Ontvang vrijblijvend offertes  
Ontdek wat vochtbestrijding voor je kan betekenen

(82 Reviews)
1037

Een gezonde woonomgeving door vochtbestrijding

Last van vochtproblemen in jouw woning of pand? Vochtbestrijding biedt de oplossing. Het is belangrijk dat je er op tijd bij bent met vochtproblemen, want te veel vocht is schadelijk voor woning en gezondheid.

Voordelen van vochtbestrijding

Voordelen van vochtbestrijding

Vochtproblemen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en de staat van jouw woning of pand. Vochtbestrijding zal daarom grote voordelen meebrengen voor jou en jouw omgeving. Wist je bovendien dat vochtbestrijding zorgt voor een woningwaarde?

Als vochtproblemen niet tijdig worden aangepakt, kan dit voor grotere problemen zorgen. Je kunt hierbij denken aan schimmelvorming, vlekken op de muur of loslatend behang.

Kosten van vochtbestrijding

Omdat elk vochtprobleem een eigen aanpak nodigt heeft, is het lastig om een prijsindicatie te geven. Zo is de prijs die gehanteerd wordt voor het bestrijden van doorslaand vocht lager dan voor opstijgend vocht.

Wij raden aan om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zo vergelijk je specialisten uit de regio en kies je voor de beste optie.

Werking van vochtbestrijding

Werking van vochtbestrijding

Er zijn veel verschillende vochtproblemen die allemaal op een andere manier verholpen moeten worden. Bij doorslaand vocht moeten je muren geïmpregneerd worden. Bij opstijgend vocht moeten de muren geïnjecteerd worden. Zo is er bij elk type vochtprobleem een andere oplossing.

Alles over vochtbestrijding in een handige brochure!

Brochure vochtbestrijding

Alle informatie over vochtbestrijding samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Soorten vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen ontstaan door tal van oorzaken. De drie meest voorkomende vochtproblemen zijn opstijgend vocht, doorslaand vocht of een vochtige kelder. Welk vochtprobleem herken jij bij jou thuis?

Opstijgend vocht
Opstijgend vocht

Bij opstijgend vocht trekt grondwater in de muren op de begane grond. Het probleem begint vaak al in de kelder, maar dat hoeft niet. Dit vochtprobleem brengt zowel een voelbare hoge luchtvochtigheid als een muffe geur met zich mee, waarbij schimmels zich op je muur kunnen nestelen. Opstijgend vocht wordt bestreden door de muren te injecteren en eventueel de kelder af te laten dichten.

Doorslaand vocht
Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat doordat neerslag door de gevel dringt. Doorslaand vocht is vaak zichtbaar op de muur aan de regenzijde van je woning. Zie je vochtplekken op de muur in de woonkamer? Dan is het probleem al in een vergevorderd stadium en is het des te belangrijker een vochtbestrijder in te schakelen. Doorslaand vocht wordt bestreden door de gevel te impregneren met een vochtwerend middel.

Vocht in kelder
Vochtige kelder

Kelders zijn bij uitstek ideale ruimtes om vochtproblemen te ontwikkelen. Het is een moeilijke ruimte om te ventileren vanwege de ondergrondse ligging, waardoor condensatieproblemen al snel ontstaan. Daarnaast is de kelder omgeven door vochtige grond. Dankzij kelderafdichting kun je dit vochtprobleem bestrijden. Het is aan te raden om dit te laten door een vochtbestrijder.

Reviews van klanten

Thiemo uit Tilburg
"Snel contact gehad en offertes ontvangen. Was hard nodig"

Evelien uit Delft
"Naast de offertes was ook de informatie die wij kregen erg handig. "

Anne uit Zaandak
"Onze problemen zijn snel opgelost door een goede specialist. Erg tevreden."

Vergelijk offertes voor vochtbestrijding

Voorkom schade aan je woning en je gezondheid. Vraag gratis en vrijblijvend vochtbestrijding offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de rekening.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

 Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

 Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

 Kies voor de specialist met het beste aanbod

 Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

5 tips voor een gezonde woning

5 tips voor een gezonde woning

Condens in huis oplossen? Dat doe je zo!

Condens in huis oplossen doe je zo

Zo kies je de juiste specialist in 6 stappen

Zo kies je de juiste offerte in 6 stappen

Veelgestelde vragen

Te veel vocht in huis kun je op verschillende manieren signaleren. Zo kun je onder andere te maken hebben met een muffe of vochtige geur in huis, condens op de ramen, schimmels, loslatend behang of een hoge energierekening.
    De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60 procent. Het is mogelijk zelf de luchtvochtigheid te meten. Dit doe je met een hygrometer. Hygrometers zijn tegenwoordig voordelig verkrijgbaar. Door te weten hoe hoog de luchtvochtigheid in huis is, bescherm je jouw woning en gezondheid.
    Idealiter is de luchtvochtigheid minimaal 40 en maximaal 60 procent. Zowel een te lage als een te hoge luchtvochtigheid brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Combineer de luchtvochtigheid met een temperatuur tussen 19 en 22 graden en je hebt een gezond binnenklimaat in huis.
    De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

    Alle informatie op één plek?

    Eerder bekeken pagina's