Vloerisolatie  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat vloerisolatie voor jou kan betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Verlaag je energierekening
1034

Vloerisolatie: lagere stookkosten en een hoger wooncomfort

Door je vloer te laten isoleren, geniet je van veel voordelen. Hier vind je alle benodigde informatie, waaronder de kosten en verschillende materialen.

Eerst advies? Dat kan geregeld worden!
Wil je verduurzamen maar heb je eigenlijk geen idee of vloerisolatie de juiste eerste stap is?
Het energieadvies van De Energiebespaarders biedt uitkomst. Vertel me meer!

Premium partner
Vloerisolatie voordelen

Voordelen van vloerisolatie

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van een verhoogd wooncomfort? Dan is vloerisolatie een goede oplossing.

Hoger wooncomfort: temperatuur van de vloer stijgt met 4°C.

Lagere energierekening: bespaar tot wel €5 per m2 per jaar.

Goed voor het milieu: tot wel 800 kg minder CO2 uitstoot per jaar.

Kosten vloerisolatie

Kosten van vloerisolatie

De prijzen van vloerisolatie lopen sterk uiteen. Dit komt omdat er verschillende materialen en specialisten zijn, met ieder een eigen prijs. Ter indicatie: vloerisolatie kost voor een gemiddelde woning tussen de €1100 en €3500, inclusief plaatsing.

Als je woningeigenaar bent en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan kun je de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. » ISDE isolatiesubsidie 2021

Rendement dakisolatie

Rendement van vloerisolatie

Met vloerisolatie profiteer je van veel voordelen. Zo zul je merken dat de woning gelijkmatiger warm is en dat je minder te maken krijgt met vocht en tocht.

Vloerisolatie levert een rendement dat is te vergelijken met 8% op de spaarrekening. Bovendien zal de CO2-uitstoot worden verminderd en daalt het gasverbruik. Benieuwd naar de terugverdientijd van vloerisolatie?

Plaatsing en werking vloerisolatie

Plaatsing en werking van vloerisolatie

Hoe vloerisolatie wordt aangebracht, is afhankelijk van factoren zoals het materiaal en de vloer. Benieuwd welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw vloer? Hier lees je meer.

Vóór het plaatsen van vloerisolatie zal het isolatiebedrijf een aantal zaken controleren. Het aantal meters vloer wordt gemeten en het type vloer, de bereikbaarheid, hoogte, staat van de kruipruimte en tot slot de aanwezigheid van eventuele vochtplekken wordt gecontroleerd. 

Brochure vloerisolatie

Alle informatie over vloerisolatie samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze vloerisolatie brochure helemaal gratis.

Materialen voor vloerisolatie

Voor vloerisolatie kun je meerdere isolatiematerialen gebruiken. De 3 meest populaire materialen die gebruikt worden voor vloerisolatie zijn isolatieplaten, PUR schuim en EPS korrels.

Isolerende platen
 • Erg geschikt voor isolatie
 • Kunnen veel gewicht aan
 • Relatief makkelijk te plaatsen
PUR en Icynene schuim
 • Hoogste isolatiewaarde
 • Bestand tegen bijna alles
 • Snel en makkelijk te plaatsen
EPS korrels
 • Snelle terugverdientijd
 • Oersterk materiaal
 • Ongevoelig voor vocht

Reviews van klanten

Tijmen uit Rotterdam
"Door Solvari ben ik in contact gekomen met een vakman voor vloerisolatie. Hij heeft niet alleen mijn vloer geïsoleerd, ook heb ik meteen voor vloerverwarming gekozen. ''

Familie Bakker uit Tiel
"Naast offertes ontvingen wij ook veel advies. Zo hebben we ons laten adviseren door drie van de vier bedrijven die contact opnamen."

Hans en Els uit Gennip
"Wat ik wil zeggen over Solvari is dat het erg handig is om te gebruiken. Ik vind het een aanrader als je wilt vergelijken."

Vergelijk offertes voor vloerisolatie

Wil je óók profiteren van een lagere energierekening en genieten van meer wooncomfort? Vraag gratis en vrijblijvend vloerisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Vochtproblemen door isolatie? Echt niet!

Dit is waarom je kiest voor isolatie in de zomer

De juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Vloerisolatie komt met vele voordelen en is tegelijkertijd de meest goedkope manier van isoleren, dit maakt vloerisolatie enorm populair.
Er zijn meerdere soorten vloerisolatie beschikbaar met verschillende isolatiematerialen. lees hier alles over de soorten en materialen voor vloerisolatie.
De kosten van vloerisolatie lopen enorm uiteen. Je moet rekening houden met €1100 tot €3500 euro, afhankelijk van de oppervlakte, het isolatiemateriaal en soort vloerisolatie.
Vloerisolatie is niet verplicht in Nederland, maar er zitten ontzettend veel voordelen aan en het is binnen 6 tot 9 jaar al terugverdiend. We raden je daarom zeker aan om de vloer te laten isoleren.
Als je woningeigenaar bent en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan kun je de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Meer over de voorwaarden lees je hier. Let op: deze subsidie loopt tot en met 31 december 2020.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's