Kosten van vloerisolatie

1034

De kosten van vloerisolatie kunnen sterk uiteen lopen. Dit komt onder andere door de verschillende isolatiematerialen. Hieronder lees je alles over de kosten van vloerisolatie en het verlaagde btw-tarief voor deze klus.

Prijsfactoren

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor vloerisolatie kunnen beïnvloeden, zoals de aard van de werkzaamheden en het materiaal.

Vloer- of kruipruimte isolatie

De prijzen van vloer- en kruipruimte isolatie liggen ver uit elkaar: kruipruimte isolatie is namelijk een stuk goedkoper. De totaalprijzen kunnen €400 tot €800 schelen.

Het soort vloer

Houten vloeren hebben over het algemeen meer oppervlakte aan de onderkant, waardoor er doorgaans meer isolatie geplaatst moet worden. Om deze reden zullen de kosten voor het isoleren van een houten vloer duurder zijn dan voor bijvoorbeeld een betonnen vloer.

Verschillende materialen

Bij vloerisolatie kan er voor verschillende materialen worden gekozen. Hieronder staat een overzicht van de verschillende materialen met daarbij de gemiddelde prijs per m2.

Verschillende soorten materiaal Gemiddelde prijs per m2
PUR schuim €25
Isolatieplaten €25
Isolatiematrassen €20
EPS korrels €15

Prijsindicatie van vloerisolatie

De prijs is doorgaans opgebouwd uit 2 kostenposten: de arbeidskosten en materiaalkosten. De kosten van de arbeid bij vloerisolatie zijn relatief hoog en daarom is het raadzaam om verschillende offertes van specialisten met elkaar te vergelijken.

De gemiddelde prijs voor vloerisolatie ligt rond de €1700 inclusief plaatsingskosten. Dit is een investering die je gemiddeld in 5 tot 8 jaar terugverdient.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

ISDE 2021: isolatie subsidie voor huiseigenaren

Wanneer je ervoor kiest om je huis beter te isoleren, kom je mogelijk in aanmerking voor de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). 

Om in aanmerking te kunnen komen voor de SEEH subsidie dien je minimaal 2 isolatiemaatregelen te laten uitvoeren. Dit gaat om maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, bodemisolatie of het plaatsen van HR++ glas of triple glas.

Meer over de ISDE subsidieregeling

Laag btw-tarief voor vloerisolatie

Sinds 1 januari 2019 is het btw-tarief voor alle isolatiewerken slechts 9%, waardoor de populariteit van vloerisolatie flink is gestegen.

Het tarief geldt alleen voor woningen >2 jaar

Als een woning jonger dan twee jaar is, komt het niet in aanmerking voor het lager btw-tarief. Dit is meestal ook niet nodig vanwege de (doorgaans) goede isolatie van nieuwbouw woningen.

Niet de gehele klus maakt aanspraak op het lage btw-tarief van 9%: dit geldt alleen op het isoleren zelf. De btw-tarieven van het materiaal staan op 21%, net als alle andere werkzaamheden. Wel vallen glaswol, steenwol, piepschuim en polyurethaan (PUR en PIR) onder het lage btw-tarief.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Om een goed beeld van de kosten van vloerisolatie te schetsen, kun je het beste gratis offertes aanvragen. Zo kom je in contact met specialisten die vrijblijvend een offerte op maat kunnen maken.

Daarnaast kom je op deze manier te weten hoe en in welke mate je kunt genieten van het rendement van dakisolatie én wat het beste aansluit bij jouw woonwensen. Benieuwd naar tips voor het kiezen van de juiste specialist? Hier lees je meer.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's