Dakisolatie  
informatie, advies en offertes

217 reviews
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat dakisolatie voor je kan betekenen
 • Voorkom onnodig warmteverlies
 • Streef naar een beter wooncomfort
 • Verlaag je energierekening met dakisolatie
1010

Streef naar een lagere energierekening met dakisolatie

Door je dak te isoleren, kun je onnodig warmteverlies tegengaan. Aangezien je minder hoeft te stoken, bespaar je op de energierekening én streef je naar een hoger wooncomfort. Hier vind je alle informatie over dakisolatie, waaronder de voordelen, kosten en materialen. 

Voordelen van dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

Het isoleren van je dak is een van de belangrijkste stappen naar een lagere energierekening. Dakisolatie zorgt ervoor dat warmte niet meer onopgemerkt kan ontsnappen via het dak, de plek waar doorgaans veel warmte verloren gaat. 

Naast een lagere energierekening, verhoog je met dakisolatie ook jouw wooncomfort. In de winter houdt dakisolatie de warmte in je huis vast en in de zomer houdt het de warme lucht juist buiten. Op deze manier heb je het gehele jaar door een aangename temperatuur in huis.

Lees hier meer informatie over dakisolatie

Kosten van dakisolatie

Kosten van dakisolatie

Door je dak te isoleren, kun je flink besparen op de energierekening. Aangezien het rendement van dakisolatie erg hoog is, zal je de gemaakte kosten voor dakisolatie snel terugverdienen. 

De kosten voor dakisolatie verschillen enorm en hangen af van verschillende factoren. Je kunt ervan uitgaan dat de gemiddelde kostprijs van dakisolatie tussen de €2.500,- en €5.500,- ligt, deze berekening is o.b.v. een eengezinswoning met een dakoppervlak van 76 m2.

Soorten materialen

De verschillende dakisolatie materialen kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: minerale wol, isolatieplaten en losse isolatie.

Minerale wol
Minerale wol
Minerale isolatiewol is voornamelijk geschikt voor het isoleren van hellende daken, aangezien het op maat gesneden kan worden en samen te drukken is. Onder isolatiewol verstaan we drie soorten wol.
  Isolatieplaten
  Isolatieplaten
  Naast isolatiewol is het mogelijk om je dak te isoleren met isolatieplaten. De meest gebruikte isolatieplaten, voor zowel hellende als platte daken, zijn platen bestaande uit XPS, PIR en PUR.
  Los isolatiemateriaal
  Losse isolatie
  Tot slot is het mogelijk om je dak te isoleren met losse isolatie, oftewel los isolatiemateriaal. Twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen naast PUR in schuimvorm zijn EPS parels en hennep.

  Ontvang dakisolatie offertes

  Wil je óók genieten van meer wooncomfort en een lagere energierekening? Vraag gratis en vrijblijvend dakisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

  • 1
  • 2
  • 3

  Adresgegevens

  Begin hier
  Doorgaan

  Opdrachtomschrijving

  Wanneer je twee isolerende maatregelen laat uitvoeren, kun je in aanmerking komen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Wil jij ook profiteren van deze subsidie?

  Optioneel
  Vorige Doorgaan

  Contactgegevens

  Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
  Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
  Vorige

  Veelgestelde vragen over dakisolatie