Terrasoverkapping  
informatie, advies en offertes

Vrijblijvend terrasoverkapping offertes
Ontdek wat een terrasoverkapping voor jou kan betekenen
1517

Denk je erover na om een terrasoverkapping aan te schaffen? Hier kun je lezen wat een terrasoverkapping opleveren, welke soorten er zijn én waar er qua kosten op gerekend kan worden. Dat maakt de keuze wellicht een stuk eenvoudiger!

Voordelen van terrasoverkapping

Terrasoverkapping biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is het langer kunnen genieten van de buitenlucht: een terrasoverkapping maakt het namelijk mogelijk om droog en uit de wind te zitten. Ook zorgt een terrasoverkapping dat warme lucht langer vastgehouden wordt, ideaal dus in combinatie met een buitenkachel of terrasverwarmer. 

Ook is het aanschaffen van een terrasoverkapping een duurzaam besluit. Een overkapping van goede kwaliteit heeft namelijk een lange levensduur. Wordt de terrasoverkapping ook nog eens goed onderhouden? Dan gaat deze nog langer mee! 

Kosten terrasoverkapping

De investering voor een terrasoverkapping is onder andere afhankelijk van het materiaal. Daarnaast bepalen ook de afmetingen en de gewenste extra opties de totaalprijs van de terrasoverkapping. De waarde van een woning zal toenemen op het moment dat er een mooie terrasoverkapping staat, dat maakt het de investering zeker de moeite waard! 

Ter indicatie: de gemiddelde kosten voor een terrasoverkapping bedragen €4.000,-. Benieuwd wat een overkapping naar jouw wensen gaat kosten? Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten uit de regio.

Dit is ook handig om te weten

In de meeste gevallen hoeft er bij het aanschaffen van een terrasoverkapping geen vergunning aangevraagd te worden. Wel zijn er een aantal voorwaarden: zo kan er enkel vergunningloos gebouwd worden indien er niet al meer dan 30 m2 aan tuinhuisjes of andere bijgebouwen staat. 

Het kan voorkomen dat er verschillende gemeentelijke regels zijn, het beste kun je hier bij de gemeente navraag naar doen.

Welke opties zijn er?

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: veel voorkomende materialen zijn aluminium en hout. Naast een persoonlijke voorkeur, is het ook belangrijk om de prijs en het onderhoud mee te nemen in de afweging.

aluminium terrasoverkapping
Aluminium terrasoverkapping

Een aluminium terrasoverkapping is het meest populair van alle materialen. Het is licht materiaal, maar toch stevig en bestand tegen alle weersomstandigheden. Een aluminium terrasoverkapping heeft een moderne uitstraling en heeft bovendien weinig onderhoud nodig.
houten terrasoverkapping
Houten terrasoverkapping

Een houten terrasoverkapping heeft een natuurlijke uitstraling, wat zorgt voor een goede match met de rest van de tuin. Ondanks dat hout meer onderhoud nodig heeft, kan deze in iedere kleur geschilderd worden. Daarnaast is de houten variant meestal goedkoper in aanschaf.
Overige opties terrasoverkapping
Dakbedekking

Ook is het mogelijk om een keuze te maken uit diverse dakbedekkingen, waarbij de meest voorkomende keuzes glas of polycarbonaat zijn. Op zoek naar een terrasoverkapping met zijwanden om heerlijk uit de wind te zitten? Dan is een tuinkamer een goed idee!

Ontvang terrasoverkapping offertes

Het is mogelijk om een terrasoverkapping zelf te plaatsen. Echter wordt dit sterk afgeraden: een specialist zorgt er namelijk voor dat de overkapping snel én goed geplaatst wordt. Het goed uitvoeren van de klus vergt flink wat vakkennis, ervaring en inzicht.

Wil jij gedurende het hele jaar genieten van de buitenlucht? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten en bespaar je tijd en geld.

Veelgestelde vragen

Allereerst laat jij aan ons weten wat je aan je woning wilt laten doen. Vervolgens brengen wij jou in contact met vakmannen en ontvang je vrijblijvend maximaal 4 offertes. Daarna ligt de keuze bij jou: kies een vakman met het beste aanbod én bespaar op jouw project!

De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Eerder bekeken pagina's