1887

Tuinkamers
informatie, advies en offertes

Vrijblijvend offertes aanvragen voor een Tuinkamer

Ontdek wat een tuinkamer voor je kan betekenen

 Verleng je buitenleven

 Verhoog de waarde van je woning

 Vergroot je woonoppervlak

Het hele jaar door 'buiten' met een  Tuinkamer

Ken je dat gevoel dat je graag lekker in de tuin wilt gaan zitten, maar de regen, sneeuw of hagel roet in het eten gooit? Met een tuinkamer kun jij het hele jaar door binnen genieten van het gevoel van buiten!

Voorbeeld tuinkamer

Wat is een Tuinkamer?

Veel mensen kennen het verschil niet tussen een tuinkamer en een serre. Een tuinkamer is in principe een geheel afgesloten ruimte in de tuin, maar kan middels schuifbare glazen wanden en soms zelfs een te openen dak ook een open ruimte worden. Dit zorgt ervoor dat de tuinkamer niet veranderd in een broeikas. Er zijn veel overeenkomsten met een serre maar toch zijn er wel degelijk belangrijke verschillen. Een serre is een uitbreiding van de huidige woning en een tuinkamer maakt officieel geen onderdeel uit van de woning. Voor een serre is het noodzakelijk om de gevel te doorbreken tijdens de aanbouw en deze zal dus altijd voorzien moeten worden van isolatie. Verder heeft een serre altijd een fundering waar dat bij een tuinkamer niet perse het geval is. Dit alles maakt het plaatsen van een tuinkamer veel voordeliger en sneller dan de aanbouw van een serre.

Kosten van een tuinkamer

Kosten van een Tuinkamer

De kosten van een tuinkamer zijn afhankelijk van de afmetingen, het materiaal en de extra opties die je wenst voor de tuinkamer, zoals o.a. verlichting en/of zonwering. De totale kosten kunnen daarom verschillen van €5000 tot €25.000 of zelfs meer. Een tuinkamer draagt bovendien bij aan de meerwaarde van je woning en kan al binnen twee dagen geplaatst zijn. Er zijn veel vakmannen op de markt en deze hanteren verschillende prijzen voor hun diensten. Het is daarom handig om jezelf goed te oriënteren en te vergelijken. Wil je ook tot laat in de avond met vrienden en familie onder alle weersomstandigheden kunnen genieten van een verlengd buitenleven? Vraag dan nu gratis offertes aan voor een tuinkamer! Je vergelijkt zelf de vakmannen uit je regio en kiest de vakman die het beste bij jou past.  

Offertes vergelijken voor tuinkamers

Waar moet je rekening mee houden bij het nemen van een Tuinkamer?

Materiaal voor tuinkamers
Welk materiaal gebruik ik?
Een aluminium tuinkamer is waarschijnlijk het meest populair van alle materialen. Het is een zeer licht materiaal, erg stevig en bestand tegen alle weersomstandigheden. Een aluminium tuinkamer heeft een moderne uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig, ideaal want gemak dient de mens natuurlijk! Een houten tuinkamer heeft juist weer een natuurlijke uitstraling, dit zorgt ervoor dat de tuinkamer en je tuin goed in elkaar overlopen. Ondanks dat hout meer onderhoud nodig heeft vanwege het schuren en lakken, kun je deze schilderen naar wens en zo sluit deze altijd naadloos aan op je woning! Voor het dak van de tuinkamer is het mogelijk om een keuze te maken uit diverse dakbedekkingen, maar de meest voorkomende keuzes zijn glas of polycarbonaat. Met extra opties is het ook mogelijk om een dak erop te zetten dat je open kunt schuiven, voor extra frisse lucht.
  Plaatsing tuinkamer
  Plaatsing en onderhoud
  Voor het beste en mooiste resultaat adviseren wij altijd om een tuinkamer te laten plaatsen door een vakman. Het is namelijk van belang dat de afmetingen juist en waterpas zijn voor de stevigheid van de tuinkamer en zodat deze niet gaat lekken door de weersomstandigheden. Op die manier gaat hij langer mee en kun je langer genieten van een verlengd buitenleven. De tuinkamer krijgt veel te verduren met het Nederlandse weer en daarom is het belangrijk dat je deze goed onderhoud. Spuit het dak zo nu en dan af en scrub deze indien nodig met een borstel. Zorg ook dat je de glazen wanden om de zoveel tijd zeemt voor de mooiste uitstraling. Een goede en stevige tuinkamer draagt bij aan de waarde van je woning, op die manier verdien je de investering deels terug!

   Tuinkamer-offertes aanvragen, wat zijn de vervolgstappen?

   Offertes aanvragen

   Aanvraag

   Vul onderstaand formulier in om offertes op maat te ontvangen.
   Contact met experts

   Contact

   Beschikbare vakmannen uit jouw regio nemen contact met je op.
   Kozijnen offertes

   De offerte

   Direct na het contact ontvang je de offertes en ontdek je wat het jou kost/oplevert.

    Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

   Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten vakmannen bellen je voor het maken van een afspraak. Na het advies van de tuinkamer vakmannen ontvang je direct een offerte.

   • 1
   • 2
   • 3

   Adresgegevens

   Begin hier
   Doorgaan

   Opdrachtomschrijving

   Optioneel
   Vorige Doorgaan

   Contactgegevens

   Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
   Vorige