Nieuwe vloer

Heeft je vloer zijn beste tijd gehad? Is er sprake van grootschalige slijtage, barsten of verkleuringen? Dan is een nieuwe vloer plaatsen een goede optie. Dit geeft je woning meteen een gloednieuwe look. 

Vergelijk offertes

1178

Waarom kiezen voor een nieuwe vloer?

Waarom zou je je huidige vloer vervangen? En wanneer is het nodig? We sommen alvast enkele redenen voor je op:

Esthetische redenen

Je herkent het vast wel: na een aantal jaren ben je uitgekeken op je huidige vloerbekleding. Of misschien wil je je interieur een grondige make-over geven? Dan heb je de keuze uit talloze soorten vloerbedekking voor elke interieurstijl.

Verbeteren isolatie

Tijd voor vloerisolatie? Dan kan je in bepaalde gevallen ervoor kiezen om je bestaande vloer te vervangen of je behoudt je huidige vloer en plaatst rechtstreeks op de isolatie nieuwe tegels, laminaat,...

Bij ernstige schade of slijtage

We gebruiken onze vloeren jarenlang intensief: we verschuiven meubels, wandelen rond met onze schoenen aan, laten spullen vallen,... Bij grote slijtage is het tijd voor een nieuwe vloer.

Vereenvoudigd onderhoud

Kocht je een oudere woning met vloerbedekking die je allesbehalve handig vindt? Dan is het mogelijk om deze te vervangen door eenvoudig te reinigen vloerbekleding.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Goed en vakkundig

Goede afspraken, aardige rustige jongen. Mooi werk geleverd

Visser uit Velp zocht naar Vloer leggen of vervangen en koos voor Renovare Verbouw

Super!

Goed werk geleverd!

Danielle uit Maastricht zocht naar Vloer leggen of vervangen en koos voor Graniet Werken Nederland

Hoeveel kost een nieuwe vloer?

De kostprijs voor nieuwe vloeren is afhankelijk van verschillende factoren: het type vloerbekleding, de oppervlakte van de vloer (in m²), de plaatsingskosten, eventuele voorbereidende werkzaamheden en de combinatie met isolatie. Een overzicht per type vloer:

Type vloerbekleding
Prijs per m² (excl. btw & plaatsing)
Keramische tegels Vanaf € 25
Natuursteen tegels Vanaf € 40
Parket Vanaf € 30
Laminaat Vanaf € 10
Tapijt Vanaf € 30
Gietvloer Vanaf € 75
Kurkvloer Vanaf € 20
PVC vloer Vanaf € 20

Veelgestelde vragen over vloeren leggen

Is je vloer helemaal versleten? Maar zie je afbraakwerkzaamheden helemaal niet zitten? Dan is het soms mogelijk om een vloer bovenop je bestaande vloer te plaatsen. Vergeet niet dat opbouwhoogte hier een belangrijke rol speelt. Daarom kies je het best voor een dunne vloer, zoals een gietvloer, dunne renovatietegels, een kurkvloer of laminaat.

Vloerverwarming warmt je vloeroppervlak langzaam op. Zo heb je een constante, aangename temperatuur. In deze situatie is het cruciaal dat je vloerbekleding een hoge thermische geleidbaarheid heeft. De meest geschikte vloeren in deze situatie? Dat zijn o.a. keramische tegels, gietvloeren en (natuur)steen.

Bij bepaalde vloeren is het mogelijk om lokaal enkele herstellingen uit te voeren. Kapotte tegels vervang je eenvoudig door nieuwe exemplaren. Een afgeleefd tapijt krijgt door een professionele reiniging opnieuw een frisse uitstraling. Gepolierd beton kan een nabehandeling ondergaan voor een gloednieuwe beschermlaag. Kortom: een vloer renovatie is mogelijk wanneer de schade relatief beperkt is en wanneer het type vloerbekleding het toelaat. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor vloeren