"Ik waagde me niet aan het verwijderen van asbest, maar heb daar professionals voor ingeschakeld. Blij dat alles nu weg is."

- Edwin

Je gegevens worden enkel gebruikt voor het contact met bij Solvari aangesloten bedrijven en niet gedeeld met derden.


Ontvang gratis offertes voor het verwijderen van asbest en vergelijk specialisten in jouw regio!

Heb je asbest in huis? Dan is het soms verstandig om het te verwijderen. Het verwijderen van asbest is echter niet zonder gevaar. Laat asbest daarom altijd verwijderen door een professioneel bedrijf en voorkom schade aan de gezondheid van jezelf en anderen.

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor natuurlijke mineralen die bestaan uit microscopisch kleine vezels. Deze vezels zijn niet met het blote oog waar te nemen, maar brengen wel grote gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals kans op asbestkanker. Asbest kan verwerkt zijn in verschillende bouwmaterialen en dit moet voor verwijdering grondig onderzocht worden.

Asbestinventarisatie

Voordat asbest verwijderd kan worden is asbestinventarisatie noodzakelijk. Zonder inventarisatierapport kan asbest niet verwijderd worden. Of directe verwijdering noodzakelijk is, hangt af van de manier waarom asbest in het materiaal gebonden is. Als het hechtgebonden is, kan het materiaal namelijk meestal beter blijven zitten. Materiaal dat hechtgebonden is levert geen gevaar op als het in goede staat verkeert, zolang het niet wordt bewerkt.

Asbest verwijderen

Als uit de inventarisatie blijkt dat het losgebonden materiaal betreft zijn er maatregelen nodig. Laat het materiaal dan spoedig verwijderen door een specialist en voorkom schade aan jezelf en de mensen om je heen.

Wil je weten wat het kost om asbest te verwijderen? Vraag gratis offertes aan en vergelijk vrijblijvend specialisten in jouw regio!

Ontvang gratis offertes »