Waterontharder  
informatie, advies en offertes

212 reviews
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat een waterontharder voor je kan betekenen
 • Streef naar kalkvrij water
 • Draagt bij aan een beter milieu
 • Verlengde levensduur van apparaten
1803

Streef met een waterontharder naar kalkvrij water

Door een waterontharder aan te schaffen zorg jij voor kalkvrij water in jouw woning. Dit is niet alleen beter voor jouw gezondheid, maar ook voor jouw huishoudelijke apparaten. Hier vind je alle informatie over onder andere de twee verschillende soorten waterontharders, de werking en de kosten. 

waarom een waterontharder aanschaffen

Waarom een waterontharder?

Het gebruik van een waterontharder kent verschillende voordelen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een waterontharder zorgt dit natuurlijk voor zacht water. Doordat de waterdichtheid terug wordt gebracht naar 0 DH, wordt kalkaanslag voorkomen. 

Daarnaast zijn waterontharders milieuvriendelijk, bespaar je op schoonmaakmiddelen, heb je een verbeterde smaak van het water en verminder je de effecten van huidziekten.

kosten waterontharder

Kosten van een waterontharder

Door een waterontharder aan te schaffen kan je flink gaan besparen op je energierekening. Ook zorg je voor een verbeterde smaak van het water en een langere levensduur van je apparaten. 

De gemiddelde kosten voor een waterontharder liggen op €1.000 tot €2.000. De prijs van een waterontharder hangt echter af van meerdere factoren. Zo zijn waterontharders in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast hangt de prijs samen met jouw eigen wensen. 

Soorten waterontharders

Wanneer je een waterontharder wilt aanschaffen, heb je de keuze uit twee verschillende soorten waterontharders. 

Zout
Dit systeem werkt op twee cilinders. Een van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze halen het kalk uit het water. Hierna wordt er natrium toegevoegd. Dit komt het water in via de tweede cilinder.
  Filters
  Dit type waterontharder werkt aan de hand van een filter. Een waterfilter zorgt ervoor dat het water gefilterd wordt. Het calcium en magnesium dat zich in het water bevinden worden eruit gehaald.

   Ontvang waterontharder offertes

   Wil je óók profiteren van kalkvrij water? Vraag gratis en vrijblijvend waterontharder offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.

   • 1
   • 2
   • 3

   Adresgegevens

   Begin hier
   Doorgaan

   Opdrachtomschrijving

   Aanbevolen
   Vorige Doorgaan

   Contactgegevens

   Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
   Vorige

   Veelgestelde vragen over waterontharders