"Toen ik ontdekte dat er asbest in mijn dak zat, schrok ik best wel. Gelukkig is alles snel en vakkundig weggehaald."

- Jasper

Ontvang gratis offertes voor asbestinventarisatie of -verwijdering en vergelijk specialisten in jouw regio!

Asbest bestaat uit mineralen die opgebouwd zijn uit microscopische vezels. Zodra je deze vezels inademt, kan dit ernstige schade toebrengen aan je gezondheid. Heb jij asbest in je huis of bijvoorbeeld schuur en wil je dit laten verwijderen? Asbestinventarisatie is je eerste stap. Laat je goed adviseren door asbestspecialisten: vraag gratis en vrijblijvend offertes voor asbestinventarisatie en/of -verwijdering aan.

Asbestinventarisatie

Voordat specialisten asbest kunnen verwijderen, is asbestinventarisatie noodzakelijk en verplicht. Zonder inventarisatierapport mogen en kunnen specialisten asbest niet saneren. Asbestinventarisatie dient te gebeuren door een specialist die werkzaam is bij een gecertificeerd bedrijf. Na inventarisatie ontvang je een inventarisatierapport dat nodig is om te bekijken of sanering noodzakelijk is. Of directe verwijdering van asbest nodig is, hangt af van hoe het asbest in het materiaal gebonden is.

Asbest verwijderen

Heb je al een inventarisatierapport in bezit en wil je het asbest laten verwijderen? Dat is niet altijd nodig. Is uit inventarisatie gebleken dat het asbest hechtgebonden is? Dan kan het asbest waarschijnlijk beter blijven zitten. Hechtgebonden asbest levert niet direct gevaar op als het in goede staat verkeert, zolang je het materiaal niet bewerkt. Bleek tijdens inventarisatie dat het asbest losgebonden is? Dan is het noodzakelijk het asbest direct te laten verwijderen door een specialist. Houd er ook rekening mee dat asbestdaken voor 2024 verwijderd moeten zijn. Let op: voor het verwijderen van asbest heb je een specialist nodig die bij een gecertificeerd bedrijf werkt. Anders loop je het risico op een boete!

Zelf asbest verwijderen?

Wil je zelf asbest verwijderen? Dat mag in sommige gevallen (afhankelijk van het materiaal) als het oppervlak minder dan 35 vierkante meter is. Je hebt wel toestemming nodig van de gemeente; dit kan je krijgen als je een melding doet bij het Omgevingsloket. De gemeente vertelt je of je zelf asbest mag verwijderen en onder welke voorwaarden. Zie je op tegen het zelf verwijderen van asbest? Dan raden we je aan een specialist in te schakelen. Verkeerd verwijderen is gevaarlijker dan het asbest laten zitten.

Gratis offertes asbest inventariseren of saneren?

Wil je in contact komen met asbestspecialisten? Laat je gegevens achter, dan vinden wij maximaal vijf asbestexperts in jouw regio voor je. Zij geven je gratis en vrijblijvend gepast advies en geven je ook graag een kostenoverzicht op maat. Je kan direct offertes aanvragen voor asbestinventarisatie en/of -verwijdering.

Je gegevens worden enkel gebruikt voor het contact met bij Solvari aangesloten bedrijven en niet gedeeld met derden.