1011

De verschillende soorten dakkapellen

Naast het feit dat dakkapellen in verschillende materialen verkrijgbaar zijn, heb je keuze uit de verschillende soorten dakkapellen. Voor sommige soorten dakkapellen heb je een vergunning nodig. Lees hieronder alles over de verschillende soorten dakkapellen.

Dakkapel met plat dak

Dakkapellen met een plat dak zijn de meest voorkomende dakkapellen in Nederland. Deze dakkapellen hebben een relatief lage prijs en worden meestal als prefab snel geplaatst. Dit maakt ze enorm populair. Door de snelle montage is het dakkapel al verkrijgbaar vanaf €2600 voor een dakkapel van 2 meter inclusief plaatsing. Afhankelijk van het materiaal en de grootte van het dakkapel betaal je een andere prijs.

Dakkapel met puntdak

Een dakkapel met puntdak wordt ook wel eens een zadeldak dakkapel genoemd. Deze soorten dakkapellen passen perfect bij oudere woningen omdat ze een unieke en authentieke look hebben. Hiernaast is het redelijk duurzaam want de dakpannen kunnen hergebruikt worden. Toch kunnen ze op nieuwbouwhuizen ook heel mooi staan en worden ze dan ook vaak gebruikt. 

Je hebt voor deze soorten dakkapellen altijd een vergunning nodig. Een dakkapel met puntdak wordt meestal op maat gemaakt, daardoor is de prijs moeilijk in te schatten.

dakkapellen

Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak wordt ook wel een sleepdakkapel genoemd. Hierbij worden de dakpannen hergebruikt als dakbedekking voor het dakkapel. Hierdoor sluit het dakkapel perfect aan bij de rest van het dak. Een dakkapel met schuin dak voert regenwater beter af dan een dakkapel met plat dak.

Gemiddeld is een sleepdakkapel wel duurder dan een dakkapel met plat dak. Voor dakkapellen met een schuin dak heb je altijd een omgevingsvergunning nodig en deze dakkapellen zijn alleen mogelijk bij een dak met de juiste hellingshoek.

Vind dé beste specialist voor dakkapellen en ontvang gratis offertes.

Hoekdakkapel

Als je een hoek van 90 graden in je dak hebt maar toch je zolder wilt verruimen is een hoekdakkapel de perfecte oplossing. Niet veel huizen hebben een hoek in het dak, daarom valt dit soort dakkapellen altijd op. Hoekdakkapellen zijn verkrijgbaar met schuin- en plat dak. Het grootste voordeel dat je hebt met een hoek dakkapel is dat je hiermee lichtinval vanaf twee hoeken krijgt. 

De prijs van een hoekdakkapel is moeilijk te bepalen omdat deze vaak op maat gemaakt worden. Je zal over het algemeen wel duurder uitkomen per meter dan bij een prefab dakkapel. Voor een hoekdakkapel is bijna altijd een vergunning nodig.

Dakkapel met deur en/of balkon

Het is zelfs mogelijk om dakkapellen te nemen met een deur. Vaak komt er dan een rekje voor(frans balkon). Een dakkapel met een deur zorgt ervoor dat je jouw woning een stuk beter kan ventileren. Hiernaast heb je meer lichtinval doordat de ramen groter zijn en stijgt de woningwaarde mee. Dakkapellen met een deur en/of balkon zijn perfect als je in de ochtend van de frisse lucht en ochtendzon wilt genieten. 

De prijs van een dakkapel met deur en/of balkon wordt bepaald door veel verschillende factoren. De prijs zal over het algemeen hoger dan gemiddeld liggen. Voor een dakkapel met deur en/of balkon heb je altijd een vergunning nodig.

Vind dé beste specialist voor dakkapellen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina