Spouwmuurisolatie  
informatie, advies en offertes

Vrijblijvend spouwmuurisolatie-offertes
Ontdek wat het isoleren van jouw spouwmuur voor jou kan betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Verlaag je energierekening
 • Gemiddeld 35% minder warmteverlies
1030

Geniet van de isolerende werking van spouwmuurisolatie

Met het isoleren van de spouwmuren streef je naar een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Hier vind je alle informatie over spouwmuurisolatie, waaronder de voordelen, kosten en materialen.

Eerst advies? Dat kan geregeld worden!
Wil je verduurzamen maar heb je eigenlijk geen idee of spouwmuurisolatie de juiste eerste stap is?
Het energieadvies van De Energiebespaarders biedt uitkomst. Vertel me meer!

Top pro
Premium partner
Spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen van spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie kun je flink besparen op de energierekening. Er gaat namelijk geen warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken.

Spouwmuurisolatie kan binnen één dag uitgevoerd worden, zonder dat het rommel in huis achterlaat. Mooi meegenomen: na de klus is er niets aan de muur te zien.

Ook helpt spouwmuurisolatie het gehele jaar met het behouden van een aangename temperatuur in huis. Zo geniet je van een hoger wooncomfort én zal de waarde van je woning stijgen.

Kosten spouwmuurisolatie

Kosten van spouwmuurisolatie

De kostprijs van spouwmuurisolatie ligt ongeveer tussen de €15 en €24 per m2. Ter indicatie: voor een gemiddelde tussenwoning zal de prijs voor spouwmuurisolatie rond de €800 liggen.

Als je woningeigenaar bent en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan kun je de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. » Meer over de ISDE isolatiesubsidie.

Rendement spouwmuurisolatie

Rendement van spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal factoren die het rendement van spouwmuurisolatie beïnvloeden. Zo is de hoogte van het rendement afhankelijk van het isolatiemateriaal, de dikte van de spouw en de kwaliteit van het aanbrengen van de spouwmuurisolatie.

De factoren die meespelen met de hoogte van het rendement van spouwmuurisolatie, spelen ook een rol bij de terugverdientijd. Benieuwd naar de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie werking en installatie

  Werking van spouwmuurisolatie

Vroeger werden de spouwmuren van een woning gevuld met lucht. De lucht beweegt door de ruimte en vervoert in de winter koude lucht naar binnen en warme lucht naar buiten. In de zomer gebeurt dit juist andersom.

Door de spouw op te vullen met één van de isolerende materialen, wordt er voor gezorgd dat de lucht in de spouwmuur stil komt te staan. Dit zorgt voor de isolerende werking in de spouwmuur en profiteer je van een constante temperatuur in huis.

Brochure spouwmuurisolatie

Alle informatie over spouwmuurisolatie samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze spouwmuurisolatie brochure helemaal gratis.

Materialen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende materialen voor spouwmuurisolatie, die allen zorgen voor de isolerende werking van spouwmuurisolatie. Dit zijn de drie meest voorkomende materialen.

Glas-en steenwol alarm
Glas- en steenwol
 • Gemaakt van gerecycleerd glas of gesmolten gesteente
 • Sterke warmte-isolatie
 • Gegarandeerd een lange levensduur
 • Goedkoopste variant
EPS
EPS
 • Milieuvriendelijke en dampdoorlatende parels
 • Ecologisch en recycleerbaar
 • Goed te combineren met andere isolerende maatregelen
PUR-schuim
PUR
 • Goed bestand tegen vocht
 • Vooral doeltreffend bij smalle spouwmuren
 • Gemakkelijk aan te brengen 
 • De duurste variant

Reviews van klanten

Marleen uit Rotterdam
"Door Solvari ben ik in contact gekomen met een vakman voor spouwmuurisolatie. Ik merk het nu al aan de maandelijkse rekening!''

Familie Bakker uit Tiel
"Naast offertes ontvingen wij ook veel advies. Zo hebben we ons laten adviseren door drie van de vier bedrijven die contact opnamen."

Hans en Els uit Gennip
"Wat ik wil zeggen over Solvari is dat het erg handig is om te gebruiken. Ik vind het een aanrader als je wilt vergelijken."

Vergelijk offertes voor spouwmuurisolatie

Wil je óók besparen op je energierekening en genieten van meer wooncomfort? Vraag gratis en vrijblijvend spouwmuurisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Vochtproblemen door isolatie? Echt niet!

Dit is waarom je kiest voor isolatie in de zomer

De juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie boort een isolatiespecialist kleine gaatjes in de buitenmuur. Via deze kleine gaatjes spuit de specialist isolatiemateriaal tussen de muren. Hierna maken ze de gaatjes netjes dicht en ziet je er niets meer van. Van binnen merk je wel degelijk dat de spouwmuren geïsoleerd zijn. Je gaat direct minder stoken om je woning te verwarmen. Ideaal!
Woningen die tussen 1920 en 1976 gebouwd zijn, hebben spouwmuren. Er zit dan een open ruimte (de spouw) tussen de binnen- en buitenmuur. Het bouwen van spouwmuren werd verplicht, omdat veel gevels last hadden van doorslaand vocht. Later werd ontdekt dat er veel warmte verloren ging en werden spouwmuren geïsoleerd. Woningen gebouwd tussen 1976 en 1991 hebben spouwmuren die wel geïsoleerd zijn, maar met matig isolatiemateriaal. Dit kan vaak verwijderd worden en opnieuw geïsoleerd worden met hoogstaand isolatiemateriaal!
De prijs die je betaalt voor je spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 3 jaar terug. En dan hebben we nog niet eens rekening gehouden met de verlaging van de btw. Alles wat je na die 3 jaar bespaart, is dus pure winst.
De klus is binnen één dag uit te voeren en geeft vrijwel geen rommel. Je hebt er dus nauwelijks last van en het besparen kan direct beginnen!
Als je woningeigenaar bent en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan kun je de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Meer over de voorwaarden lees je hier. Let op: deze subsidie loopt tot en met 31 december 2020.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's