1854

Zonnepanelen huren 
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes voor zonnepanelen huren
Ontdek wat zonnepanelen huren voor jou kan betekenen
 Wek duurzaam stroom op
 Begin gelijk met besparen
Geen last van terugverdientijd

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Veel mensen willen wel duurzaam en voordelig stroom opwekken, maar vinden zonnepanelen kopen een te grote investering. Gelukkig kun je tegenwoordig ook zonnepanelen huren. Op deze manier werk je mee aan een beter milieu en profiteer je van een lagere energierekening, terwijl je spaargeld op de bank kan blijven staan.

voordelen van zonnepanelen huren

Voordelen van zonnepanelen huren

Bij het huren van zonnepanelen wordt er maandelijks een bedrag afgeschreven, net zoals bij het huren van een auto. Op deze manier hoef je niet eerst een grote investering te doen, en heb je dus geen last van een terugverdientijd. Op deze manier geniet je gelijk van lagere energiekosten.
Ook heb je bij het huren van zonnepanelen geen last van onverwachte kosten door onderhoud: de verhuurder betaalt deze kosten namelijk. Je kunt dus voordelig en milieuvriendelijk stroom opwekken zonder dat je tegen verassingen aanloopt.

kosten van zonnepanelen huren

Kosten van zonnepanelen huren

Hoeveel het huren van zonnepanelen kost, hangt af van welke soort zonnepanelen en van de hoeveelheid zonnepanelen die je op je dak wil plaatsen. De gemiddelde prijs voor het huren van 12 panelen zal tussen de 50 en de 70 euro liggen. Afhankelijk van de exacte prijs kun je hiermee op jaarbasis tussen 300 en de 400 euro besparen. 

 

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen, elk met zijn eigen kenmerken. Welke soort het best is voor jou, is afhankelijk van je budget en wensen. Specialisten kunnen je hier het best advies over geven

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn

Omdat de zonnecellen van deze soort panelen uit één kristal bestaan, kun je met dit type zonnepaneel het hoogste rendement halen. Bij deze variant zal de huurprijs het hoogst liggen, maar je kunt er dan ook het meeste mee besparen. Deze variant is aan te raden als je een beperkte ruimte hebt op je dak, omdat dit paneel uit een klein oppervlakte de meeste energie haalt.

Polykristallijn zonnepanelen
Polykristallijn

Bij deze soort bestaan de zonnecellen wel uit meerdere kristallen, en ze zijn dus iets minder efficiënt. Bij voldoende dakruimte kun je met deze soort wel alsnog vrij snel een hoog rendement behalen, doordat de panelen een lagere prijs hebben. Afhankelijk van de dakruimte kan dit dus een goede optie zijn.

Amorf zonnepanelen
Amorf (dunne cellen)

Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, en dat zorgt ervoor dat je deze platen kunt buigen. Het rendement is het minst hoog van alle soorten, maar bij voldoende ruimte kun je het rendement alsnog verhogen tot dat van polykristallijn. Deze soort is het goedkoopst van alle zonnepanelen, en daarom kan deze soort het aantrekkelijkst zijn bij voldoende dakruimte

Ontvang offertes voor zonnepanelen huren

Wil je óók genieten van lagere energiekosten, maar dan zonder grote investering? Vraag gratis en vrijblijvend offertes voor het huren van zonnepanelen aan via Solvari. Zo kan je eenvoudig meerdere specialisten vergelijken en bespaar je tijd en geld.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen huren

Een zonnepaneel wordt gevormd door een groot aantal zonnecellen, die we ook fotovoltaïsche cellen noemen. Zonnecellen bestaan uit een laag silicium, waaraan zowel aan de boven- als onderzijde ook fosfor toegevoegd wordt, zodat het silicium een halfgeleider wordt. Rondom dit geheel worden twee transparante platen geplaatst en zo ontstaat een zonnepaneel.
Zonnepanelen vangen zonlicht op, dat vervolgens omgezet wordt naar huishoudelijke stroom met behulp van een omvormer. Meer hierover lees je op de pagina over de werking van zonnepanelen.
Zonnepanelen wekken gelukkig ook energie op als het bewolkt weer is. Hierdoor zijn ze ook in Nederland een optie voor groene energie. Het spreekt voor zich dat zonnepanelen meer energie opwekken in de volle zon, maar in beide gevallen zijn ze erg rendabel.
Zonnepanelen kunnen op bijna elk dak geplaatst worden. Ze zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken. Het bijkomende voordeel aan platte daken is dat de panelen in een specifieke hoek ten opzichte van de zon geplaatst kunnen worden. Bovendien kunnen ze ook dichter op elkaar gezet worden, waardoor het rendement gemaximaliseerd wordt.
Het onderhoud van zonnepanelen wordt gedaan door de verhuurder. Je hoeft je dus nergens druk over te maken.
In veel gevallen is het mogelijk om de zonnepanelen mee te laten verhuizen.

Eerder bekeken pagina's