Dakisolatie

Warmte stijgt. Met dakisolatie kan je dus je warmteverlies beperken met wel 30%. Dat betekent een enorm verschil qua wooncomfort én energiekosten. Het is zowel mogelijk om je dak langs binnen als langs buiten te isoleren. 

Vergelijk offertes

1010

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie is 1 van de meest rendabele isolatieprojecten. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van zo'n project: 

Meer warmtecomfort

Langs een niet-geïsoleerd dak gaat veel warmte verloren. Met dakisolatie hou je dus de warmte veel beter binnen in de winter. Bovendien blijft het ook langer koel in je woning in de zomer!

Lagere energierekening

Hoe minder warmte verloren gaat, hoe minder je moet stoken om je woning op temperatuur te houden. Het gevolg? Een flink lagere energierekening. Je verdient je investering dus sowieso snel terug!

Snelle plaatsing van de isolatie

Isoleer je je dak langs binnen? Dan klemt een expert de isolatie gewoon vast tussen je houten balken. Zo is je dak al optimaal geïsoleerd in slechts 1 dag! 

Betere geluidsisolatie

Met dakisolatie ben je zeker van een constantere binnentemperatuur. Maar bovendien demp je ook efficiënt buitengeluiden. Zeker als je gebruik maakt van glas- of rotswol!

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Isoleren binnenzijde dak

Medewerkers van All-in isolatie hebben keurig werk afgeleverd en gaan pas weer naar huis als alles netjes is opgeruimd.

Erik uit Berkel en Rodenrijs zocht naar Dak isoleren en koos voor All-in isolatie

Heel tevreden

Nogmaals bedankt!

Braakhuis uit Almelo zocht naar Dak isoleren en koos voor Dakisoleren.nl

Dakisolatie kosten

Wil je je dak isoleren? Dan bedragen de kosten gemiddeld € 20 tot 100 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte prijs voor jouw dakisolatie hangt vooral af van het gekozen materiaal, de methode (langs de binnen- of buitenzijde), de dikte van de isolatielaag, ... Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen: 

Type dak Isolatiemethode  Prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Hellend dak Langs binnen € 20 - 50 (excl. afwerking)
Hellend dak Langs buiten € 40 - 60 (excl. afwerking)
Plat dak Langs binnen € 25 - 40 (excl. afwerking)
Plat dak Langs buiten € 45 - 100 (incl. afwerking)
Zoldervloer PUR op massieve vloer € 20 - 40 (incl. afwerking)

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Dat hangt vooral van de staat van je dakbedekking af. Is je dak dringend aan een renovatie toe? Dan sla je beter 2 vliegen in 1 klap en laat je eerst dakisolatie langs buiten aanbrengen. Is er geen schade aan je dakbedekking? Dan is het veel praktischer en goedkoper om dakisolatie langs binnen te laten aanbrengen. Een isolatiespecialist geeft je graag gericht advies op maat van jouw situatie!

Zeker, zo kan je de kosten voor zo'n isolatieproject flink drukken. Onder bepaalde voorwaarden kom je onder meer in aanmerking voor de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Bij woningen ouder dan 2 jaar betaal je bovendien slechts 9% btw op alle arbeidskosten. En wist je trouwens dat je voor energiezuinige maatregelen ook goedkoop kan lenen bij het Nationaal Warmtefonds dankzij de Energiebespaarlening? 

Gebruik je je zolder enkel als opslagplaats? Dan is het zeker aangeraden om die vloer te isoleren in plaats van je dak. Zo moet je een ruimte minder verwarmen in je woning, heb je minder isolatiemateriaal nodig en de plaatsing gaat gemiddeld ook sneller. Kortom, zo'n project komt nog goedkoper uit. Gebruik je je zolder dan weer als volwaardige woonruimte? Dan is dakisolatie veel meer aangewezen. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor dakisolatie