Plat dak isoleren

(66 Reviews)
1148

Bij het isoleren van een plat dak kan je kiezen voor isolatie aan de buitenkant of aan de binnenkant van het dak. De meestvoorkomende methode is een plat dak isoleren vanaf de buitenkant. Wil jij weten wat het beste is als jij je platte dak wil laten isoleren? De bij ons aangesloten specialisten voorzien je gratis en vrijblijvend van advies en een kosten- en opbrengstenoverzicht!

Plat dak isoleren vanaf de buitenkant

De beste manier om jouw platte dak te isoleren is meestal vanaf de buitenkant. Dit komt doordat het dak dan vanaf de bovenkant geïsoleerd is en beter bestand is tegen neerslag en extreme weersomstandigheden. Het isolatiemateriaal kan direct op de dakbedekking liggen of onder de dakbedekking. Het is verstandig om bij beide methodes nog een extra ballastlaag aan te brengen in de vorm van grind of tegels.

Voordelen isoleren vanaf de buitenkant

Een plat dak isoleren vanaf de buitenkant heeft veel voordelen, zoals:

• optimale isolerende werking

• ook de hoeken zijn goed geïsoleerd

• beter woonklimaat

• relatief goedkoop

Plat dak isoleren vanaf de binnenkant

Een plat dak kan je ook isoleren vanaf de binnenkant. Hierbij plaatst een isolatiespecialist isolatiemateriaal tussen de balklagen van het plafond. Er moet wel wat ruimte overblijven in het plafond, zodat lucht kan blijven circuleren en kan ontsnappen via kleine luchtgaten tussen de balken. Als de lucht niet kan ontsnappen, vindt condensatie plaats. Dit kan zorgen voor houtrot en schimmel. Schimmel in huis is slecht voor de gezondheid, dus let daarop.

Een plat dak isoleren vanaf de binnenkant brengt wel risico’s met zich mee en de isolerende werking is minder goed dan als je je dak vanaf de buitenkant laat isoleren. Houd er rekening mee dat er ruimte verloren gaat, doordat de specialist je plafond moet verlagen.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor het isoleren van je platte dak

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn om jouw platte dak te isoleren? Laat je gegevens achter en kom in contact met maximaal vijf specialisten in jouw regio. Zij voorzien je, geheel gratis en vrijblijvend, van advies en offertes.

Eerder bekeken pagina's