Zonnepanelen  
informatie, advies en offertes

1167 reviews
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat zonnepanelen voor je kunnen betekenen
 • Wek duurzame energie op
 • Bespaar tot wel €800 per jaar
 • Hoog rendement van 5%
1040

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd streven naar een duurzame wereld? Met zonnepanelen bespaar je direct honderden euro's per jaar. Hier vind je alle informatie over zonnepanelen, waaronder de kosten, soorten en het rendement. 

voordelen van zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen te laten plaatsen, geniet je van veel voordelen. Zo heb je geen last van de stijgende energieprijzen én draag je een steentje bij aan een beter milieu. Zonnepanelen leveren een hoog gemiddeld rendement op van 5% per jaar, dit is een stuk hoger dan de rente op je spaarrekening.

De verbeterde technologie in moderne panelen zorgt ervoor dat er veel meer energie opgewekt kan worden dan vroeger. Daarnaast is de aanschafprijs enorm gedaald. Dubbel voordeel dus!

kosten van zonnepanelen

Kosten van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen is minder prijzig dan veel huiseigenaren denken. 

Wat je exact betaalt hangt van meerdere factoren af. Zo kijken de specialisten naar welke soort paneel het meeste rendement oplevert voor jouw situatie en, in overleg met jou, de hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst zullen worden. Je kan ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de €4.500 en €8.000 kost.

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen met elk eigen kenmerken. Welke soort het beste bij jou past, hangt onder andere af persoonlijke wensen en het budget. Specialisten kunnen je hier het beste in adviseren.

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn
De zonnecellen van een monokristallijn paneel bestaan uit één kristal. Daarmee zijn ze de beste keus als je het maximale rendement uit je investering wilt halen. De aanschafprijs van monokristallijnpanelen is het hoogst, maar als je beperkte ruimte op het dak hebt, is het aan te raden om voor deze variant te kiezen.
  Polykristallijn zonnepanelen
  Polykristallijn
  In tegenstelling tot monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Polykristallijn lijken veel op monokristallijn. Vanwege de gunstige aanschafprijs kun je, als je genoeg dakruimte hebt, snel een hoog rendement behalen. 
   Amorf zonnepanelen
   Amorf (dunne cellen)
   Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Het rendement van Amorf zonnepanelen ligt een stuk lager dan die van de andere soorten, dit maakt de keuze voor deze soort een stuk minder populair. Voor projecten met een groot oppervlak zou het wellicht interessant kunnen zijn.

    Ontvang zonnepanelen offertes

    Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

    • 1
    • 2
    • 3
    Optioneel
    Doorgaan

    Opdrachtomschrijving

    Optioneel
    Optioneel
    Vorige Doorgaan

    Adresgegevens

    Begin hier

    Contactgegevens

    Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
    Optioneel
    Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
    Vorige

    Veelgestelde vragen over zonnepanelen