Nieuwe gietvloer algemeen

188 reviews
1184

Wat een gietvloer voor jouw woning betekent

De gietvloer is één van de populairste vloeren in zowel woningen als winkel- en bedrijfspanden. Het is een mooie vloer en heeft veel voordelen. Een gietvloer is waterdicht, makkelijk schoon te maken en geluiddempend. De meest voorkomende gietvloeren zijn polyurethane en epoxy. Bij beide soorten gietvloeren moet je er rekening mee houden dat het even duurt voordat de gietvloer gegoten is. Gietvloeren bestaan uit meestal vier lagen en elke laag moet een dag drogen voordat de volgende laag aangebracht kan worden. Maar het resultaat is het meer dan waard! 

Waterdicht

Een groot voordeel van een gietvloer is dat hij naadloos is en hierdoor waterdicht is. Wist je dat je de meeste gietvloeren perfect combineert met vloerverwarming? 

Makkelijk schoon te houden

Een gietvloer heeft geen naden of voegen. Het grote voordeel hiervan is dat de vloer makkelijk schoon te maken is omdat er geen plaatsen zijn waar viezigheid of kalk in kan komen.

Dempt het geluid

Een gietvloer isoleert het geluid. Dit vermindert het contactgeluid met ongeveer vier tot zeven dB. Nog minder geluid horen? Laat dan een extra geluiddempende laag aanbrengen.

Kom gemakkelijk en snel in contact met gietvloerspecialisten. Een greep uit de bedrijven:

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan en vind op deze manier de beste deal voor jouw unieke gietvloer. Van de specialist die bij jou past!

Prijs gietvloer

Een gietvloer is een arbeidsintensieve vloer. Het is dan ook zo dat een gietvloer qua prijs eigenlijk pas interessant is boven 30 vierkante meter. Elke laag van de gietvloer moet na het gieten drogen en daarom moet de gietvloerspecialist meerdere keren langskomen. Een groter oppervlak is dus in verhouding goedkoper dan een klein oppervlak. In deze tabel zie je de gemiddelde prijs voor een gietvloer per aantal vierkante meters. Let wel, dit is een prijsindicatie. De gietvloerspecialisten waarmee jij in contact komt, kunnen een lagere of hogere prijs rekenen. Daarom is het vergelijken van offertes voor een gietvloer sterk aan te raden!

Prijsfactoren gietvloer

Aangezien gietvloerspecialisten vrij zijn hun eigen prijzen te bepalen, raden we je aan offertes te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je de beste deal vindt. Velen factoren hebben invloed op de prijs voor je gietvloer, voorbeelden hiervan zijn:

• type gietvloer
• oppervlakte (hoe groter, hoe goedkoper in verhouding)
• patronen
• wel of geen vloerverwarming

Prijs gietvloer per vierkante meter

Een gietvloer is een arbeidsintensieve vloer. Elke laag moet na het gieten drogen. Daarom moet de gietvloerspecialist meerdere keren langskomen om een mooie gietvloer af te leveren. Dit heeft het logische gevolg dat in verhouding een groter oppervlak van een gietvloer goedkoper is dan een klein oppervlak. In de tabel zie je de gemiddelde prijs per aantal vierkante meters. Let op: dit is een prijsindicatie. Het kan zijn dat de specialist(en) waarmee jij in contact komt goedkoper of duurder is of zijn.

Prijs polyurethane gietvloer

Voor de populaire polyurethane gietvloer hangt de prijs af van het oppervlakte, het uurloon van de gietvloerspecialist en wat voor afwerking de vloer krijgt. Gemiddeld kan je uitgaan van een prijs van €75 tot €130 per vierkante meter van de polyurethane gietvloer. Houd er rekening mee dat gietvloerspecialisten vrij zijn eigen prijzen te bepalen. Daarom raden we je aan altijd offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je polyurethane gietvloer!

Prijs epoxy gietvloer

De prijs van een epoxy gietvloer hangt af van de oppervlakte en wat voor afwerking de gietvloer krijgt. Gemiddeld betaal je tussen de €75 en €130 per vierkante meter epoxy gietvloer. Aangezien gietvloerspecialisten vrij zijn hun eigen prijzen te bepalen, raden we je aan offertes te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je de beste deal vindt!

Wil je weten welke gietvloer de beste gietvloer is voor jouw ruimte en ben je benieuwd naar de kosten? 

De meestgestelde vragen over gietvloeren

Wil je weten wat een gietvloer in jouw woning, winkel- of bedrijfspand kost?