Thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat een deel van de energie op die je zonnepanelen opwekken. Deze energie gebruik je niet direct, maar komt van pas als de zon niet schijnt. Met een thuisbatterij ben je minder afhankelijk van energieleveranciers.

Vergelijk offertes

1952

Voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat de stroom op die je zonnepanelen opwekken. Deze stroom kan je dan later gebruiken als de zon niet schijnt. Zo maak je een stuk efficiënter gebruik van je zonne-energie!

Lagere energiekosten

Met een thuisbatterij kan je flink besparen op je energiekosten. Vooral omdat je gratis groene stroom dan ook kan benutten in de avond. 

Gebruik zonnestroom

Als je zonnepanelen meer stroom omzetten dan je op dat moment nodig hebt, kan je dat teruggeven aan het elektriciteitsnet. Maar met een thuisbatterij kan je deze gratis stroom opslaan voor later. 

Groene energie

Doordat je de energie van je zonnepanelen optimaal benut, gebruik je vooral groene stroom. Ook is de druk op het reguliere elektriciteitsnet lager. Je levert minder stroom aan het net én bent milieuvriendelijk bezig!

Nooit offline

Je thuisbatterij kan dienen als noodvoeding bij een stroomstoring. Zo ben je in principe nooit offline en kan je altijd gebruik maken van je elektrische voorzieningen. Dat is zeker een voordeel.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Uitstekende service

Polar Energy Solutions is een bedrijf dat meedenkt en prima werk aflevert.

P uit Hoenzadriel zocht naar Thuisaccu plaatsen en koos voor Polar Energy Solutions

Uitstekend bedrijf

Klantvriendelijk en meedenkende medewerkers. Vlotte levering en plaatsen van de thuisaccu.

C.j. uit Rotterdam zocht naar Thuisaccu plaatsen en koos voor Smith Solar B.V.

Prijzen thuisbatterij

De kosten voor een thuisbatterij zijn wisselend. Dit is afhankelijk van welke capaciteit je kiest en hoeveel nodig is in jouw situatie. De richtprijs voor een thuisbatterij is € 4.000 - 10.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

Capaciteit thuisbatterij Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Thuisbatterij van 3 kWh € 4.000
Thuisbatterij van 8 kWh € 5.000 à 8.000
Thuisbatterij van 14 kWh € 10.000

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Nee, dat is helaas met ons Nederlandse klimaat niet mogelijk. Je thuisbatterij zorgt ervoor dat je 2 keer zoveel zonnestroom benut. Maar dit is alsnog niet genoeg om je een heel jaar door te voorzien. Bovendien is het niet de bedoeling dat je deze stroom voor langere tijd opslaat. Een thuisaccu biedt onafhankelijkheid voor ongeveer 60%.

Dat is afhankelijk van jouw zonnepanelen installatie. Dit kan je berekenen door elke kWp (1.000 Wp) van je zonnepanelen te vermenigvuldigen met 1 of 1,5 kWh.  

Dat hangt af van de prijs, capaciteit, het rendement, de levensduur, ... Ook is het van belang hoe vaak je overdag aanwezig bent op de momenten dat je zonnepanelen stroom opwekken. Een ervaren installateur kan je hierover passend advies geven. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor een thuisbatterij