Zonnepanelen  
informatie, advies en offertes

1.141 reviews
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat zonnepanelen voor je kunnen betekenen
 • Wek duurzame energie op
 • Bespaar tot wel €800 per jaar
 • Hoog rendement van 5%
Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
 • Vul het korte formulier in
 • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
 • Kies de beste vakman
 • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1040

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren op dit moment meer op dan geld op de bank. Wil jij net als veel andere Nederlanders ook besparen op je energierekening? Streef jij ook naar een duurzame wereld? Met zonnepanelen bespaar je direct honderden euro's per jaar. Hier vind je alle informatie over zonnepanelen, waaronder de kosten, soorten en het rendement.

Zonnepanelen voordelen

Voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je goedkoop eigen duurzame energie op, waardoor je geen last hebt van stijgende energieprijzen én je ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu. 

De verbeterde technologie in moderne panelen maakt dat er veel meer energie opgewekt kan worden dan vroeger. Bovendien is ook de aankoopprijs enorm gedaald. Dubbel voordeel dus! Wist je bovendien dat je naast het kopen van zonnepanelen ook kunt huren?

Zonnepanelen rekenhulp

Rekentool: bespaar met zonnepanelen

Wat jij kunt besparen met zonnepanelen hangt af van een aantal factoren, zoals het soort zonnepaneel waarvoor je kiest, het aantal zonnepanelen en de richting van jouw dak

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Kom er binnen twee minuten achter met onze zonnepanelen rekenhulp.

Kosten zonnepanelen

Kosten van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen is minder prijzig dan veel huiseigenaren denken.

Specialisten bekijken onder andere welk paneel het hoogste rendement geeft in jouw situatie en hoeveel zonnepanelen er op het dak geplaatst kunnen worden. Je kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de €4.500 en €8.000 kost.

Rendement zonnepanelen

Rendement van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. Zo spelen het soort paneel, de plaatsing, leeftijd, hellingshoek en de weersomstandigheden een rol. Ook is het belangrijk de zonnepanelen goed te onderhouden.

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 7 en 10 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld tot wel 25 jaar mee. Dit betekent dat je, mochten er geen andere kosten bijkomen, gemiddeld 16 jaar kunt genieten van gratis stroom!

Werking en installatie zonnepanelen

Plaatsing en werking van zonnepanelen

Kort gezegd zetten zonnepanelen zonlicht om in elektriciteit. De zonnepanelen zijn op elkaar aangesloten en creëren zo een elektrisch circuit. Een omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. 

Het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn en is niet voor iedereen weggelegd. Veiligheid staat voorop en daarom is het aan te raden de installatie van zonnepanelen te laten uitvoeren door een specialist. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goede installatie, ook kun je rekenen op een optimale werking. 

Zonnepanelen brochure

Brochure zonnepanelen

Alle informatie over zonnepanelen samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze zonnepanelen brochure helemaal gratis.

Brochure downloaden

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen met elk eigen kenmerken. Welke soort het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw budget en persoonlijke wensen. Specialisten kunnen je hier het beste in adviseren.

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn
De zonnecellen van een monokristallijn paneel bestaan uit één kristal. Van de verschillende soorten panelen heeft dit type het meeste vermogen en is de beste keuze als je het maximale rendement uit de investering wilt halen. Dit type zonnepaneel raden wij ook aan bij een klein dakoppervlak.
  Polykristallijn zonnepanelen
  Polykristallijn
  In tegenstelling tot de monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Polykristallijn lijkt veel op monokristallijn, maar heeft een lagere aanschafprijs. We raden aan om voor deze variant te kiezen als je voldoende dakruimte hebt.
   Amorf zonnepanelen
   Amorf (dunne cellen)
   Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Het rendement ligt een stuk lager dan bij de andere soorten, dit maakt amorf de minst populaire keuze. Bij slechte daken of daken die niet veel gewicht kunnen dragen is het wellicht wel een interessante optie.

    Reviews van klanten

    Lisa uit Groningen
    "Snel en duidelijk offertes ontvangen van meerdere bedrijven. Waren niet opdringerig. Erg blij met acht zonnepanelen op mijn dak."

    Familie Bakker uit Tiel
    "Naast offertes ontvingen wij ook veel advies. Zo hebben we ons laten adviseren door drie van de vier bedrijven die contact opnamen."

    Hans en Els uit Gennip
    "Wat ik wil zeggen over Solvari is dat het erg handig is om te gebruiken. Ik vind het een aanrader als je wilt vergelijken."

    Vergelijk offertes voor zonnepanelen

    Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

    Waarom offertes via Solvari vergelijken?

    Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

    Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

    Kies voor de specialist met het beste aanbod

    Bespaar tijd en moeite vanuit huis

    Vraag offertes aan:

    • 1
    • 2
    • 3
    Optioneel
    Doorgaan

    Opdrachtomschrijving

    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Vorige Doorgaan

    Adresgegevens

    Wij vragen je adresgegevens zodat wij specialisten kunnen vinden die werkzaam zijn in je regio.

    Begin hier

    Contactgegevens

    Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
    Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
    Optioneel - De specialisten nemen vrijblijvend contact op om jouw offerteaanvraag te bespreken.
    Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
    Vorige

    Blog

    Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
    Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
    De salderingsregeling: blijven zonnepanelen een goede investering?
    Salderingsregeling
    Duurzame stroom neemt door groei zonnepanelen toe.
    Duurzame stroom neemt door de groei van zonnepanelen toe

    Veelgestelde vragen over zonnepanelen

    Alle informatie op één plek?

    Advies van Ari

    Andere aanbevolen projecten

    Verbeter je leefomgeving nog meer met deze maatregelen

    ...