schuin dak isoleren

1010

Kan je een hellend dak ook isoleren? Ja, hoor! Sterker nog: er zijn meerdere mogelijkheden voor het isoleren van een hellend dak. Je kan ervoor kiezen om de buitenkant of de binnenkant van het dak te laten isoleren of het plafond onder je dak. De zoldervloer is ook nog een mogelijkheid.

Isolatie aan de binnenkant van je dak

Bij een hellend dak wordt isolatie aan de binnenkant van je dak aangeraden. Dit is een stuk minder ingrijpend, er hoeven namelijk geen dakpannen verwijderd te worden om de isolatie te plaatsen en alsnog kun je flink besparen.

Isolatie aan de buitenkant van je dak

Je kan je dak ook aan de buitenkant isoleren. Qua isolatiewaarde is dit een goede keuze, alleen is het een ingrijpende klus die vaak samengaat met het vervangen van de dakbedekking. 

Zoldervloer of plafond isoleren

Als je je zolder niet verwarmt en niet als leefruimte gebruikt, hoef je niet per se het dak te laten isoleren. Je kan er dan ook voor kiezen om de zoldervloer of het plafond onder je schuine dak te laten isoleren. Dit is voordeliger, omdat het om minder vierkante meters gaat.

Ontdek wat voor jou de beste mogelijkheid is door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten helpen je graag verder!

Hellend dak isoleren

Eerder bekeken pagina's