Carport

Wil jij dat je auto altijd overdekt staat? Met een carport kan het. Carports zijn beschikbaar in veel uitvoeringen en materialen.

Vergelijk offertes

1214

Voordelen van een carport

Met een carport staat je auto altijd beschut en droog. Maar een carport heeft nog meer pluspunten. De voornaamste voordelen:

Bescherming tegen slecht weer

Een carport is de ideale bescherming voor je auto tegen sneeuw, hevige regen, felle zon, ... Zo heb je minder kans op krassen of beschadigingen.

Goedkoop parkeren

Een carport is goedkoper dan een volledige garage. Bovendien kan je je auto altijd onder je eigen carport parkeren. Zo hoef je nooit meer op zoek naar een parkeerplek.

Veel opties

Een carport is verkrijgbaar in allerlei materialen. Waaronder aluminium en hout. Ook de kleur kan je zelf kiezen. Zo past het altijd perfect bij je huis.

Veilige plek

Hoewel een carport minder bescherming biedt dan een garage, staat je auto toch veiliger dan wanneer je deze langs de weg parkeert.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Carport: gemiddelde kosten

Een carport is prijzig, maar een stuk goedkoper dan een hele garage. Daarnaast biedt hij de optimale bescherming voor je auto, waardoor je weer bespaart op vlak van reparatiekosten. Ga uit van een richtprijs van € 2.200 - 4.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

Materiaal carport Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Houten carport Vanaf € 2.200
Kunststof carport Vanaf € 3.000
Aluminium carport Vanaf € 3.500
Stalen carport Vanaf € 3.500
Betonnen carport Vanaf € 4.000

Veelgestelde vragen over carports

Als je carport kleiner is dan 30 m2 en aan de voorzijde van je huis is, heb je geen vergunning nodig. Wanneer je 2 of meer auto's wil plaatsen, zal dit formaat waarschijnlijk te klein zijn. Een vakspecialist bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden. 

Gemiddeld gaat een carport 15 tot 20 jaar mee. Dat ligt aan de weersomstandigheden en het materiaal. Ook is het belangrijk om de carport regelmatig te onderhouden en schoon te maken. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor een carport