1037

Vochtbestrijding Algemeen

  1. Bescherm je woning en gezin
  2. Voorkom gezondheidsklachten
  3. Gemakkelijk en snel offertes ontvangen

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

De voordelen van vochtbestrijding

Heb je last van vocht in je woning? Vaak is het te herkennen aan een muffe geur in huis en vochtige plekken op je muren. Een vochtbestrijder controleert en verhelpt dit voor je. Het is belangrijk dat je vochtproblemen op tijd te verhelpen, want te veel vocht is schadelijk voor je woning en je gezondheid. Benieuwd wat vochtbestrijders voor jouw huis betekenen?

Lagere energierekening

Vochtige muren isoleren slecht. Hierdoor gaat er ongemerkt veel warmte in je woning verloren, waardoor je meer gaat stoken en je energierekening stijgt. Zonde! Met vochtbestrijding voorkom of verhelp je dit probleem namelijk en zorg je juist voor een lagere energierekening. 

Aangename woonomgeving

Vocht brengt onherstelbare schade toe aan je woning. Een te vochtig klimaat zorgt voor een muffe lucht in huis. Daarnaast voorkom je met vochtbestrijding ook andere problemen, zoals gevaarlijke schimmels, loslatend behang en stucwerk en vlekken op de muren. 

Voorkom gezondheidsklachten

Minder vocht in je woning remt de groei van schimmels. Dat is een goed teken, want het inademen van de sporen die ze achterlaten is erg slecht voor de gezondheid. Ze verhogen de kans op luchtwegklachten en luchtweginfecties zoals astma.


Vergelijk de prijzen van verschillende vochtbestrijders met elkaar en bespaar tot 40%!

Vind via Solvari een vochtbestrijder die jou helpt

Soorten vocht 

Vochtproblemen herken je op verschillende manieren. Bijvoorbeeld doordat er schimmels op de muren zichtbaar zijn, de muren vochtig aanvoelen of doordat er vochtplekken verschijnen. Je hebt zeker last van een vochtprobleem als er plassen water in je kelder liggen. Als je last hebt van de luchtvochtigheid, is dat ook een aanwijzing voor vochtproblemen. Elk vochtprobleem heeft een passende bestrijding. De drie meestvoorkomende staan hieronder. 

Opstijgend vocht

Bij opstijgend vocht trekt grondwater in de muren. Je kan opstijgend vocht in je huis herkennen doordat er een hoge luchtvochtigheid met zich meebrengt. Vaak gaat dit samen met een muffe geur. Methoden die passen bij opstijgend vocht zijn muren injecteren of het afdichten van de kelder.

Doorslaand vocht 

Doorslaand vocht ontstaat doordat regen door de gevel dringt. Doorslaand vocht herken je aan vochtige plekken op de muren, losgelaten voegwerk of barstende en scheurende stenen of schimmel aan de binnenkant van je muur. Laat de gevel impregneren om doorslaand vocht te bestrijden.

Vocht in de kelder

Doordat de kelder omgeven is door grond, is het daar erg vochtig zijn. Grondwater loopt makkelijk de kelder in! Een passend bestrijdingsmethode voor dit probleem is kelderdichting.

Meer informatie en advies ontvangen over verschillende vochtproblemen?

Wat kost vochtbestrijding? 

Het is lastig een prijs per meter te bepalen als er geen diagnose is. Elk vochtprobleem heeft een eigen oorzaak en vereist een andere aanpak. Een vochtbestrijder kost gemiddeld €35 - €50 per uur. Reken er wel op dat je daar nog reiskosten bij moet betalen. De uiteindelijke prijs voor vochtbestrijding hangt van meerdere factoren af. Hoe hardnekkig is het probleem, hoe groot is de vochtschade en wat moet er precies gebeuren? Moet de gevel opnieuw gedaan worden? We raden je aan altijd offertes voor het oplossen van vochtproblemen te vergelijken voordat je met een vochtbestrijder in zee gaat. Zo ben je goed geïnformeerd en weet je zeker dat je niet de hoofdprijs betaalt. 

Vergelijk eenvoudig kosten voor vochtbestrijding