1034

Meer comfort én besparen met vloerisolatie

  1. De waarde van je huis stijgt
  2. Je betaalt maar 6% btw in plaats van 21% over de arbeidsuren
  3. Binnen één dag is de klus geklaard zonder rommel in huis


Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!


Bespaar
energie met vloerisolatie!

Geen koude wind meer langs je voeten en jaarlijks tot wel €250 besparen? Helemaal mogelijk als je je vloer laat isoleren! Ontdek wat vloerisolatie voor jouw woning betekent, welke specialisten jou graag op korte termijn helpen en wat de kosten voor vloerisolatie zijn. Natuurlijk geven de isolatiespecialisten je ook advies op maat. Alles voor het beste resultaat!

Meer comfort in huis

Vloerisolatie zorgt ervoor dat je huis comfortabel aanvoelt. Vloerisolatie brengt de temperatuur van de vloer namelijk voelbaar omhoog. De temperatuur van de vloer stijgt tot wel 4°C. Met vloerverwarming is dit zelfs nog meer. Hierdoor heb je nooit meer last van koude voeten. Heerlijk!

Lagere energierekening

Met vloerisolatie stook je jaarlijks 5 tot 7 m3 gas minder per vierkante meter vloer. Gemiddeld bespaar je jaarlijks €3 tot €5 per vierkante meter, als je jouw vloer laat isoleren. Daarnaast zorgt vloerisolatie ervoor dat de waarde van je woning stijgt. Je energielabel verbetert, waardoor het huis voldoet aan de steeds hogere eisen in de woningmarkt.

Goed voor het milieu

Het isoleren van je vloer is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Vloerisolatie zorgt ervoor dat je huis minder verwarmd hoeft te worden, waardoor fossiele brandstoffen gespaard blijven. Hierdoor beperk je jouw CO2-uitstoot en bespaar je tegelijk op je energierekening. Vloerisolatie is daarnaast brandveilig en het laat geen schadelijke dampen of gassen vrij.

Aangesloten bij Solvari

Benieuwd hoeveel jij kan besparen met vloerisolatie?

Hoe werkt vloerisolatie?

De vloer kan je op meerdere manieren isoleren. Een isolatiespecialist vertelt je precies wat voor jouw wensen en situatie het beste materiaal en de beste methode zijn.

Voor het isoleren van een vloer is geen complete verbouwing nodig. Sterker nog: de klus is in één dag geklaard en je houdt er geen rommel aan over. De vloerisolatie gebeurt namelijk in bijna alle gevallen van onderaf. De isolatiespecialist brengt dan isolatiemateriaal aan via de kruipruimte. De kruipruimte moet goed bereikbaar en minimaal 50 centimeter hoog zijn om de vloer te kunnen isoleren. Als dit niet het geval is, kan je kiezen voor isolatie van de kruipruimte. 


Wil je weten wat voor jou de precieze mogelijkheden zijn? Vraag dan gratis offertes aan en kom in contact met onze isolatiespecialisten.

Vloerisolatie

Soorten vloerisolatie

Er zijn verschillende typen van isolatie mogelijk voor je vloer. Het verschil in materiaal zit in de duurzaamheid, brandveiligheid, isolatiewaarde, aanbreng en kosten. Een specialist kan bepalen welke soort vloerisolatie geschikt is voor jouw woning en situatie. Om de juiste keuze te maken of om alvast een idee te hebben welke vormen van vloerisolatie er bestaan, lichten we hieronder de verschillende soorten isolatiematerialen toe.

PUR

PUR is kunststof schuim en een synthetisch isolatiemateriaal. Deze vorm van vloerisolatie passen specialisten vaak toe; ze brengen de PUR aan op de onderkant van de vloer. Dit kan ook via de kruipruimte, als deze begaanbaar is. De voornaamste voordelen van PUR zijn dat het een zeer hoge isolatiewaarde heeft en zorgt voor een naadloze afwerking. De prijs van PUR-isolatie per vierkante meter is relatief hoog.

Jetspray

Jetspray is een speciaal ontwikkelde spray voor het isoleren van de onderkant van de vloer. De spray is een minerale wol bestaand uit 80% gerecycled glas. De spray is makkelijk en snel aan te brengen. Daarbij is de spray geurloos. De Jetspray heeft een hoge isolatiewaarde door de naadloze dichting aan de onderkant.

Isolatiekussens

Vloerisolatie met isolatiekussens zijn opvouwbare luchtkussens in de kruipruimte. De kussens zijn van polyethyleen of polyester gemaakt en zijn erg licht van gewicht. In de kussens zijn twee of drie luchtlagen opgesloten. Des te meer lagen, des te hoger de warmteweerstand. De isolatiekussens hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Daarbij zijn de kussens onderhoudsvrij en gaan ze lang mee. De prijs van de isolatiekussens per vierkante meter ligt relatief hoog.

Isolatieplaten

Isolatieplaten bevestigt een specialist aan de bovenkant van de vloer. Hier komt dus nogal wat bij kijken, als je ervoor kiest deze te laten plaatsen. Het grootste nadeel van isolatieplaten is dat er mogelijk naden en kieren ontstaan, waardoor warmte op den duur ontsnapt. Er bestaan verschillende soorten isolatieplaten met een geheel eigen karakter. Hieronder zijn twee veelvoorkomende vormen van isolatieplaten beschreven.

Glaswolplaten

Glaswol is een wol gemaakt van gerecycled glas en zand. De glaswolplaten bevestigt een specialist aan de bovenkant van de vloer. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde en is zowel waterafstotend als brandveilig. De isolatiewaarde van glaswol is hoog én glaswol is een relatief goedkope isolatievorm.

EPS-platen

EPS-platen zijn een zeer geschikte vorm van vloerisolatie. EPS-platen zijn eigenlijk piepschuim platen die je op de bovenkant van de vloer aanbrengt. De EPS-platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde voor de vloerisolatie. De platen zijn waterafstotend, brandveilig, onderhoudsvrij en gaan lang mee. Daarbij is het isoleren met EPS-platen een relatief goedkope vorm van isolatie.

EPS-parels

Het is ook mogelijk om met EPS-parels de kruipruimte te isoleren. EPS-parels zijn eigenlijk grijze piepschuimparels die in de kruipruimte geplaatst worden. Dit is een veelgebruikte methode bij lage kruipruimtes met name met vochtproblemen. De prijs van deze isolatiemethode is afhankelijk van de hoeveelheid parels en de bereikbaarheid van de kruipruimte. De EPS-parels beschikken over een matige isolatiewaarde voor de warmte.

EPS-chips

Er zijn ook EPS-chips beschikbaar voor het isoleren van de kruipruimte. Dit zijn witte piepschuim chips die een isolatiespecialist in de kruipruimte spuit. Net als de EPS-parels zijn de EPS-chips zeer geschikt voor vochtbestrijding in de kruipruimte. De EPS-chips beschikken over een matige isolatiewaarde voor de warmte.

Kom direct in contact met vloerisolatie-specialisten in je regio!

Prijs vloerisolatie

Vloerisolatie kost gemiddeld €25 tot €35 per vierkante meter. Wat het isoleren van jouw vloer precies kost, hangt af van je wensen en je situatie. Momenteel betaal je minder voor vloerisolatie, doordat de btw op arbeidsuren is verlaagd naar 6% in plaats van 21%. Daarnaast is het aan te raden meerdere offertes met elkaar te vergelijken, omdat dit soms tot wel 40% kan schelen op de prijs van vloerisolatie

Gemiddelde kosten vloerisolatie per m2

Voor het isoleren van je vloer ligt de gemiddelde prijs rond de €30 per vierkante meter. Voor een gemiddelde woning kan de prijs variëren van €1.100 tot €3.500. Isolatiespecialisten zijn vrij om eigen prijzen te bepalen, waardoor er grote verschillen in zitten. We raden je aan om offertes aan te vragen, zodat je de prijzen goed vergelijkt.

Wat heeft invloed op de prijs van vloerisolatie?

De prijs voor vloerisolatie hangt niet alleen af van de isolatiespecialist en het uurtarief dat hij of zij rekent, maar ook van welk materiaal gebruikt wordt en wat jouw situatie en wensen zijn. De vloer kan op verschillende manieren geïsoleerd worden en dat heeft invloed op de prijs. De bij ons aangesloten specialisten kunnen je een goed advies en een offerte op maat geven.

Terugverdientijd: wanneer maak je winst met je geïsoleerde vloer?

Hoe lang je erover doet om je investering in vloerisolatie terug te verdienen, hangt natuurlijk af van wat je ervoor betaald hebt en hoe veel je jaarlijks bespaart. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Wat je daarna bespaart, is winst. Bij de terugverdientijd is nog geen rekening gehouden met de verlaagde btw.

Ontdek de beste prijs voor vloerisolatie!

Solvari maakt het je graag makkelijk om offertes voor vloerisolatie te vergelijken. Dus, wil jij precies weten wat vloerisolatie jou kost én oplevert? Laat je gegevens achter, dan kom je in contact met de bij ons aangesloten specialisten. Het vergelijken van offertes voor vloerisolatie is gratis en vrijblijvend.

Subsidie vloerisolatie

Sinds 15 september 2016 was het mogelijk om subsidie te krijgen als je de vloer laat isoleren. De subsidieregeling voor particulieren is niet meer van kracht, omdat het beschikbare subsidiebedrag sinds 26 april 2017 op is. Gelukkig komt de overheid je nog wel tegemoet met een andere vorm van 'subsidie': je betaalt nu maar 6% btw over de arbeidsuren. Dat scheelt al aanzienlijk op je factuur!

Lokale subsidieregeling vloerisolatie

Sommige gemeentes hebben een lokale subsidieregeling voor isolatie. Je kan dit altijd nagaan bij de Energiesubsidiewijzer.

Verlaagd btw-tarief op vloerisolatie

Voor vloerisolatie geldt momenteel een verlaagd btw-tarief van 6% op de arbeidsuren van het isoleren van de vloer. Al met al is de terugverdientijd van vloerisolatie alsnog kort en daarmee is vloerisolatie een interessante investering.

Mogelijkheden financiering vloerisolatie

Het wegvallen van de subsidie is geen reden om niet te investeren in vloerisolatie. Als je geen spaargeld hebt om de investering te doen, zijn er nog andere mogelijkheden die gunstig zijn voor de financiering van vloerisolatie. Het levert meer op dan de rente over je geld en is dus heel aantrekkelijk.

• Ga na of er lokale subsidieregelingen zijn bij jouw gemeente
• Ben je bezig met het kopen van een nieuw huis, dan kan je kijken of extra hypotheekruimte mogelijk is voor energiebesparende maatregelen
• Heb je geen geld om te investeren in isolatie, dan kan je de energiebespaarlening overwegen

Vergelijk vrijblijvend prijzen van vloerisolatie en bespaar tot 40%

Terugverdientijd vloerisolatie


Het is lastig om te zeggen wanneer jij precies je investering in vloerisolatie hebt terugverdiend. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Het is afhankelijk van wat jij precies betaald hebt en hoe veel je jaarlijks bespaart.

Gemiddeld zorgt vloerisolatie voor een besparing van zo’n €3 per geïsoleerde vierkante meter per jaar. Zodra je je investering in vloerisolatie hebt terugverdiend, maak je er pure winst op!

Overigens is het ook goed om je te realiseren dat vloerisolatie niet alleen zorgt voor een lagere energierekening en meer wooncomfort, maar dat je woning ook meer waard wordt. En dan ben je ook nog eens goed voor het milieu.

Ben je benieuwd naar wat vloerisolatie jou kost én oplevert? Door gratis offertes voor vloerisolatie aan te vragen kom je in contact met de bij ons aangesloten isolatiespecialisten. Zij vertellen het je graag!

Voorbeeld vloerisolatie