Door enkele gegevens achter te laten, kunnen wij jou in contact brengen met de juiste specialisten.  
Wat is jouw postcode?

(3.072 Reviews)
1040

Zonnepanelen kopen:

De afgelopen jaren is de aanschafprijs van zonnepanelen enorm gedaald en is het rendement flink toegenomen. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar. Alles wat je daarna verdiend is dus gratis groene energie! Zie hieronder de voor- en nadelen van zonnepanelen kopen:

Voordelen

Nadelen

Bespaar jaarlijks honderden euro's

Grote eenmalige investering

Geen last van stijgende energieprijzen

Je betaalt zelf onderhoud

Sneller terugverdiend

Vergelijk offertes voor kopen

Zonnepanelen huren:

Tegenwoordig is het naast het kopen van zonnepanelen ook mogelijk om zonnepanelen te huren. Het voordeel van huren is dat je aan het begin geen grote investering hoeft te doen. Daarentegen zal je totale besparing wel lager uitvallen. Zie hieronder de voor- en nadelen van zonnepanelen huren:

Voordelen

Nadelen

Besparing vanaf dag 1

Lagere jaarlijkse besparing

Geen aanschafkosten

Maandelijkse lasten

Geen onderhoudskosten

10 jaar vast aan een contract

Vergelijk offertes voor huren

Conclusie kopen vs huren:

Zowel het kopen als het huren van zonnepanelen heeft zo zijn voordelen. Met het kopen van zonnepanelen kun je meer besparen, zit je niet vast aan een contract én heb je geen maandelijkse kosten. Daar staat tegenover dat je met het huren van panelen geen onderhoudskosten hebt.

Als je de investering kunt maken is het kopen van zonnepanelen de beste optie aangezien je onderaan de streep het meeste overhoudt. Vind je de investering toch te groot? Dan zou het huren van panelen de overweging waard zijn.

Vergelijk offertes voor zonnepanelen

Hoeveel bespaar jij?

Zonnepanelen leveren een hoog rendement op van gemiddeld 5% per jaar. Dit is een stuk hoger dan de rente op je spaarrekening!

Wat jij kunt besparen met zonnepanelen hangt af van een aantal factoren: het soort zonnepaneel, het aantal en de richting van het dak. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen? Ontdek het eenvoudig met onze rekenhulp.

Bereken jouw besparing

Begin nu met vergelijken

Voor fijn wonen maak je gebruik van Solvari

Solvari is dé toonaangevende marktplaats om met de juiste vakman voor jouw woningverbetering in contact te komen.

Inmiddels kun je voor meer dan 50 verschillende klussen in en rond je huis terecht bij Solvari. Door via Solvari gratis offertes aan te vragen, kom je direct in contact met maximaal vier bij ons aangesloten specialisten uit jouw regio. Sinds onze start in 2009 zijn daar al honderdduizenden consumenten blij van geworden!

Ontvang offertes van bedrijven zoals:

Eerder bekeken pagina's