Kunststof kozijnen

(525 Reviews)
1043

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Zie jij het verschil nog tussen hout of kunststof? Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in allerlei kleuren en verschillende looks. Kunststof kozijnen brengen veel voordelen met zich mee. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor kunststof kozijnen, en profiteer! 

Betere isolatie

Kunststof kozijnen isoleren veel beter dan andere materialen. Zo verlaag je de energierekening met €150 per jaar. Daarnaast verhoog je aanzienlijk je wooncomfort.

Preventief tegen inbraak

Kunststof kozijnen werken  preventief tegen inbraak. Bij het zien van goede kozijnen gaan inbrekers sneller naar een woning die minder goed beveiligd is.

Je huis ziet eruit als nieuw

Naast dat kunststof kozijnen bijdragen aan een nieuwe uitstraling, stijgt je huis flink in waarde als je kunststof kozijnen laat plaatsen. Ze zijn erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Kom direct in contact met specialisten in jouw regio!  

Prijzen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Soorten glas en kunststof kozijnen

De kosten van nieuwe kozijnen zijn sterk afhankelijk van het aantal kozijnen, het materiaal dat je kiest en het soort glas. Het merendeel van de woningeigenaren kiest ervoor om kozijnen te plaatsen inclusief glas. Vroeger werd er standaard enkel glas gebruikt, tegenwoordig zijn de mogelijkheden een stuk uitgebreider. Het is nu niet alleen enkel en dubbel glas, er zijn verschillende soorten hoogrendementsglas. De meeste gebruikte glassoorten zijn HR+ en HR++. HR staat hierbij voor hoog rendement, de isolatiewaarde van deze glassoorten is erg hoog. HR+ glas bestaat uit 2 glasplaten met stilstaande droge lucht ertussen. Eén van deze glasplaten is voorzien van een isolerende laag die ervoor zorgt dat het glas nog beter isoleert. HR++ glas is hetzelfde opgebouwd als HR+ glas, alleen zit er edelgas tussen de 2 glasplaten. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde. De kosten voor kunststof kozijnen inclusief montage van HR++ glas beginnen bij €850. Deze prijs verschilt met de specifieke wensen van de klus.

Wat kosten kunststof kozijnen

Als je bij een gemiddelde woning (normale eengezinswoning) een aantal kozijnen laat vervangen betaal je al snel €6.750. De prijzen kunnen altijd hoger oplopen als je specifieke wensen hebt. Al zou je alle kozijnen laten vervangen in je woning zowel ramen als deuren, zit je al snel op gemiddeld €14.000. Het is een flinke investering maar je krijgt er ook veel voor terug. Een comfortabelere woning en een woning die er weer als nieuw uit ziet! Oude kozijnen laten vrij veel lucht door, met nieuwe kozijnen heb je dus gelijk betere isolatie voor jouw woning.

Een puntje waar je misschien niet gelijk aan denkt als je op zoekt bent naar nieuwe kozijnen: naar binnen of buitendraaiende ramen? Toch is het slim om hier goed over na te denken en eventuele prijsverschillen te vergelijken.

Wil je gratis en vrijblijvend advies over nieuwe kozijnen? Geheel afgestemd op jouw situatie?

Het is erg slim om te investeren in nieuwe kozijnen als je huidige aan vervanging toe zijn. Maar je kunt natuurlijk je oude kozijnen ook niet meer mooi vinden of een ander materiaal willen. Ook dan kun je deze laten vervangen. Het grote voordeel van nieuwe kozijnen is: ze hebben een goede isolatiewaarde.

Heb je veel last van onderstaande klachten? Dan kan het zijn dat je kozijnen flink versleten zijn. 

  • koude lucht in de buurt van jouw ramen
  • veel tocht in de woning
  • hoge energiefactuur en continu bijstoken
  • veel geluid van buiten dat binnen te horen is

Nieuwe kozijnen zijn te plaatsen in verschillende materialen zoals: hout, aluminium en pvc. Elk materiaal heeft eigen voor- en nadelen. Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen per materiaalsoort.

  • Hout: heeft regelmatig een schilderbeurt nodig, klassieke look
  • Aluminium: duurste optie, duurzaam materiaal
  • PVC: goedkoper dan hout en aluminum, onderhoudsvriendelijk

Tip: vind je de uitstraling van houten kozijnen het mooist, maar zie je het niet zitten om vaak te schilderen en onderhoud te plegen? Kunststof kozijnen zijn ook leverbaar met een uitstraling van hout!

De specialist voert eerst een meeting uit, zodat hij weet om hoeveel vierkante meter het gaat. Hoe lang de werken precies in beslag nemen. Dit hangt natuurlijk af van het aantal kozijnen dat je laat vervangen. Voor een gemiddelde woning is het vervangen van de kozijnen binnen één dag uitgevoerd.

Wij snappen dat het fijn is als een specialist het werk uit handen neemt. Daarom brengen wij je graag in contact met specialisten uit jouw regio. Deze specialisten geven je gratis en vrijblijvend advies en informatie. Vraag hier gratis offertes aan en bespaar tot 40% op de factuur voor je kozijnen.

Eerder bekeken pagina's