1803

Onderhouden van waterontharders

Een waterontharder is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Wanneer je regelmatig je waterontharder onderhoud zorg je ervoor dat de levensduur wordt verlengd en zorg je voor een blijvende energiezuinige werking.

Onderhoud waterontharder

Waterontharder zorgt ervoor dat het kalk uit het water wordt verwijderd. Kalk verwijderen resulteert in het langer meegaan van apparaten en zacht drinkwater. Het is belangrijk om je waterontharder regelmatig te onderhouden.

Dit is noodzakelijk om een langdurige goede werking te realiseren. Hoe sneller er problemen ontdekt worden, hoe sneller het opgelost kan worden. Het regelmatig en goed onderhouden van je waterontharder is niet iets wat onderschat moet worden.

Tussen de jaarlijkse onderhoudsbeurt door kan je zelf al actie ondernemen om eventuele schade te beperken. Wanneer je een waterontharder met zout hebt, kan je het zout zelf bijvullen. Wanneer je gebruik maakt van een elektrische waterontharder is het belangrijk om er een specialist bij te halen.

Mogelijkheid tot onderhouden van waterontharders

Ben je opzoek naar een specialist voor het onderhoud van je waterontharder? Vraag dan nu vrijblijvend tot wel 5 offertes aan. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken.

Er zijn verschillende stappen die uitgevoerd worden door de specialist tijdens de onderhoudsbeurt van je waterontharder:

1

Meten waterdichtheid

2

Controleren en reinigen

3

Ontsmetten waterontharder

4

Reinigen van zoutreservoir

5

Waterontharder af stellen

Reparatie waterontharder

Waterontharders zorgen ervoor dat het kalk voor een gedeelte of volledig uit het water verwijderd worden. Wanneer er regelmatig onderhoud plaatsvindt verleng je de levensduur van je waterontharder. 

Het gebruik van een waterontharder brengt verschillende voordelen met zich mee. Het kan echter voorkomen dat er een reparatie aan de waterontharder plaats moet vinden.

Vind dé beste waterontharder specialisten en ontvang gratis offertes.

Waterontharders werken met een systeem met harskorrels. Deze korrels zorgen dat het kalk wordt gereduceerd of verwijderd. De waterontharder moet regelmatig gefilterd worden met zout. Er zijn verschillende onderdelen die gerepareerd kunnen worden, zoals de filters, de zouttank, de aanvoer, de display en de teller.

Wanneer je gebruik maakt van een elektronische waterontharder zitten daar meer specificaties op. Hierdoor is deze vatbaarder voor eventuele reparatie. De problemen die zich kunnen voordoen zijn echter wel snel verholpen wanneer er een erkende specialist voor ingeschakeld wordt. Wanneer je deze problemen zelf aanpakt kan je zorgen voor een verergering van het probleem en lopen de reparatiekosten op.

Naast de aanschafkosten van een waterontharder zijn er ook reparatiekosten. Er zijn verschillende kosten die de hoogte van de reparatie bepalen:

Onderhoudscontract: wanneer een waterontharder wordt aangeschaft is het van belang om in deze in de eerste levensjaren goed te onderhouden. Wanneer dit goed gedaan wordt verleng je de levensduur en verhoogt dit de werking op lange termijn.

Het soort onderhoudscontract: naast de gebruikelijke garantie die je ontvangt bij de aanschaf van je waterontharder is het ook mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten onderhoudscontracten. Wanneer je machine kapot gaat wordt dit gratis gerepareerd door een erkende specialist.

Nieuw of tweedehands apparaat: wanneer je een tweedehands waterontharder hebt aangeschaft is het belangrijk om te weten hoe de staat van het apparaat is. Laat dit helemaal nakijken door een erkende specialist. Wanneer dit gedaan is kan je ervoor kiezen om daarna een onderhoudscontract af te sluiten aangezien er geen garantie zit op tweedehands artikelen.

Vind dé beste waterontharder specialisten en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina