kosten houten vloer

(56 Reviews)
1178

Als je overweegt een houten vloer te laten leggen, ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar de prijzen. Bij Solvari helpen we je dan graag. Op deze pagina ontdek je de prijzen van een houten vloer grofweg. Wil je weten wat een houten vloer naar jouw wensen kost? Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen, krijg je een prijsindicatie op maat voor je houten vloer.

Wat kost een houten vloer?

Een houten vloer kost gemiddeld tussen de €10 en de €120. Er bestaan verschillende soorten houten vloeren en daarmee ook verschillende prijzen. Over het algemeen maken de specialisten onderscheid tussen vier soorten van een houten vloer: massief parket, lamelparket, fineerparket en laminaat. Hieronder zie je per soort parket wat de gemiddelde kosten zijn. Let op: deze prijzen zijn exclusief plaatsing van de houten vloer.

Dit kost een houten vloer per vierkante meter:

Massief parket, exclusief installatiev.a. €55
Lamelparket, in populaire kleurstelling, incl. installatie (zwevend)€65 - €95
Multiplank, in populaire kleurstelling, incl. installatie (vast verlijmd)€75 - €125

Het plaatsen van een houten vloer kan je het best door de specialist laten doen. Gemiddeld kan je uitgaan van een gemiddelde prijs van €20 à €50 inclusief btw per vierkante meter voor het leggen van je houten vloer. De kosten van een houten vloer leggen variëren per specialist. Daarnaast kan de manier waarop het parket gelegd moet worden invloed hebben op de prijs.

Extra kosten bij een houten vloer

Houd naast de kosten van het leggen ook rekening met eventuele andere kosten. Soms wil een specialist een vooronderzoek doen om na te gaan of de ondergrond goed genoeg is om de houten vloer te kunnen leggen. Het kan nodig zijn voorbereidend werk te treffen, zoals het schuren van de ondergrond. Wil je kosten besparen en ben je handig, dan kan je natuurlijk in overleg zelf wat voorbereidend werk doen.

Prijzen houten vloeren vergelijken?

Een houten vloer laten leggen is iets wat goed moet gebeuren. We snappen dat je de juiste specialist wil vinden en dat je liever niet veel meer betaalt dan nodig is. Daarom kan je via Solvari gratis en vrijblijvend offertes vergelijken. Door in contact te komen met meerdere specialisten in jouw regio en van hen prijsoverzichten te ontvangen, kan je een goede keus maken.

Eerder bekeken pagina's