De kosten van een dakkapel

1011

De prijzen van dakkapellen lopen erg uit elkaar. Dit komt omdat er verschillende materialen, soorten en maten zijn. Benieuwd wat een dakkapel jou gaat kosten? Vind het hieronder uit.

Prijsfactoren dakkapel

De kosten van een dakkapel worden bepaald door een aantal factoren. Allereerst is dat natuurlijk afmeting. Een grotere dakkapel is namelijk duurder. Een dakkapel van 2 meter breed kost vanaf € 2600. Per meter extra zal je tussen de €500 en €1.000 euro extra moeten rekenen. Een dakkapel van 3 meter is bijvoorbeeld €3.400, dit is €800 duurder.

Ook het materiaal heeft invloed op de kosten, kunststof is namelijk qua aanschaf duurder dan een houten dakkapel. Een kunststof dakkapel kan je vanaf € 3.000 kopen en een Houten dakkapel al vanaf € 2.600

Verdeling kosten voor het plaatsen van een dakkapel

Daarnaast kan de prijs ook per specialist verschillen. De garanties kunnen per specialist ook verschillen, dus let hier ook zeker op bij het vergelijken van offertes.

Dit is de prijsopbouw van het laten plaatsen van een dakkapel:

Vind dé beste specialist voor dakkapellen en ontvang gratis offertes.

De gemiddelde kosten voor een dakkapel

Een gemiddelde prijs voor dakkapellen is moeilijk bepalen, maar per materiaal is er wel een vanaf prijs. Houten dakkapellen zijn het goedkoopste, deze kan je al vanaf €2.600 aanschaffen. Het nadeel van hout is dat het wel het meest onderhouden moet worden, uiteindelijk ben je dan ook duurder uit dan kunststof dakkapellen.

gemiddelde kosten van een dakkapel

Een kunststof dakkapel kan je vanaf €3.000 aanschaffen. Hierbij heb je nauwelijks kosten aan onderhoud dus zal het hoogstwaarschijnlijk goedkoper uitvallen dan houten dakkapellen. Als je kunststof dakkapellen met houtlook wilt aanschaffen zal dit iets duurder uitvallen.

Deze kosten zijn vaak exclusief vergunning. Hiervoor zou je tussen de €200 en €800 moeten rekenen bovenop de prijs.

Wat kost een dakkapel op mijn woning?

Ben je benieuwd wat de kosten voor een dakkapel zijn naar jouw wensen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij brengen je in contact met maximaal 5 lokale specialisten die je graag verder helpen. Door meerdere offertes te vergelijken weet je zeker dat de kosten voor je dakkapel niet te hoog zijn.

Vind dé beste specialist voor dakkapellen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's