Dakkapel  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat een dakkapel voor je kan betekenen
 • Meer lichtinval op zolder
 • Verhoog de waarde van je woning
 • Meer leefbare ruimte op zolder
1011

Meer ruimte en licht op zolder met een dakkapel

Met een dakkapel kun je meer ruimte en licht creëren op zolder. Overweeg je het plaatsen of vervangen van een dakkapel en wil je meer weten? Lees het hier. 

Waarom een dakkapel

Waarom een dakkapel?

Een dakkapel biedt veel voordelen. Zo verhoog je de waarde van je woning, is er meer ruimte op zolder en maakt een dakkapel plaats voor meer lichtinval. Dit maakt het plaatsen of vervangen van een dakkapel steeds populairder bij woningeigenaren.

Een dakkapel is er in vele soorten en maten. Het is daarom vrijwel altijd mogelijk om een dakkapel te vinden aangepast aan jouw woonwensen.

Kosten dakkapel

Kosten dakkapel

Door de vele varianten zijn er ook verschillende prijzen. De prijs van een dakkapel ligt gemiddeld tussen de €2.600 en €10.400, dit is inclusief plaatsing en voorrijkosten.

Er zijn verschillende prijsfactoren waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een dakkapel. Hierbij kun je denken aan de voorrijkosten, de plaatsingskosten en de kosten voor een vergunning. 

Plaatsing van traprenovatie

Plaatsing dakkapel

Een dakkapel kan op verschillende manieren geplaatst worden. Bij het plaatsen van dakkapellen maken wij onderscheid tussen twee verschillende soorten. Een soort dakkapel wordt van te voren in een fabriek gemaakt en vervolgens als één deel op je dak geplaatst. De andere soort wordt gebouwd op je dak. De eerste soort kan in één dag geplaatst worden en de andere soort zal langer duren.

Materialen van een dakkapel

Er zijn verschillende soorten materialen voor dakkapellen die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben.

Kunststof dakkapel
 • Weinig onderhoud
 • Makkelijk te personaliseren
 • Lange levensduur
Houten dakkapel
 • Authentieke look
 • Goedkoopste materiaal
 • Makkelijk op maat te maken
Houtlook dakkapel
 • Weinig onderhoud
 • Authentieke look
 • Lange levensduur

Reviews van klanten

Quincy uit Den Haag
"Met meerdere goede specialisten in contact gekomen uiteindelijk de juiste gevonden."

Romy uit Assen
"Solvari werkt duidelijk en snel. Erg tevreden met hoe alles is uitgepakt. Zou het weer gebruiken"

Arend uit Woerden
"Betrouwbare specialist gevonden via Solvari. Blij met mijn nieuwe dakkapel op mijn woning."

Ontvang dakkapel offertes

Wil je óók van jouw zolder een volledige woonruimte maken? Vraag gratis en vrijblijvend dakkapel offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Blog

Meer ruimte op zolder? Ontdek hier de voordelen van een dakkapel!

Offertes aanvragen via Solvari: dit is hoe het werkt!

Zo kies je de juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen over dakkapellen

De prijs van een dakkapel hangt af van verschillende factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een dakkapel naar jouw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de exacte kosten voor een dakkapel.
Een dakkapel wordt vaak van tevoren gemaakt, zodat de plaatsing snel en makkelijk is. Hierdoor kan een dakkapel al binnen een dag geplaatst worden. Ben je benieuwd wat de stappen zijn die de plaatsing van een dakkapel hebben? Lees hier meer over op de pagina over de plaatsing van een dakkapel.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Eerder bekeken pagina's