit Meppel
    "Solvari is een echte aanrader. Ik kreeg snel meerdere offertes en dit zorgde voor veel duidelijkheid."

    Lucas uit Leiden
    "Met verschillende bedrijven in gesprek geweest. Uiteindelijk vonden we een optie die het beste bij ons paste."

    Anouk uit Barneveld
    "Snel offertes ontvangen. Bedrijven hebben ook verstand van zaken."

    Vergelijk offertes voor een waterontharder

    Wil je óók profiteren van kalkvrij water? Vraag gratis en vrijblijvend waterontharder offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

    Waarom offertes via Solvari vergelijken?

    Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

    Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

    Kies voor de specialist met het beste aanbod

    Bespaar tijd en moeite vanuit huis

    Vraag offertes aan:

    Blog

    Voordelen van zacht water en hoe je het krijgt

    Voordelen van zacht water

    Zo kies je de juiste specialist in 6 stappen

    Zo kies je de juiste specialist en offerte in 6 stappen professional

    Waterontharders: heb ik er een nodig?

    Waterontharder: Wat zijn dat en heb ik er een nodig?

    Veelgestelde vragen

    Ook koud water kun je ontharden om belangrijke apparaten kalkvrij te houden.
    Nee, kunsthars in de cellen in de waterontharder doen het werk. Het zout wordt hier als reinigingsmiddel gebruikt
    Nee, dit zout is niet schadelijk voor het milieu. Zout is namelijk een natuurproduct. 
    Overweeg jij een waterontharder aan te schaffen en ben je op zoek naar goed advies, juiste informatie en een kostenoverzicht op maat? Als je jouw gegevens achterlaat, brengen wij je in contact met maximaal vijf specialisten . Je vindt de specialist die bij je past. Door offertes te vergelijken voor een waterontharder kun je ook nog eens 40% besparen op je de aanschaf van een waterontharder!
    De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

    Alle informatie op één plek?

    Eerder bekeken pagina's