Waterontharder  
informatie, advies en offertes

223 reviews
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat een waterontharder voor je kan betekenen
 • Streef naar kalkvrij water
 • Draagt bij aan een beter milieu
 • Verlengde levensduur van apparaten
1803

Streef met een waterontharder naar kalkvrij water

Door een waterontharder aan te schaffen zorg jij voor kalkvrij water in jouw woning. Dit is niet alleen beter voor jouw gezondheid, maar ook voor jouw huishoudelijke apparaten. Hier vind je alle informatie over onder andere de twee verschillende soorten waterontharders, de werking en de kosten. 

waarom een waterontharder aanschaffen

Waarom een waterontharder?

Het gebruik van een waterontharder kent verschillende voordelen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een waterontharder, zorgt dit natuurlijk voor zacht water. Doordat de waterdichtheid wordt teruggebracht naar 0 DH, wordt kalkaanslag voorkomen. 

Daarnaast zijn waterontharders milieuvriendelijk, bespaar je op schoonmaakmiddelen, zal jouw kraanwater beter smaken en verminder je de effecten van huidziekten.

kosten waterontharder

Kosten van een waterontharder

Door een waterontharder aan te schaffen kan je flink gaan besparen op je energierekening. Ook zorg je voor een verbeterde smaak van het water en een langere levensduur van je apparaten. 

De gemiddelde kosten voor een waterontharder liggen rond de €1.000 tot €2.000. De prijs van een waterontharder hangt echter af van meerdere factoren. Zo zijn waterontharders in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast hangt de prijs samen met jouw eigen wensen. 

Soorten waterontharders

Wanneer je een waterontharder wilt aanschaffen, heb je de keuze uit twee verschillende soorten waterontharders. 

Zout
Dit systeem werkt op twee cilinders. Een van deze cilinders bevat kunsthars korrels, die de kalk uit het water halen. Via het tweede cilinder wordt er natrium toegevoegd. 
  Filters
  Dit type waterontharder werkt aan de hand van een filter. Dit waterfilter haalt het calcium en het magnesium uit het water. 

   Ontvang waterontharder offertes

   Wil je óók profiteren van kalkvrij water? Vraag gratis en vrijblijvend waterontharder offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.

   • 1
   • 2
   • 3

   Adresgegevens

   Begin hier
   Doorgaan

   Opdrachtomschrijving

   Aanbevolen
   vanaf €1.400
   Vorige Doorgaan

   Contactgegevens

   Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
   Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
   Vorige

   Veelgestelde vragen over waterontharders