Waterontharder

Hard water in je woning? Dan is een waterontharder één van de meest rendabele investeringen die je kan doen. Dankzij zacht water kan je jaarlijks maar liefst tot 650 euro uitsparen! 

Vergelijk offertes

1803

Voordelen van een waterontharder

Een waterontharder biedt een enorme meerwaarde voor je woning. Je profiteert onder meer van deze voordelen: 

Grote jaarlijkse besparing

Met een waterontharder spaar je jaarlijks honderden euro's uit. Je energiekosten dalen met wel 20%, je huishoudelijke apparaten gaan langer mee, je verbruikt minder schoonmaakproducten, ...

Geen kalkaanslag meer

Dankzij zacht water ben je van die kalkaanslag in je keuken en badkamer verlost. Je moet niet meer met chemische producten aan de slag om je douche, aanrecht, ... proper te houden. 

Plaatsing in slechts 1 dag

Een installateur plaatst je toestel doorgaans op de plek waar je waterleiding je woning binnenkomt. In totaal neemt die montage slechts enkele uren in beslag. 

Goed voor je huid en haar

Zacht water houdt je huid zachter en soepeler. Ook je haar zal er onmiddellijk minder dof uitzien en zijn natuurlijke glans beter behouden. Zo verbruik je ook minder shampoo, huidcrèmes, ... 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Prima

Goede service, snelle plaatsing

Jolanda uit Sint Jansklooster zocht naar Waterontharder installeren of vervangen en koos voor Unique Waterontharders

Prima

Duidelijke uitleg van apparaat. Er wordt goed meegedacht over de mogelijkheden tot plaatsing. Werkzaamheden werden vlot uitgevoerd.

Theun uit Leeuwarden zocht naar Waterontharder installeren of vervangen en koos voor van Meerendonk Waterontharders

Waterontharder kosten

Voor een waterontharder met zout betaalt een gemiddeld huishouden ongeveer 1.000 à 2.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). De precieze kosten hangen o.a. af van je waterverbruik en ook van het type ontharder. De richtprijzen op een rij: 

Type waterontharder Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Mechanische waterontharder € 1.000 à 1.400
Elektronische waterontharder € 1.600 à 2.000

Veelgestelde vragen over waterontharders

Er zijn verschillende waterontharder magneten op de markt, maar hun werking is tot op vandaag nog niet bewezen. Ze zetten je harde water ook niet om in zacht water. Het magnetische veld zou de kalk doen kristalliseren, zodat het zich niet afzet op je leidingen. Wil je zeker zijn van echt zacht water? Dan is een waterontharder met zout de beste oplossing! 

Een waterontharder heeft een cilinder met harsfilters die de kalk en magnesium uit je leidingwater halen. Dat gebeurt door de kalk- en magnesiumionen om te wisselen met natriumionen. Zijn die harsfilters verzadigd met kalk? Dan is een spoeling met zout water nodig om ze te reinigen. Dat proces staat ook bekend als 'regeneratie'. Om het zout water te laten wegspoelen naar de riool, heb je dus een afvoer nodig. 

Dat hangt vooral van je waterverbruik en levensstijl af. Heb je een constant verbruik? Dan is een mechanische ontharder op waterdruk erg geschikt. Heb je eerder een variabel waterverbruik en ben je regelmatig weg van huis? Dan is een elektronische waterontharder een beter idee. Dat laatste type werkt namelijk volumegestuurd. Dat betekent dat de spoelingen met zout water pas plaatsvinden na een bepaalde hoeveelheid verbruikt leidingwater. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor waterontharders