Spouwmuurisolatie: Profiteer van het laagseizoen!

3x Besparen:

  1. Bespaar tot €600 op je energierekening
  2. Bespaar tot 40% door offertes te vergelijken
  3. Profiteer van het laagseizoen

Spouwmuurisolatie: Profiteer van het laagseizoen!

3x Besparen:

  1. Bespaar tot €600 op je energierekening
  2. Bespaar tot 40% door offertes te vergelijken
  3. Profiteer van het laagseizoen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Bespaar op je spouwmuurisolatie tijdens het laagseizoen

Nu het weer kouder wordt buiten, denken steeds meer mensen aan het isoleren van hun woning. Daarom is nu de beste tijd om jouw huis van spouwmuurisolatie te voorzien! In de winter willen veel mensen hun huis isoleren, waardoor de prijs wordt opgedreven. In de lente en zomer is dit niet het geval en kan je profiteren van de laagseizoen prijzen. Benieuwd wat spouwmuurisolatie voor jouw woning gaat kosten? Vergelijk direct offertes

Verbeterd wooncomfort

In de winter blijft je woning lekker warm, terwijl de warmte 's zomers juist minder snel binnenkomt waardoor het koeler blijft.

Investering in 3 jaar terugverdiend

De prijs die je betaalt voor je spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 3 jaar terug. Alles wat je na die 3 jaar bespaart, is dus pure winst.

Jaarlijks tot wel €600 besparen

Met spouwmuurisolatie bespaar je een hoop op je energierekening. Met een gemiddelde tussenwoning bespaar je al gauw €200 per jaar, met een vrijstaande woning kan je zelfs tot €600 per jaar besparen.

Profiteer nu van het laagseizoen met spouwmuurisolatie

Vergelijk bedrijven zoals:

Via Solvari vergelijk je eenvoudig verschillende isolateurs. Geef simpelweg aan waar je woont en laat je adviseren door de bij Solvari aangesloten experts. Doe direct een prijsaanvraag bij meerdere aanbieders!

Wat is spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur heeft twee muurdelen met 7 tot 9 centimeter ruimte ertussen. De ruimte hiertussen wordt de spouw genoemd. Bij spouwmuurisolatie wordt deze ruimte gevuld met isolatiemateriaal, waardoor het stukken beter isoleert. Alleen woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976 hebben spouwmuren die niet geïsoleerd zijn en komen voor spouwmuurisolatie in aanmerking. 

Woningen gebouwd tussen 1976 en 1991 hebben spouwmuren die wel geïsoleerd zijn, maar met matig isolatiemateriaal. Dit kan vaak verwijderd worden en opnieuw geïsoleerd worden met hoogstaand isolatiemateriaal!

Het isolatiemateriaal wordt via een paar kleine gaatjes in de gevel toegebracht. De klus is tevens binnen één dag uit te voeren en geeft vrijwel geen rommel. Je hebt er dus nauwelijks last van en het besparen kan direct beginnen! Ontdek of jouw woning geschikt is. Ontvang gratis advies en offertes!

De 5 meest gestelde vragen over spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie boort een isolatiespecialist kleine gaatjes in de buitenmuur. Via deze kleine gaatjes spuit de specialist isolatiemateriaal tussen de muren. Hierna maken ze de gaatjes netjes dicht en ziet je er niets meer van. Van binnen merk je wel degelijk dat de spouwmuren geïsoleerd zijn. Je gaat direct minder stoken om je woning te verwarmen. Ideaal!

Woningen die tussen 1920 en 1976 gebouwd zijn, hebben spouwmuren. Er zit dan een open ruimte (de spouw) tussen de binnen- en buitenmuur. Het bouwen van spouwmuren werd verplicht, omdat veel gevels last hadden van doorslaand vocht. Later werd ontdekt dat er veel warmte verloren ging en werden spouwmuren geïsoleerd.

Woningen gebouwd tussen 1976 en 1991 hebben spouwmuren die wel geïsoleerd zijn, maar met matig isolatiemateriaal. Dit kan vaak verwijderd worden en opnieuw geïsoleerd worden met hoogstaand isolatiemateriaal!

De prijs die je betaalt voor je spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 3 jaar terug. En dan hebben we nog niet eens rekening gehouden met de verlaging van de btw. Alles wat je na die 3 jaar bespaart, is dus pure winst.

De klus is binnen één dag uit te voeren en geeft vrijwel geen rommel. Je hebt er dus nauwelijks last van en het besparen kan direct beginnen!

Sinds 15 september 2016 was er subsidie beschikbaar voor isolatie, waaronder ook spouwmuurisolatie! Helaas is de subsidiepot voor particulieren leeg en heeft het indienen van een subsidie-aanvraag geen zin meer. VvE's, woonverenigingen en woningcorporaties kunnen nog wel gebruikmaken van de subsidieregeling. Als je twee isolatiemaatregelen uit liet voeren, dan kon je aanspraak maken op de subsidie voor spouwmuurisolatie. Het ging om een subsidie van zo'n 20 procent op isolatie van spouwmuren, dak, gevel, vloer en glas. Niet getreurd: je krijgt nog steeds een soort subsidie in de vorm van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt nu maar 6% btw over de arbeidsuren.

> Lees meer over de isolatiesubsidieBenieuwd naar prijzen spouwmuurisolatie? Als je weet dat spouwmuurisolatie een besparing van €500 oplevert, denk je vaak dat de prijs vrij hoog is. Spouwmuurisolatie is veel goedkoper dan de meeste mensen denken. Je spouwmuren isoleren is de voordeligste manier van gevelisolatie. Zeker nu je profiteert van een verlaagd btw-tarief van 6% op de arbeidsuren. Dit verlaagt de prijs spouwmuurisolatie flink.

Prijs spouwmuurisolatie

De prijzen spouwmuurisolatie lopen uiteen. Het is natuurlijk wel zo dat hoe meer je isoleert, hoe meer je natuurlijk ook bespaart. Hieronder zie je een tabel met de gemiddelde prijzen spouwmuurisolatie.

Type woning Prijs spouwmuurisolatie
TussenwoningGemiddeld €800
Hoekwoning€1.500 - €2.000
Vrijstaande woning€1.500 - €2.000

De prijzen voor spouwmuurisolatie hangen natuurlijk af van verschillende factoren. Gemiddelde prijs spouwmuurisolatie: €15 - €24 per vierkante meter.

Invloeden prijs spouwmuurisolatie

Prijzen spouwmuurisolatie hangen af van verschillende dingen. Zo is het onder andere van belang welke soort spouwmuurisolatie je kiest. Spouwmuurisolatie kent verschillende materialen met elk eigen eigenschappen en isolatiewaardenHet gebruikte isolatiemateriaal, het te isoleren oppervlak en het uurloon van de specialist bepalen samen de prijs spouwmuurisolatie.

Terugverdientijd

De prijs die je betaalt voor je spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 3 jaar terug. En dan hebben we nog niet eens rekening gehouden met de verlaging van de btw. Alles wat je na die 3 jaar bespaart, is dus pure winst. 

Voordelen van spouwmuurisolatie

Jaarlijks kun je honderden euro's besparen met spouwmuurisolatie waardoor je de investering binnen enkele jaren terugverdient. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Het wooncomfort stijgt namelijk aanzienlijk. In de winter blijft je woning lekker warm, terwijl de warmte 's zomers juist minder snel binnenkomt waardoor het koeler blijft. Daarnaast is de klus binnen één dag gedaan door een vakman, daarna hoef je er niks meer aan te doen. Tot slot stook je veel minder in de winter, dus help je het milieu ook een handje mee!

Spouwmuurisolatie-offertes vergelijken

Wil jij ook jaarlijks honderden euro's besparen en genieten van alle andere voordelen van spouwmuurisolatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend spouwmuurisolatie-offertes aan via Solvari. Wij brengen je in contact met maximaal 5 specialisten. Zo ontdek je precies wat de kosten en opbrengsten zullen zijn wanneer jij je spouwmuren laat isoleren. Tevens vind je de beste aanbieder en prijs door meerdere muur isolatie offertes te vergelijken!

> Vergelijk gratis offertes

Vergelijk gratis spouwmuurisolatie-offertes op maat

Uitgevoerd op 18-10-20 door:

Ecosol Isolatie

10 10
10

Spouwmuurisolatie

Optijd mooie prijs gezellig schoon

Aanbeveling:
Super bedrijf deze man kwam de dag na dat we een aanvraag hadden gedaan .en we kregen meteen uitleg over het produckt meten de boel op .boorden een gaatje om te kijken of de spouw schoon was en liet dat ook zien .de rest van de bedrijven maaktrn een prijs op afstand maar hadden dan nooit kunnen zien dat ik ook ventaltie roosters nodig had ook die hebben ze snel erbij geboort ook had ik scheuren in de muur en zonde enige moeite eff dicht gemaakt kleine moeite wert me gezecht top 100 meter in 4 5 uurtjes .leuke gasten zou ze aan iedereen aanbevelen tnx boys.
Vraag direct een gratis offerte aan

Uitgevoerd op 17-01-18 door:

Wibro Isolatie en Renovatie BV

9 10
9

Spouwmuurisolatie

We zijn er zo blij mee.

Aanbeveling:
Een aantal maanden geleden hebben ze onze spouwmuren geïsoleerd en de topgevels vervangen door kunststof en keralit. Het is prachtig geworden! Ondanks het slechte weer hebben ze kei hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Ook toen het even tegen zat, werd het direct opgelost, ook vanuit kantoor. Chapeau mannen!

Uitgevoerd op 18-04-18 door:

Bestisol Isolatie

9 10
9

Spouwmuurisolatie

Deze firma is super.

Aanbeveling:
Deze firma heeft een duidelijk en eerlijk verhaal. Zodat je als klant ook echt het gevoel hebt dat je een juiste keuze kunt maken. We hebben besloten voor isoleren met "Glaswol". Uitvoering was vlot gepland en de uitvoerende werknemers deden hun werk op een prettige en nauwkeurig manier en ruimden na de werkzaamheden ook netjes op!
Vraag direct een gratis offerte aan

Uitgevoerd op 12-01-18 door:

Isocoat Isolatie

9 10
9

Spouwmuurisolatie

Ik raad dit bedrijf zeker aan!

Aanbeveling:
We zitten er heerlijk warm bij deze winter dankzij isocoat! Zeer vriendelijk en volgens afspraak geholpen. Er wordt netjes gewerkt.

Uitgevoerd op 12-12-17 door:

Spouwmuurexpert B.V.

9 10
9

Spouwmuurisolatie

Zeer tevreden dus!

Aanbeveling:
Mannen waren mooi op tijd! Werkte hard en snel. Dit bedrijf zet in tegenstelling tot zijn concurrenten de pomp niet uit voor hij is afgeslagen. De spouw wordt dus goed gevuld in plaats van half! Alles netjes opgeruimd...

Uitgevoerd op 23-05-18 door:

VIKA Isolatietechniek BV

8.7 10
8,7

Spouwmuurisolatie

Ben tevreden

Aanbeveling:
Jongens hebben netjes gewerkt.

Uitgevoerd op 03-04-18 door:

Isolatietechniek Best

9.3 10
9,3

Spouwmuurisolatie

Dit bedrijf is een echte aanrader!

Aanbeveling:
Het was altijd 14/15 graden in de woning 's ochtends, nu 19 graden! Het verschil merk je meteen. Het personeel is professioneel en werken snel.

Uitgevoerd op 13-04-18 door:

Isolatie.com B.V.

9 10
9

Spouwmuurisolatie

Goed bedrijf!

Aanbeveling:
In april de woning laten isoleren, vriendelijke mensen en goede service.

Uitgevoerd op 11-07-18 door:

Isolatie Centraal B.V.

9 10
9

Spouwmuurisolatie

Fijn bedrijf!

Aanbeveling:
Keurig werk geleverd voor een nette prijs! Ik raad iedereen deze manier van isoleren aan.

Uitgevoerd op 24-07-18 door:

Teno Isolatie B.V.

8.7 10
8,7

Spouwmuurisolatie

Zeer tevreden.

Aanbeveling:
Personeel ( Mark) bevlogen, goede uitleg en deskundig. Man uit de praktijk. Goed kontakt met hoofdkantoor. Heeft de klus anders aangepakt zonder meer "werk" te rekenen. Afspraken na gekomen. Werk netjes achter gelaten.

Uitgevoerd op 12-07-18 door:

BEVO Isolaties en Duurzaamheid

10 10
10

Spouwmuurisolatie

Eerlijk advies en goed werk gelever

Aanbeveling:
Goed advies gekregen en het werk prima uitgevoerd. Leuke werklui! Ik beveel BEVO zeker aan! ik ben erg tevreden.

Uitgevoerd op 27-06-18 door:

Isolatietechniek Brabant B.V.

7 10
7

Spouwmuurisolatie

zie opmerking

Aanbeveling:
Het isoleren is goed gedaan, de afgesproken tijden ook. Alleen wat me erg is tegengevallen, is de manier waarop het voegwerk is hersteld. Het dichtsmeren van de boorgaten is niet op kleur gedaan, het lijkt er zelfs niet op. Wat we echter nog veel erger vinden, en niet te herstellen, is de manier waarop in de voorgevel, enkele losgelaten stenen, weer zijn 'ingemetseld. Gewoon zeer onprofessioneel. Precies boven de voordeur, gewoon een beetje met de hand gevoegd, met alle gevolgen van dien. Jammer, het geeft een minder gevoel aan het goede isoleerwerk.