Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Inschrijven als vakman

Zonnepanelen

Wil je profiteren van een lagere energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame planeet? Met zonnepanelen op je dak wek je zelf je eigen duurzame stroom op. Hiermee doe je iets goeds voor het milieu én bespaar je jaarlijks honderden euro's.

Via Solvari kom je rechtstreeks in contact met zonnepanelen installateurs actief in je buurt. We brengen je in contact met 3 bedrijven zodat je offertes kan vergelijken op prijs, voorwaarden, garantie, ... voor een vrijblijvend advies op maat.

Zonnepanelen op je dak? Goed plan!

Op steeds meer Nederlandse daken liggen zonnepanelen. Grote kans dat je buren ook al zelf energie opwekken. Zonnepanelen maken gebruik van een oneindige energiebron: de zon. Deze zogenaamde PV-panelen zetten zonne-energie om in stroom. Deze stroom gebruik je vervolgens voor je verlichting, televisie, wasmachine en andere apparaten. Door zelf stroom op te wekken betaal je minder aan je energieleverancier en draag je bij aan een duurzamere planeet. Win-winsituatie dus!

Bespaar op je energierekening
Gebruik duurzame stroom
Snel terugverdienen
Positief voor je woningwaarde
Onderhoudsvriendelijk

Snelle weetjes over zonnepanelen

Word binnen 2 minuten zonnepanelen expert!

Een zonnepaneel bestaat uit een groot aantal zonnecellen die we ook wel fotovoltaïsche cellen noemen. Zonnecellen bevatten een laag silicium met zowel aan de boven- als onderzijde een laag. Zo is het silicium een halfgeleider. Dit geheel is bedekt door 2 transparante glasplaten. Zo ontstaat een zonnepaneel!

Zonnepanelen vangen zonlicht op. Op het moment dat zonlicht op het zonnepaneel valt, ontstaat er spanningsverschil tussen de boven- en onderkant van de zonnecellen. Door dit verschil ontstaat er gelijkstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom. De wisselstroom gebruik je daarna via de stopcontacten in je woning.

Het spreekt voor zich dat zonnepanelen meer energie opwekken in de volle zon. Toch wekken zonnepanelen niet alleen energie op als de zon schijnt. Ook bij bewolkt weer leveren de panelen stroom. Hierdoor zijn zonnepanelen ook in Nederland voldoende rendabel.

Op vrijwel ieder dak is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Ze zijn geschikt voor zowel platte daken als schuine daken. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Hier lees je meer.

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 15 tot 30 jaar. Dit hangt wel af van het soort paneel en de kwaliteit van de panelen. Goed om te weten: de maximale opbrengst van je installatie loopt naar verloop van tijd iets terug.

Wil je weten hoeveel je bespaart met zonnepanelen? Gebruik onze handige zonnepanelen rekenhulp en ontdek binnen 2 minuten hoeveel je kan besparen op je energierekening!

Meer over zonnepanelen

Zonnepanelen voordelen

Met zonnepanelen wek je goedkoop duurzame energie op. Hierdoor heb je geen last van stijgende energieprijzen. Tegelijkertijd draag je bij aan een beter milieu. Lees verder om alle zonnepanelen voordelen te ontdekken!

Werking & plaatsing

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Met zonnepanelen op je dak maak je gebruik van duurzame energie in je woning. Solvari legt je de werking van zonnepanelen graag uit.

Kosten & rendement

Zonnepanelen zijn minder prijzig dan je denkt. Laat je adviseren voor het hoogste rendement en een snelle terugverdientijd. Je kan ook profiteren van BTW-teruggaaf en een salderingsregeling. Lees meer!

Rekenhulp: bereken je voordeel!

Met de Solvari rekenhulp bereken je zelf wat jij verdient met zonnepanelen. Beantwoord in slechts 2 minuten een paar eenvoudige vragen over jouw dak en stroomverbruik. De rekenhulp geeft je inzicht in:

  • Besparing in euro's per jaar

  • Besparing CO2 per jaar

  • Op te wekken energie (kWh) per jaar

  • Terugverdientijd

  • Investeringsrendement

Ook interessant voor zonnepanelen

Zonnepanelen schoonmaken

Heb je al zonnepanelen en wil je profiteren van optimaal rendement? Laat dan je zonnepanelen regelmatig schoonmaken. Hiermee garandeer je een langere levensduur en betere opbrengst.

Zakelijk zonnepanelen leasen

Jouw bedrijf verduurzamen zonder investering? Dankzij zonnepanelen leasen is dit mogelijk! Met een operational lease voor zonnepanelen wordt je bedrijfspand zo goed als zelfvoorzienend qua energieverbruik.

Zonnepanelen huren

Hou jij je spaargeld liever op de bank maar wil je toch profiteren van een lagere energierekening? Dan is zonnepanelen huren een interessante optie voor jou! Je betaalt een maandelijks bedrag maar bespaart toch jaarlijks op je vaste lasten.

Ervaringen van anderen

4.3
Aanbevolen door klant

Echt maatwerk, super!

Zelfstroom bood precies de oplossing waar we naar op zoek waren. Door deze lease-oplossing van Zelfstroom zijn er echt geen drempels meer voor ondernemers. Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen. Zeker in coronatijd, waar veel sectoren door zijn geraakt. Veel klanten vinden het ook steeds belangrijker dat je duurzaam onderneemt. Op deze manier kun je besparen, verduurzamen en je groene imago versterken, zonder er kapitaal in te steken.

5
Aanbevolen door klant

Een TOP bedrijf!

Van het uitbrengen van de offerte, de schouw en de vele correspondentie met Mohammed is alles tot in de puntjes geregeld. Een flinke klus om 14 panelen verdeeld over 3 dakvlakken esthetische tot een mooi legplan te realiseren. Deze uitdaging in combinatie met het kabel tracé waren voor de monteurs en de elektricien geen enkel probleem. Zij hebben het project samen doen slagen. We zijn enorm blij met de snelle installatie en de super mooie uitstraling van de panelen! De complimenten worden ons al gemeld, maar komen toe aan het Team FDY Installaties!!!

Heb je een vraag?
We helpen je graag verder.

Klantenservice

Experts over dit onderwerp:

SolarEdge zonnepanelen

Uitgelicht merk

SolarEdge

SolarEdge is een van de populairste fabrikanten van omvormers ter wereld. Zo’n omvormer heb je nodig want die zet de energie uit je zonnepanelen om in elektriciteit uit je stopcontact. De omvormers van SolarEdge zijn dankzij de unieke Power Optimizer extra productief, slim en veilig. Dit betekent meer energie per zonnepaneel. Lees meer over de producten van dit merk of kom direct in contact met SolarEdge installateurs actief in je buurt!

SolarEdge zonnepanelen
Eerder bekeken pagina's