Dakisolatie  
informatie, advies en offertes

216 reviews
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat dakisolatie voor je kan betekenen
 • Voorkom onnodig warmteverlies
 • Streef naar een beter wooncomfort
 • Verlaag je energierekening met dakisolatie
1010

Streef naar een lagere energierekening met dakisolatie

Door je dak te isoleren, kan je onnodig warmteverlies tegengaan. Hierdoor kan je streven naar een beter wooncomfort en een lagere energierekening, aangezien je minder warmte hoeft te stoken. Hier vind je alle informatie over dakisolatie, waaronder de kosten, normen en materialen. 

Voordelen van dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie is een van de belangrijkste stappen naar een lagere energiefactuur. Door je dak te isoleren kan warmte niet meer onopgemerkt ontsnappen via jouw dak, waar vaak veel warmte verloren gaat. Naast dat je kan streven naar een lagere energierekening, stijgt door dakisolatie het wooncomfort in je woning. In de winter houdt dakisolatie de warmte in je huis vast en in de zomer houdt het de warme lucht juist buiten. Op deze manier heb je het gehele jaar door een aangename temperatuur in huis.

Lees hier meer informatie over dakisolatie

Kosten van dakisolatie

Kosten van dakisolatie

Door je dak te isoleren kan je flink gaan besparen op je energierekening. Aangezien het rendement van dakisolatie erg hoog is, zal je de gemaakte kosten voor dakisolatie snel terugverdienen. De kosten voor dakisolatie verschillen enorm en hangen af van verschillende factoren. Je kan ervan uitgaan dat de gemiddelde kostprijs van dakisolatie tussen de €2.500 en €5.500 ligt (gemiddeld eengezinswoning met een dakoppervlak van 76 m2). 

Soorten materialen

Je kan je dak met verschillende soorten materialen isoleren. De materialen kunnen in drie verschillende groepen worden verdeeld.

Minerale wol
Minerale wol
Minerale isolatiewol is voornamelijk geschikt voor het isoleren van hellende daken, aangezien het op maat gesneden kan worden en samen te drukken is. Onder isolatiewol verstaan we drie soorten wol.
  Isolatieplaten
  Isolatieplaten
  Naast isolatiewol is het mogelijk om je dak te isoleren aan de hand van isolatieplaten. De meest gebruikte isolatieplaten voor zowel hellende als platte daken zijn platen bestaande uit XPS, PIR en PUR.
  Los isolatiemateriaal
  Losse isolatie
  Tot slot is het mogelijk om je dak te isoleren met losse isolatie, oftewel los isolatiemateriaal. Twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen naast PUR in schuimvorm zijn EPS parels en hennep.

  Ontvang dakisolatie offertes

  Wil je óók genieten van meer wooncomfort en honderden euro's per jaar besparen? Vraag gratis en vrijblijvend dakisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.

  • 1
  • 2
  • 3

  Adresgegevens

  Begin hier
  Doorgaan

  Opdrachtomschrijving

  Wil je óók profiteren van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)? Laat dan minimaal twee maatregelen uitvoeren, kies bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie.

  Optioneel
  Vorige Doorgaan

  Contactgegevens

  Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
  Vorige

  Veelgestelde vragen over dakisolatie