"Het kostte wat moeite om de juiste kleur te kiezen, maar wauw, wat een prachtvloer ligt er nu in mijn huis!"

- Denise

Ontvang gratis offertes voor een gietvloer en vergelijk specialisten in jouw regio!

De gietvloer is één van de populairste vloeren in zowel woningen als winkel- en bedrijfspanden. Het is een mooie vloer en heeft veel voordelen. Een gietvloer is waterdicht, makkelijk schoon te maken en geluiddempend. De meest voorkomende gietvloeren zijn polyurethane en epoxy. Bij beide soorten gietvloeren moet je er rekening mee houden dat het even duurt voordat de gietvloer gegoten is. Gietvloeren bestaan uit meestal vier lagen en elke laag moet een dag drogen voordat de volgende laag aangebracht kan worden. Maar het resultaat is het meer dan waard!

Polyurethane gietvloer

De polyurethane gietvloer is een mooie designvloer. Het is een kunststof gietvloer die naadloos over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Andere voordelen zijn dat deze gietvloer elastisch is en daardoor niet scheurt. Ook is de gietvloer makkelijk te onderhouden en is het heel geschikt voor vloerverwarming. Deze gietvloer doet het goed in woningen en bedrijfspanden. Leuk om te weten: deze gietvloer is leverbaar in alle RAL-kleuren en het is mogelijk een afbeelding of patroon in de vloer te verwerken.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer heeft een mooie industriële uitstraling, is hard en kan goed tegen een stootje. Het is een gietvloer die goed schoon te houden is, duurzaam en slijtvast is en het is leverbaar in alle RAL-kleuren. Deze gietvloer kan meestal niet gecombineerd worden met vloerverwarming, omdat epoxy geen krimp- en uitzetspanningen kan opvangen.

Prijs gietvloer

Een gietvloer is een arbeidsintensieve vloer. Het is dan ook zo dat een gietvloer qua prijs eigenlijk pas interessant is boven 30 vierkante meter. Elke laag van de gietvloer moet na het gieten drogen en daarom moet de gietvloerspecialist meerdere keren langskomen. Een groter oppervlak is dus in verhouding goedkoper dan een klein oppervlak. In deze tabel zie je de gemiddelde prijs voor een gietvloer per aantal vierkante meters. Let wel, dit is een prijsindicatie. De gietvloerspecialisten waarmee jij in contact komt, kunnen een lagere of hogere prijs rekenen. Daarom is het vergelijken van offertes voor een gietvloer sterk aan te raden! 

Aantal m2 gietvloer Gemiddelde prijs gietvloer per m2
Vanaf 10 m2v.a. €130 per m2
Vanaf 20 m2v.a. €95 per m2
Vanaf 30 m2v.a. €75 per m2

Offertes gietvloer ontvangen?

Wil je meer weten over een gietvloer in je woning, winkel- of kantoorpand? Laat je gegevens achter en kom gratis en vrijblijvend in contact met maximaal vijf bij ons aangesloten gietvloerspecialisten. Zij helpen je graag! Vind je beste deal en bespaar tot wel 40% op een gietvloer. Wil je eerst meer weten over de prijs? Bekijk dan de indicaties op 'Prijs van een gietvloer'.

Je gegevens worden enkel gebruikt voor het contact met bij Solvari aangesloten bedrijven en niet gedeeld met derden.


Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden