Regelingen zonnepanelen voor bedrijven

(2.714 Reviews)
1142

Net als voor particulieren is het laten plaatsen van zonnepanelen voor bedrijven erg interessant. Je bespaart namelijk niet alleen op je energierekening, maar profiteert ook van fiscale voordelen. Wat zijn nou precies de regelingen voor zonnepanelen voor bedrijven?

Zonnepanelen & bedrijven

De overheid steunt het plaatsen van zonnepanelen voor bedrijven. Er is bij bedrijven namelijk veel winst te behalen; zowel financieel als voor het milieu. Daarom maakt de overheid het voor bedrijven zo aantrekkelijk mogelijk om over te stappen op duurzame energie met o.a. zonnepanelen. In 2017 kan je gebruikmaken van mooie regelingen als je als bedrijf voor zonnepanelen kiest.

Profiteer van MIA & Vamil als je als bedrijf zonnepanelen laat plaatsen

Laat je zonnepanelen op je bedrijf plaatsen, dan kan je profiteren van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). In het kort:
• MIA kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag, bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek
• Vamil zorgt voor een afschrijving van wel 75% van de investeringskosten, op een door jou te bepalen tijdstip, waardoor je profiteert van liquiditeit- en rentevoordeel

In principe kunnen alle Nederlandse bedrijven die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen, profiteren van MIA en Vamil. Deze regelingen zijn vooral interessant voor bedrijven met zonnepanelen in de industrie, agrarische sector en scheepvaart. Ook zonnepanelen op bedrijven in duurzaam vervoer of investeerders in duurzame gebouwen kunnen gebruikmaken van MIA en Vamil.

Budget MIA & Vamil

Voor MIA is maar liefst een bedrag van €97 miljoen beschikbaar in 2017. Voor Vamil is een budget van €40 miljoen gereserveerd. Als zonnepanelen voor bedrijven zo in trek raken dat het budget overschreden dreigt te raken, kan de Minister van Financiën ingrijpen. Dit is sinds 2008 niet meer voorgekomen.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor zonnepanelen op bedrijven

Bedrijven die in een boekjaar investeren in bedrijfsmiddelen, kunnen in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit kan elk bedrijf dat inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt.

Investering Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
Niet meer dan €2.3000%
€2.301 t/m €56.19228%
€56.193 t/m €104.059€15.734
€104.060 t/m €312.176€15.734 - 7,56% van investering boven €104.059
Meer dan €312.1760%

Meer informatie over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2017 vind je op de website van de Belastingdienst.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Niet alleen een lage energierekening is het resultaat van zonnepanelen op bedrijven. Je kan ook gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit levert je gemiddeld 13,5% voordeel op! Er is €166 miljoen beschikbaar in 2017 voor bedrijven die in zonnepanelen investeren en gebruik willen maken van EIA. Let op: je moet de aanvraag binnen 3 maanden na het geven van de opdracht de zonnepanelen te plaatsen indienen. Voor voorwaarden voor EIA, verwijzen we je door naar de Belastingdienst.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Zonnepanelen en bedrijven zijn ook een goede combinatie voor het aanvragen van de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De SDE+ is op twee momenten in het jaar aan te vragen: in het voorjaar en in het najaar. SDE+ is voor voorjaar 2017 gesloten. De Belastingdienst verwacht in juni meer te weten over de openstelling van SDE+ najaar 2017.

Terugverdientijd zonnepanelen bedrijven

Vrijwel alle bedrijfsdaken zijn geschikt voor zonnepanelen. Afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je laat plaatsen, kan je tot wel €50.000 besparen op je energierekening tijdens de levensduur van je zonnepanelen. In sommige gevallen kunnen eenmanszaken en VOF's hun investering in zonnepanelen al in 2 jaar terugverdienen. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen voor bedrijven ligt tussen de 3 en 6 jaar. Wanneer jij je zonnepanelen precies hebt terugverdiend, hangt af van de daksituatie, het stroomverbruik en de regelingen waar jij gebruik van maakt.

Offertes voor zonnepanelen voor bedrijven

Hebben de regelingen voor zonnepanelen voor bedrijven je overtuigd en wil je nu graag advies van de beste specialisten op het gebied van zonnepanelen? Dat kan. Wij brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met zonnepaneleninstallateurs als je je gegevens achterlaat. Zij geven je passend advies, de juiste informatie en uiteraard prijsoverzichten op maat.

Eerder bekeken pagina's