Terrasoverkapping

Een extra leefruimte buiten zonder de dure investering in een serre of een bijgebouw? Het kan met een terrasoverkapping. Je kan kiezen uit een brede waaier aan materialen, dakafwerkingen, afmetingen, ... 

Vergelijk offertes

1517

Voordelen van een terrasoverkapping

Budgetvriendelijk

De kosten voor een serre, aan- of bijbouw, ... lopen snel erg hoog op. In vergelijking daarmee is een terrasoverkapping relatief goedkoop. Bovendien bestaat er een overkapping voor elk budget!

Ideale zonwering

Een boek lezen, lunchen, ... op je terras zonder te verbranden? Een terrasoverkapping is de ideale zonwering. Zo geniet je meer dan ooit van je buitenomgeving! 

Extra leefruimte buitenshuis

Dankzij een overkapping vloeien je binnen- en buitenomgeving naadloos in elkaar over. In de lente en de zomer krijg je er een volwaardige extra leefruimte bij. 

Bescherming tegen de weersinvloeden

Een overkapping beschermt je niet alleen tegen de zon. Je zit ook veilig en beschut tegen regenbuien, felle wind, ... Bovendien blijven je tuinmeubelen altijd mooi droog. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Kosten terrasoverkapping

De prijs van een terrasoverkapping hangt vooral af van de keuzes die je maakt. Ga je bv. voor hardhout of voor PVC? Voor een dak met beweegbare lamellen of uit polycarbonaat? Gemiddeld mag je rekenen op een richtprijs van € 2.500 à 10.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

Veelgestelde vragen over terrasoverkappingen

Hou je van een landelijke look? Dan is hardhout een logische keuze. Maar ook constructies in kunststof en aluminium zijn erg populair. Die laatste zijn bovendien onderhoudsvriendelijker dan hout. Ook voor het dak kan je kiezen uit meerdere materialen als metaal, polycarbonaat of zelfs een open- en dichtschuivend screendak uit acryl. 

De meeste overkappingen bouwt een vakspecialist tegen de gevel van je woning. Maar je kan ook gaan voor een vrijstaande terrasoverkapping op de plek die jij wil. Denk bv. aan een overdekte ruimte voor een jacuzzi of een gezellige loungeruimte verder in je tuin. 

Jij bepaalt zelf het luxeniveau en het comfort van je toekomstige overkapping. Wil je bv. werken met zij-elementen om de wind nog meer buitenspel te zetten? Geïnteresseerd in een elektrisch aangestuurd dak met lamellen of een doek? Of zou je graag led-verlichting, luidsprekers of infraroodverwarming laten inbouwen? Het kan allemaal! 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor jouw terrasoverkapping