Zonnepanelen op het oosten of westen? Ook prima!

Lenneke
Lenneke Manschot
donderdag 13 april 2017, Geschatte leestijd: 1min

Men zegt altijd dat zonnepanelen op het zuiden de meeste opbrengst leveren. In Duitsland hebben ze een nieuw inzicht: zonnepanelen op het oosten of westen zijn óók rendabel! 

In Duitsland geeft men tegenwoordig het advies zonnepanelen op het oosten en het westen te richten. Doordat de meeste mensen zonnepanelen in zuidelijke richting op het dak laten leggen, krijgt het elektriciteitsnet op het middaguur 'te veel' stroom.

Opbrengst zonnepanelen op het oosten en westen
Deze grafiek geeft de opbrengst van zonnepanelen weer. Je ziet dat zonnepanelen op het oosten en westen ook rendabel zijn!


Oost, west, zonnepanelen doen het daar ook best

Ook in Vlaanderen experimenteren huishoudens met zonnepanelen op het oosten en het westen. Door de zonnepanelen afwisselend platter en in rijen op het oosten en het westen te plaatsen, kan je meer zonnepanelen installeren én leveren ze meer uren elektriciteit.

Snel jouw besparing met zonnepanelen ontdekken?

Wil je meer weten over wat zonnepanelen jou opleveren? Gebruik dan onze handige calculator voor de opbrengst van zonnepanelen!

Meer informatie over zonnepanelen?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in zonnepanelen, maar willen graag eerst meer informatie. Op ons blog beantwoorden we de tien meest gestelde vragen over zonnepanelen en helpen we je met het maken van de beste keuze voor het investeren in zonnepanelen. Heb je al genoeg informatie, maar heb je moeite met het vinden van de juiste specialist? Al honderden consumenten hebben zonnepaneleninstallateurs beoordeeld! Lees de ervaringen met zonnepaneleninstalleteurs hier.

Nog meer besparen op je energierekening dan met alleen zonnepanelen?

Wil je nog meer besparen op je energierekening? Overstappen van energieleverancier kan al een wereld van verschil maken!