Waterontharder  
informatie, advies en offertes

229 reviews
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat een waterontharder voor je kan betekenen
 • Streef naar kalkvrij water
 • Draagt bij aan een beter milieu
 • Verlengde levensduur van apparaten
Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
 • Vul het korte formulier in
 • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
 • Kies de beste vakman
 • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1803

Kalkvrij water met een waterontharder

Met het aanschaffen van een waterontharder zorg jij voor kalkvrij water in je woning. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor huishoudelijke apparaten. Hier vind je alle informatie over de werking van een waterontharder, de soorten en de kosten. 

waarom een waterontharder aanschaffen

Waarom een waterontharder?

Het gebruik van een waterontharder biedt veel voordelen. Doordat een waterontharder de waterdichtheid terugbrengt, wordt kalkaanslag voorkomen. Hierdoor zullen huishoudelijke apparaten langer meegaan en bespaar je op schoonmaakmiddelen.

Daarnaast zijn waterontharders milieuvriendelijk én verminder je de kans op huidirritaties.

Ari denkend

Waterhardheid in jouw regio

Wil je weten hoe hard het water in jouw regio is en wat een waterontharder voor jou kan betekenen? Met onze Waterhardheid tool kom je hier eenvoudig en snel achter!

kosten waterontharder

Kosten van een waterontharder

De prijs van een professionele waterontharder is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn waterontharders in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en is de aanschafprijs afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kosten voor een professionele waterontharder liggen rond de €1.000 tot €2.000.

Naast professionele waterontharders zijn er ook budget magneet ontharders. De werking van deze goedkope variant is echter niet bewezen. Wij raden daarom een professionele ontharder aan. Wil je toch gaan voor een magneet? Via onze partner kun je dit eenvoudig bestellen.

Brochure waterontharder

Brochure waterontharder

Alle informatie over waterontharders samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Soorten waterontharders

Wanneer je een waterontharder wilt aanschaffen, heb je de keuze uit drie verschillende soorten.

Zout
Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Eén van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze korrels halen de kalk uit het water. Het tweede cilinder voegt natrium aan het water toe. 
  Filters
  Dit type waterontharder werkt aan de hand van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen, zoals calcium en magnesium, in bepaalde mate uit het water gefilterd worden.
   Magneet
   Dit type waterontharder werkt met een magneet. De magnetische velden zouden ervoor zorgen dat Calcium en Magnesium niet kristalliseren. De methode is niet bewezen, maar wel goedkoper.

    Ontvang waterontharder offertes

    Wil je óók profiteren van kalkvrij water? Vraag gratis en vrijblijvend waterontharder offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

    • 1
    • 2
    • 3

    Adresgegevens

    Begin hier
    Doorgaan

    Opdrachtomschrijving

    Aanbevolen
    vanaf €1.400
    Vorige Doorgaan

    Contactgegevens

    Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
    Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
    Vorige

    Veelgestelde vragen over waterontharders

    Alle informatie op één plek?