Vloerisolatie

Een goede vloerisolatie is essentieel en zorgt voor een aantal voordelen. Zo voorkom je vocht in huis en geniet je van een verhoogd wooncomfort. Een vakspecialist kan de isolatielaag op meerdere manieren aanbrengen, afhankelijk van jouw situatie. 

Vergelijk offertes

1034

Voordelen vloerisolatie

Een vloer isoleren is een populaire vorm van isolatie. Er zijn dan ook zeker veel voordelen te noemen. De voornaamste pluspunten zijn: 

Hoger wooncomfort

Door je vloer te isoleren stijgt de temperatuur van je vloer. Zo heb je dus nooit meer last van koude voeten. Je kan gerust met blote voeten door je woning lopen.

Lagere energierekening

Een geïsoleerde vloer zorgt voor lagere energiekosten. De warmte in je huis gaat door een goede isolatie minder snel verloren. Dat scheelt een flink stuk op je energierekening.

Goed voor milieu

Een goede vloerisolatie zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. De isolatielaag houdt koude lucht uit de kelder of kruipruimte tegen. Zo moet je minder stoken. 

Minder vocht

De isolatie van je vloer zorgt ervoor dat vocht vanuit je kruipruimte niet je huis in trekt. Zo heb je geen last van vochtproblemen via je vloer.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Hele goede service

Kregen een duidelijk advies en zijn zeer tevreden over de manier waarop het isoleren van onze vloer en het dak is uitgevoerd. Denken goed mee!

Anita uit Rotterdam zocht naar Vloer isoleren en koos voor All-in isolatie

top!

Erg tevreden, nogmaals dank!

Selma uit Twello zocht naar Vloer isoleren en koos voor Duurzaam wonen bv.

Prijzen vloerisolatie

De prijs voor vloerisolatie is erg verschillend. Een richtprijs is € 20 - 35 per vierkante meter (excl. btw, incl. plaatsing). De kosten voor vloerisolatie variëren vooral volgens het materiaalgebruik en de oppervlakte:

Type isolatie Gemiddelde kosten per m2 (excl. btw, incl. plaatsing)
Vloerisolatieplaten € 20 à 35
PUR- spuitisolatie € 30 à 35
Isolatiechape € 30 à 35

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Nee, in Nederland is vloerisolatie niet verplicht. Toch is zo'n project sterk aan te raden. In elke woning kan je vloerisolatie laten aanbrengen en de voordelen zijn groot. Bovendien profiteer je van een snelle terugverdientijd van slechts 6 à 9 jaar.

Dat is een optie als je kruipruimte niet toegankelijk genoeg is. In dat geval brengt de isolatiespecialist een isolatielaag aan op de bodem van je kruipruimte. Let wel op: het rendement ligt dan iets lager omdat je vloer zelf niet geïsoleerd is. 

Er zijn verschillende soorten isolatie mogelijk voor vloeren. PUR-schuim is vooral geschikt voor vloerisolatie langs boven en voor kruipruimtes en kelders die moeilijker toegankelijk zijn. Is de kruipruimte wel voldoende groot? Dan kan een vakspecialist ook met vloerisolatieplaten werken. Ook een isolatiechape is een optie, maar dan best gecombineerd met een ander isolatiemateriaal. Zo'n chape op zich is namelijk geen volwaardige vorm van vloerisolatie. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor vloerisolatie