Dakisolatie  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat dakisolatie voor je kan betekenen
 • Voorkom onnodig warmteverlies
 • Streef naar een beter wooncomfort
 • Verlaag je energierekening met dakisolatie
1010

Streef naar een lagere energierekening met dakisolatie

Door je dak te isoleren, kun je onnodig warmteverlies tegengaan. Aangezien je minder hoeft te stoken, bespaar je op de energierekening én streef je naar een hoger wooncomfort. Naast een warmte temperatuur in de winter, zorgt dakisolatie voor een koel huis in de zomer. Hier vind je alle informatie over dakisolatie, waaronder de voordelen, kosten en materialen.

Eerst advies? Dat kan geregeld worden!
Wil je verduurzamen maar heb je eigenlijk geen idee of dakisolatie de juiste eerste stap is?
Het energieadvies van De Energiebespaarders biedt uitkomst. Vertel me meer!

Premium partner
Premium partner
Dakisolatie voordelen

Voordelen van dakisolatie

Het isoleren van je dak is een van de belangrijkste stappen naar een lagere energierekening. Dakisolatie zorgt ervoor dat warmte niet meer onopgemerkt kan ontsnappen via het dak, de plek waar doorgaans veel warmte verloren gaat.

Naast een lagere energierekening, verhoog je met dakisolatie ook jouw wooncomfort. In de winter houdt dakisolatie de warmte in je huis vast en in de zomer houdt het de warme lucht juist buiten. Op deze manier heb je het gehele jaar door een aangename temperatuur in huis.

Kosten spouwmuurisolatie

Kosten van dakisolatie

De kosten voor dakisolatie verschillen en hangen af van verschillende factoren. Je kunt ervan uitgaan dat de gemiddelde kostprijs van dakisolatie tussen de €2.500 en €5.500 ligt, deze berekening is o.b.v. een eengezinswoning met een dakoppervlak van 76 m2.

Als je woningeigenaar bent en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan kun je de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. » Meer over de ISDE isolatiesubsidie.

Rendement dakisolatie

Rendement van dakisolatie

De hoogte van het rendement van dakisolatie hangt af verschillende factoren. Zo spelen de gebruikte methode, een verwarmde of onverwarmde zolder én de kwaliteit van de plaatsing een belangrijke rol.

De factoren die meespelen met de hoogte van het rendement van dakisolatie, spelen ook een rol bij de terugverdientijd. Benieuwd naar de terugverdientijd van dakisolatie?

Dakisolatie werking en installatie

Plaatsing en werking van dakisolatie

In de meeste woningen is er geen rekening gehouden met dakisolatie, vooral vroeger niet. Dit heeft tot gevolg dat je te maken kunt krijgen met flinke temperatuurverschillen in huis, onnodige stookkosten en tocht dat naar de zolder trekt.

Dakisolatie zorgt ervoor dat er in de winter minder warmte verloren gaat bij het dak. Bovendien zorgt het ook in de zomer voor een aangename temperatuur in huis en blijft de koelte behouden.

Brochure dakisolatie

Alle informatie over dakisolatie samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze dakisolatie brochure helemaal gratis.

Materialen dakisolatie

De verschillende dakisolatie materialen kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: minerale wol, isolatieplaten en losse isolatie.

Minerale wol
Minerale wol
Minerale isolatiewol is voornamelijk geschikt voor het isoleren van hellende daken, aangezien het op maat gesneden kan worden en samen te drukken is. Onder isolatiewol verstaan we drie soorten wol.
  Isolatieplaten
  Isolatieplaten
  Naast isolatiewol is het mogelijk om je dak te isoleren met isolatieplaten. De meest gebruikte isolatieplaten, voor zowel hellende als platte daken, zijn platen bestaande uit XPS, PIR en PUR.
   Los isolatiemateriaal
   Losse isolatie
   Tot slot is het mogelijk om je dak te isoleren met losse isolatie, oftewel los isolatiemateriaal. Twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen naast PUR in schuimvorm zijn EPS parels en hennep.

    Reviews van klanten

    Joep uit Den Haag
    "Solvari heeft mij geholpen met het vinden van een specialist voor het isoleren van mijn dak. Ik ben tevreden!''

    Familie Bakker uit Tiel
    "Naast offertes ontvingen wij ook veel advies. Zo hebben we ons laten adviseren door drie van de vier bedrijven die contact opnamen."

    Hans en Els uit Gennip
    "Wat ik wil zeggen over Solvari is dat het erg handig is om te gebruiken. Ik vind het een aanrader als je wilt vergelijken."

    Vergelijk offertes voor dakisolatie

    Wil je óók genieten van meer wooncomfort en een lagere energierekening? Vraag gratis en vrijblijvend dakisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

    Waarom offertes via Solvari vergelijken?

    Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

    Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

    Kies voor de specialist met het beste aanbod

    Bespaar tijd en moeite vanuit huis

    Vraag offertes aan:

    Blog

    Vochtproblemen door isolatie? Echt niet!

    Dit is waarom je kiest voor isolatie in de zomer

    De juiste offerte en specialist in 6 stappen

    Veelgestelde vragen over dakisolatie

    Veel woning in Nederland hebben al een geïsoleerd dak. Helaas zijn veel van deze isolaties matig geïsoleerd en is het aan te raden om dit te verbeteren. Een van de grootste energieverspillers in huis is een dak zonder isolatie. Wanneer je dak goed geïsoleerd is bespaar je jaarlijks honderden euro’s. 
    De kosten van dakisolatie lopen enorm uiteen. Je kan ervan uitgaan dat de gemiddelde prijzen van dakisolatie tussen de €2.500 en €5.500 liggen. Meer over de kosten lees je op de pagina over de kosten van dakisolatie.
    Als je woningeigenaar bent en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan kun je de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Meer over de voorwaarden lees je hier. Let op: deze subsidie loopt tot en met 31 december 2020.
    De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

    Alle informatie op één plek?

    Eerder bekeken pagina's