1011

Dakkapellen: offertes, advies en de beste specialisten

  1. Meer licht en meer ruimte
  2. Hogere woningwaarde met een dakkapel
  3. Gemakkelijk en snel in contact met dakkapelplaatsers

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Breid je woning uit met een dakkapel!

Waarom een dakkapel een goed idee is? Er zijn meerdere redenen om een dakkapel te laten plaatsen. Het zorgt voor extra (beloopbare!) ruimte, veel meer daglicht (wat heel belangrijk voor je is), een hogere woningwaarde en dus voor extra woonplezier. Best logisch dat steeds meer mensen een dakkapel laten plaatsen. Heb jij weleens om je heen gekeken in je straat naar het toenemende aantal dakkapellen? 

Via Solvari ontdek je waarom een dakkapel perfect is voor jouw huis, wat het kost en of je beter voor prefab of een traditionele dakkapel gaat. Lees hier alles wat je moet weten en laat je voorstellen aan de beste dakkapelspecialisten in jouw regio, geheel gratis en vrijblijvend. De specialisten helpen je met het maken van de goede keuze!

Ruimte voor een extra slaapkamer

Je creëert extra ruimte. Ideaal voor een extra slaapkamer of het gebruiken van de zolder als leefruimte. En wat denk je van het uitzicht?

Meer lichtinval

Daglicht is voor mensen belangrijk. Met voldoende daglicht voel je je energieker, ben je minder vaak ziek, werk je tot wel 15% productiever en je bent vrolijker. Alleen dat al is een goed antwoord op 'waarom een dakkapel'!

Hogere woningwaarde

Een dakkapel voegt niet alleen waarde aan je wooncomfort toe. Ook je woningwaarde stijgt in keiharde euro's! Je huis lijkt (en is) groter, je hebt mooi uitzicht en het is natuurlijk een echte blikvanger.

Aangesloten bij Solvari

Kom gemakkelijk en snel in contact met plaatsers van dakkapellen in je regio!

Welk materiaal dakkapel? 

Dakkapellen zijn te plaatsen in kunststof en hout. Kunststof dakkapellen zijn veruit het populairst, omdat ze duurzaam, brandwerend en veilig zijn en goed isoleren. Daarnaast heeft deze variant minder onderhoud nodig dan houten dakkapellen, wat weer flink scheelt in onderhoudskosten. Tip: vind je hout mooier dan kunststof? Kunststof dakkapellen zijn leverbaar met een houtnerf structuur. Dat is genieten van alle voordelen die kunststof biedt, met de uitstraling van hout. Dakkapelspecialisten vertellen je graag meer en helpen je met materialen dakkapel vergelijken. Ben je erover uit dat je een dakkapel wil laten plaatsen, dan blijft de vraag 'hout of kunststof?' over.

Dakkapel van hout 

Wil je een dakkapel met uitstraling en sfeer? Kies dan voor een houten variant! Dit heeft een natuurlijke en unieke uitstraling. Dit komt door de structuur van het hout. Dit geeft een natuurlijk, authentiek uiterlijk. Houten dakkapellen passen daarom erg goed bij oudere huizen, maar ook voor een nieuw huis kan een dakopbouw van hout een mooi resultaat geven.

Dakkapel van kunststof

De populairste keus: een kunststof dakkapel. Een groot voordeel is dat je geen onderhoud hoeft uit te voeren, het langer mee gaat en niet duurder is dan een normale variant. De prijzen van een kunststof variant zijn al snel 10% lager dan een houten variant. Let op! Het gaat hierbij om kant en klare dakkapellen. Een getimmerde houten opbouw is nog vele malen duurder.

Een dakkapel: wat kost dat?

Gemiddeld kost een dakkapel tussen de €3.000 en €5.000. De prijs hangt af van je wensen (de grootte van de dakkapel, de materiaalsoort, prefab of traditioneel) en de tarieven die de specialist hanteert.
Een kunststof dakkapel van 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed kost ongeveer €3.750. Dat is dan inclusief materialen, uurloon en btw. Een grotere afmeting of specifieke wensen verhogen de prijs. Elke extra breedte-meter kost ongeveer €750. Hoewel het een grote investering lijkt, stijgt de woningwaarde als je een dakkapel laat plaatsen. Door in contact te komen met dakkapelspecialisten in jouw regio, weet je precies wat een dakkapel - afgestemd op jouw persoonlijke situatie - kost.

Kom gratis, gemakkelijk en vrijblijvend in contact met dakkapel-specialisten.

Vergunning voor aanleggen van een dakkapel

Voor het laten plaatsen heb je soms een vergunning nodig. Een dakkapel is vergunningsvrij als je het aan de achterkant of zijkant van je woning laat plaatsen. Heb je een omgevingsvergunning nodig voor het laten plaatsen? Dan kan je deze aanvragen bij de gemeente. Dit kan je doen door een standaard formulier in te vullen op omgevingsloket.nl. Binnen acht weken hoor je of je een omgevingsvergunning krijgt. Het voordeel van vergunningsvrij bouwen is natuurlijk dat je geen geld hoeft uit te geven aan een bouwvergunning. Een bouwvergunning kost ongeveer €400.


Wil je per se zonder vergunning een dakkapel laten plaatsen? Dan moet je dakkapel voldoen aan verschillende voorwaarden. Zo moet je dakkapel:
• geplaatst worden op een bestaand gebouw een een plat dak hebben
• aan de zijkant of achterkant gebouwd worden en mag het niet naar de openbare weg gekeerd zijn
• een afstand van meer dan een meter tussen de dakkapel en de voorgevel van het gebouw hebben
• ondoorzichtig zijn aan de zijkant en mag het niet hoger zijn dan 1,75 meter
• op een bewoonde (nieuwbouw) woning worden aangelegd. Dit mag niet worden aangelegd op een tijdelijke woning of woongebouw als een woonwagen of op een huis dat niet permanent wordt bewoond. Tevens mag een dakkapel mag niet gebouwd worden op een monument of een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht

Daarnaast moet het aan de volgende voorwaarden voldoen:
• de onderkant van de dakkapel ligt meer dan 0,5 meter maar minder dan 1 meter boven het laagste punt van een schuin dak (dakvoet)
• de bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 0,5 meter onder het hoogste punt van een schuin dak (daknok)
• de zijkanten van de dakkapel liggen meer dan 0,5 meter van de zijkanten van het dakvlak

Ben je nu benieuwd wat een dit in jouw situatie kost? Vraag gratis offertes aan voor dakkapellen om te kijken wat voor dakkapel er het best op jouw woning past. De bij ons aangesloten specialisten helpen je graag verder met je keuze!

Wil je weten wat een dakkapel naar jouw wensen kost?

De meestgestelde vragen over een dakkapel!