Zonnepanelen offertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Zonnepanelen offertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Zonnepanelen steeds populairder

De laatste jaren zie je steeds meer zonnepanelen op daken verschijnen. Heb jij al in je straat om je heen gekeken hoeveel buren inmiddels duurzame energie opwekken? Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren enorm in prijs gedaald, terwijl het rendement en de efficiëntie gestegen zijn. Steeds meer mensen vragen zonnepanelenoffertes aan. Via Solvari is dit geheel gratis en vrijblijvend. We stellen je voor aan maximaal 5 specialisten in jouw regio. Vervolgens vergelijk je offertes, waardoor je soms tot wel 40% goedkoper uit bent!

Voordelen van zonnepanelenGeen last van stijgende energieprijzen

De energieprijzen blijven maar stijgen en het lijkt er niet op dat dit de komende jaren stopt. Als jij je eigen energie opwekt met zonnepanelen, ben je onafhankelijk van een energieleverancier. Heb je je zonnepanelen terugverdiend, dan profiteer je jarenlang van gratis stroom. Extra voordelen: huizen met zonnepanelen verkopen sneller en stijgen in waarde.Honderden euro's per jaar besparen

Zonnepanelen leveren net zo veel op als 6% rente op een bankrekening. Zo'n hoog percentage vind je tegenwoordig nergens, dus je kan je geld beter in de vorm van zonnepanelen op je dak leggen. In 2020 vervangt de terugleversubsidie het salderen. Dit betekent dat je je zonnepanelen gemiddeld in 7 jaar terugverdient. Heb je al zonnepanelen, dan profiteer je van een soepele overgangsregeling. Meer informatie over de terugleversubsidie vind je bij Rijksoverheid.Zonnepanelen voordeliger dan ooit

Zonnepanelenprijzen zijn de afgelopen vijf jaar met ongeveer 25 procent gedaald, dankzij technische ontwikkelingen. We raden je aan offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je zonnepanelen. Prijzen verschillen per aanbieder, dus het is goed je te verdiepen in actuele prijzen en te vergelijken! Nu je ook de btw terugkrijgt van de Belastingdienst, zijn zonnepanelen niet alleen voordeliger, maar ook aantrekkelijker dan ooit.

Benieuwd wat zonnepanelen in jouw situatie kosten? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met de beste specialisten in jouw regio.

Investering en opbrengst zonnepanelen

De voornaamste reden waarom mensen zonnepanelen laten plaatsen, is om geld te besparen op de energierekening. Hoeveel jij precies bespaart met zonnepanelen, hangt af van meerdere factoren. Natuurlijk heeft het aantal zonnepanelen invloed op de besparing, maar ook welke zonnepanelen en hoe efficiënt ze zijn, hoeveel schaduw erop valt en in welke windrichting de panelen liggen. Gemiddeld kan je uitgaan van de volgende jaarlijkse besparing als je zonnepanelen op je dak legt:

Aantal zonnepanelen Gemiddelde jaarlijkse besparing
6 € 288
10 € 480
14 € 672
18 € 864
22 € 1.056

Zonnepanelen kopen of leasen?

Wil je wel direct op je energierekening besparen, maar liever geen investering doen? Tegenwoordig is ook het leasen van zonnepanelen een optie. Door zonnepanelen te leasen, betaal je maandelijks een bepaald leasebedrag, wat je simpelweg betaalt met de opbrengst van je zonnepanelen.

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen variëren. Gemiddeld betaal je €4.400 voor 10 zonnepanelen, inclusief btw (die je terug kan vragen aan de Belastingdienst), omvormer en installatie. De investering verschilt per huishouden, doordat het afhangt van het aantal panelen, welke zonnepanelen precies, de specialist die je kiest en overige wensen die je al dan niet hebt. Als je wil weten wat zonnepanelen op jouw dak kosten, raden we je aan offertes te vergelijken. Dit is geheel gratis en zonder verplichtingen.

Salderen en terugleversubsidie zonnepanelen

De huidige salderingsregeling verandert in 2020 in een terugleversubsidie. Deze zomer komt er meer duidelijkheid over de terugleversubsidie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland opent een loket waar zowel particulieren als bedrijven de terugleversubsidie aanvragen. Precieze details over hoe je de hoeveelheid teruggeleverde stroom meet en welke rol slimme meters hebben, komen nog. Deze zomer moet het voorstel voor de nieuwe terugleversubsidie gereed zijn. Het uitgangspunt van de terugleversubsidie is dat je zonnepanelen in zeven jaar terugverdient. Daarna geniet je dus nog tientallen jaren van gratis stroom.

Btw op zonnepanelen terugvragen

Ben je een particulier en schaf je zonnepanelen aan? Dan krijg je 21 procent btw op de panelen terug. Dit kan trouwens ook als je de zonnepanelen al gekocht hebt. Dat is goed nieuws, want scheelt al gauw €800 op 10 zonnepanelen. Het loont dus écht om je btw terug te vragen! Het is in vier stappen gebeurd. Tip: je hoef niet elk kwartaal btw-aangifte te doen voor de omzetbelasting als je je btw hebt teruggevraagd. Vraag hier een ontheffing voor aan. Lees meer over teruggave btw op zonnepanelen.

Vind  zonnepanelen specialisten in jouw regio

Bij Solvari aangesloten zonnepaneleninstallateurs

Zonnepanelen kopen? Tips en advies

  • Vergelijk meerdere offertes
  • Laat je goed informeren over de zonnepanelen: welke kleur, wat voor maat, met of zonder frame
  • Koop alles bij één specialist; sommige omvormers en zonnepanelen gaan niet samen
  • Let op dat je panelen voldoen aan Europese kwaliteitsnormen en ga na van wie je welke garanties krijgt
  • Zonnepanelen plaatsen mag zonder vergunning, behalve bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Te controleren bij Omgevingsloket.
  • Vraag de btw terug aan de Belastingdienst

  Deze tevreden klanten gingen je voor en besparen dankzij zonnepanelen al flink op hun energierekening!

  Uitgevoerd op 18-09-18 door:

  Solar Exchange Group

  8 10
  8

  Zonnepanelen

  Snelle afhandeling & goeie service.

  Aanbeveling:
  Goed advies gekregen en de offerte snel ontvangen. Uiteindelijk toch in zee gegaan met Solar Exchange Group.

  Uitgevoerd op 09-10-18 door:

  Solar Exchange Group

  8.7 10
  8,7

  Zonnepanelen

  Zeer tevreden!

  Aanbeveling:
  Goede uitleg met verschillende mogelijkheden. Prettig bedrijf om zaken mee te doen. Dik tevreden over de afhandeling.

  Uitgevoerd op 18-01-17 door:

  Zon Bewust B.V.

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  We besparen nu € 1500,- per jaar.

  Aanbeveling:
  Offerte aangevraagd voor zonnepanelen. Ik werd snel gebeld voor een afspraak om een offerte op te komen maken. De offerte was overzichtelijk en duidelijk en de prijs was in vergelijking met andere aanbieders goed. De adviseur vertelde ook de mogelijkheden van een zonneboiler, wat in onze situatie ook erg interessant was. De BTW teruggave is ook door Zon Bewust geregeld. Dit was erg prettig. Ik ben ook zeer tevreden over de beide systemen (zonnepanelen en zonneboiler) die inmiddels alweer ruim een jaar geleden door Zon Bewust zijn geplaatst. We besparen nu circa € 1500,- per
  jaar.

  Uitgevoerd op 11-10-17 door:

  Zon Bewust B.V.

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Kundig bedrijf

  Aanbeveling:
  Door mijn hoge verbruik, wilde ik graag een hoog rendement uit mijn dak halen. Zon Bewust adviseerde mij Sun Power panelen, welke een hoger vermogen leveren dan andere panelen. Hierdoor is het rendement 30% hoger dan andere offertes die ik had ontvangen. Zeer kundig bedrijf met verstand van zaken!

  Uitgevoerd op 09-05-18 door:

  Zon Bewust B.V.

  8 10
  8

  Zonnepanelen

  Zeer tevreden

  Aanbeveling:
  Ik ben zeer tevreden. Zon Bewust heeft een op maat gemaakte schans voor mij gemaakt, zodat mijn dakoppervlakte optimaal wordt benut. Voorlichting was erg goed en al mijn vragen zijn naar tevredenheid beantwoord. BTW afhandeling is ook door Zon Bewust gedaan, wat erg prettig is.

  Uitgevoerd op 12-10-18 door:

  Solar Groep Twente

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Super tevreden!

  Aanbeveling:
  Goed advies. Geen gezeur, direct een goede prijs. Prettig personeel en mooie installatie.

  Uitgevoerd op 08-10-18 door:

  Helios Solar

  7.7 10
  7,7

  Zonnepanelen

  Denken goed mee met de klant.

  Aanbeveling:
  Installatie ging niet vlekkeloos, is wel snel hersteld. Ze denken goed mee en kunnen improviseren als dat nodig is. Nu nog te vroeg voor een eindoordeel: worden de beloftes over de prestatie van de panelen waargemaakt? Voor nu: het staat op zijn plek en functioneert zoals het hoort.

  Uitgevoerd op 10-10-18 door:

  Helios Solar

  3 10
  3

  Zonnepanelen

  Komen afspraken niet na. Klant dupe

  Aanbeveling:
  Tot 2 keer toe geprobeerd een afspraak te maken. We op laatste moment dan weer verzet. Echter alleen op momenten dat het hun uitkomt. Krijg ook niet de persoon waarmee ik een afspraak heb aan de lijn. Ik maak tenslotte ook tijd om hun te ontvangen. Kortom niet klantvriendelijk en zijn niet bereid om met de klant mee te bewegen op moment dat ze zelf de afspraken niet na kunnen komen. Ik wil ook als beoordeling een 1 geven maar dat laat het programma niet toe.

  Uitgevoerd op 24-09-18 door:

  Helios Solar

  8 10
  8

  Zonnepanelen

  tevreden

  Aanbeveling:
  Correcte ter zake kundige monteurs, netjes opgeleverd en de nodige uitleg gekregen.

  Uitgevoerd op 09-10-18 door:

  Helios Solar

  9.3 10
  9,3

  Zonnepanelen

  Snel en netjes

  Aanbeveling:
  goed advies en professionele monteur

  Uitgevoerd op 24-09-18 door:

  Goedkoop-Energieshop.nl B.V.

  8.7 10
  8,7

  Zonnepanelen particulieren

  Prima uitvoering

  Aanbeveling:
  Goed advies over mogelijkheden, de montage is perfect uitgevoerd. Alle kabels super netjes weggewerkt en de aangepaste meterkast kan op deze manier ook weer jaren veilig vooruit.

  Uitgevoerd op 26-09-18 door:

  Zonnemarkt

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Perfecte installatie

  Aanbeveling:
  Goede informatie, duidelijke communicatie, hoge kwaliteit van het geleverde materiaal, perfecte installatie. Het ging om een aankoop en installatie van 12 zonnepanelen met omvormer. 3700 Wp.

   Offertes vergelijken voor zonnepanelen?

   Ben jij net als veel anderen enthousiast over zonnepanelen en wil je wel eens weten wat het kost? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met maximaal vijf specialisten in jouw regio! Zij vertellen je graag wat je investering is, hoeveel je precies bespaart en hebben antwoord op al je vragen.

   Benieuwd hoeveel jij kan besparen met zonnepanelen?