1887

Tuinkamers
informatie, advies en offertes

Vrijblijvend offertes aanvragen voor een Tuinkamer

Ontdek wat een tuinkamer voor je kan betekenen

 Verleng je buitenleven

 Verhoog de waarde van je woning

 Vergroot je woonoppervlak

Het hele jaar door 'buiten' met een Tuinkamer

Wil je graag in de tuin zitten, maar gooit het weer vaak roet in het eten? Met een tuinkamer kun jij optimaal genieten van het buitengevoel, en dat het hele jaar door!

Voorbeeld tuinkamer

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een geheel afgesloten ruimte in de tuin, maar kan middels schuifbare glazen wanden en soms zelfs een te openen dak ook een open ruimte worden.

Er zijn veel overeenkomsten met een serre, maar toch zijn er wel degelijk verschillen. Een serre is een uitbreiding van de huidige woning en een tuinkamer maakt officieel geen onderdeel uit van de woning. Voor een serre is het noodzakelijk om de gevel te doorbreken, waardoor isolatie noodzakelijk is. Verder heeft een serre altijd een fundering, waar dat bij een tuinkamer niet perse het geval is. Dit alles maakt het plaatsen van een tuinkamer veel voordeliger en sneller dan de aanbouw van een serre.

Kosten van een tuinkamer

Kosten van een Tuinkamer

Met een tuinkamer geniet je niet alleen het gehele jaar van de tuin, ook zorgt het voor een meerwaarde van het huis. Bovendien is een tuinkamer al binnen twee dagen geplaatst!

De kosten van een tuinkamer zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen, het materiaal en extra opties. De totale kosten kunnen daarom verschillen van €5.000,- tot wel €25.000,- of meer.

Ook heeft de gekozen specialist invloed op de prijs. Wij raden aan om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zo kies je voor de beste optie!

Offertes vergelijken voor tuinkamers

Tuinkamers: hier moet je rekening mee houden

Materiaal voor tuinkamers
Verschillende materialen
Bij de aanschaf van een tuinkamer heb je de keuze tussen verschillende materialen. Eén van de populairste materialen is aluminium. Aluminium is niet alleen licht, stevig en daardoor bestand tegen alle weersomstandigheden, ook heeft het een moderne uitstraling en benodigt het weinig onderhoud. Ideaal! Een andere mogelijkheid is een tuinkamer van hout. Hout heeft meer onderhoud nodig, maar biedt een mooie en natuurlijke uitstraling, waardoor de tuinkamer een mooie overloop heeft naar de tuin. 
  Plaatsing tuinkamer
  Plaatsing en onderhoud
  Voor het beste en mooiste resultaat adviseren wij om een tuinkamer te laten plaatsen door een specialist. Om bijvoorbeeld lekkage te voorkomen, is van belang dat de afmetingen en waterpas juist zijn. Een tuinkamer krijgt met het Nederlandse weer veel te verduren: onderhoud is daarom erg belangrijk. Spuit het dak zo nu en dan af en scrub deze, indien nodig, met een borstel. Een goede en stevige tuinkamer draagt bij aan de waarde van je woning, zo kun je de investering zeker terugverdienen.

   Tuinkamer-offertes aanvragen, wat zijn de vervolgstappen?

   Offertes aanvragen

   Aanvraag

   Vul onderstaand formulier in om offertes op maat te ontvangen.
   Contact met experts

   Contact

   Beschikbare vakmannen uit jouw regio nemen contact met je op.
   Kozijnen offertes

   De offerte

   Ontvang offertes en kies voor de beste optie!

    Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

   Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten vakmannen bellen je voor het maken van een afspraak. Na het advies van de tuinkamer vakmannen ontvang je direct een offerte.

   Eerder bekeken pagina's