Asbestinventarisatie

(8 Reviews)
1298

Heb je het vermoeden dat er asbest in je woning of pand zit? Als je wil weten waar het precies zit, om wat voor asbest het gaat en wat de risico's zijn, kan je een specialist inschakelen voor asbestinventarisatie. Het inventariseren van asbest is noodzakelijk en verplicht als je asbest uiteindelijk wil laten saneren. We helpen je gratis en vrijblijvend aan offertes voor asbestinventarisatie!

Asbestinventarisatie verplicht en noodzakelijk

Als je asbest laat inventariseren door een specialist, ontdek je of er asbest aanwezig is, om wat voor soort het gaat, waar het zich bevindt en in welke staat het materiaal is. Asbestinventarisatie dient te gebeuren door een gecertificeerd bedrijf en is noodzakelijk en verplicht. Tijdens de inventarisatie beoordeelt de specialist de risico's van het asbest en kijkt hij of zij of het nodig is het asbest te laten verwijderen. In gevallen van hechtgebonden asbest dat in goede staat is, is dit niet per se nodig.

Drie soorten asbestinventarisatie

In de basis zijn er drie soorten asbestinventarisaties. Alle soorten moeten voldoen aan wettelijk vastgelegde voorwaarden. Je hebt volledig deskresearch (type A), aanvullend destructief onderzoek (type B) en inventarisatie gericht op het gebruik van het gebouw (type G).

Asbestinventarisatie type A: volledig deskresearch waarbij de specialist monsters neemt van materialen waar asbest in kan zitten, de staat beoordeelt en de risico's bekijkt. Materiaalmonsters onderzoekt men in het laboratorium en u krijgt daar een rapportage van.

Asbestinventarisatie type B: een aanvulling op het onderzoek type A. De specialist onderzoekt ook asbestverdachte materialen die niet zichtbaar zijn. Dan gaat het om toepassingen in fundering of constructie van een gebouw.

Asbestinventarisatie type G: gericht op het gebruik van het gebouw. De specialist beoordeelt risico's van de gebruikssituatie en stelt een asbestbeheersplan op.

Offertes asbestinventarisatie ontvangen?

Wil jij je woning of pand laten onderzoeken op aanwezigheid van asbest? Het vergelijken van offertes voor asbestinventarisatie is aan te raden. Je komt in contact met maximaal vijf specialisten die je van passend advies en offertes voor asbestinventarisatie op maat voorzien.

Let op: asbestinventarisatie is verplicht als je asbest wil laten verwijderen.

Eerder bekeken pagina's