Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
 • Vul het korte formulier in
 • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
 • Kies de beste vakman
 • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1040

Zonnepanelen

Goed voor het milieu en je portemonnee.

Wil je bijdragen aan een beter milieu en besparen op je energierekening? Kies dan voor zonnepanelen. Solvari brengt je graag in contact met deskundige installateurs bij jou in de buurt... Zo weet je zeker dat je een slimme keus maakt! Ontdek zelf hoeveel je kan verdienen met zonnepanelen met onze rekenhulp. Lees meer »

Offertes aanvragen Rekenhulp

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen voordelen

Voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je goedkoop eigen duurzame energie op, waardoor je geen last hebt van stijgende energieprijzen én je ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu. 

De verbeterde technologie in moderne panelen maakt dat er veel meer energie opgewekt kan worden dan vroeger. Bovendien is ook de aankoopprijs enorm gedaald. Dubbel voordeel dus! Wist je bovendien dat je naast het kopen van zonnepanelen ook kunt huren?

Zonnepanelen rekenhulp

Rekentool: bespaar met zonnepanelen

Wat jij kunt besparen met zonnepanelen hangt af van een aantal factoren, zoals het soort zonnepaneel waarvoor je kiest, het aantal zonnepanelen en de richting van jouw dak

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Kom er binnen twee minuten achter met onze zonnepanelen rekenhulp.

Kosten zonnepanelen

Kosten van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen is minder prijzig dan veel huiseigenaren denken.

Specialisten bekijken onder andere welk paneel het hoogste rendement geeft in jouw situatie en hoeveel zonnepanelen er op het dak geplaatst kunnen worden. Je kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de €4.500 en €8.000 kost.

Liever geen grote investering doen in een keer? Geen probleem! Je kunt de zonnepanelen ook huren. Je betaald een vast huurbedrag per maand passend bij het aantal panelen en dus jouw energie-behoefte. Je hoeft je nergens zorgen om te maken en dat zonder opstart- of eenmalige kosten. Lees hier meer over zonnepanelen huren.

Rendement zonnepanelen

Rendement van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. Zo spelen het soort paneel, de plaatsing, leeftijd, hellingshoek en de weersomstandigheden een rol. Ook is het belangrijk de zonnepanelen goed te onderhouden.

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 7 en 10 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld tot wel 25 jaar mee. Dit betekent dat je, mochten er geen andere kosten bijkomen, gemiddeld 16 jaar kunt genieten van gratis stroom!

Werking en installatie zonnepanelen

Plaatsing en werking van zonnepanelen

Kort gezegd zetten zonnepanelen zonlicht om in elektriciteit. De zonnepanelen zijn op elkaar aangesloten en creëren zo een elektrisch circuit. Een omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. 

Het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn en is niet voor iedereen weggelegd. Veiligheid staat voorop en daarom is het aan te raden de installatie van zonnepanelen te laten uitvoeren door een specialist. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goede installatie, ook kun je rekenen op een optimale werking. 

Zonnepanelen kopen of huren

Zowel het kopen als het huren van zonnepanelen heeft zo zijn voordelen. Welke voordelen voor jou het zwaarst weegt is erg persoonlijk. Om een goede afweging te kunnen maken geven we je graag een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden bij de afweging van het kopen of huren van zonnepanelen.

De investering bij het kopen van zonnepanelen is tussen de 4.500 en 8.000 euro. Dit terwijl je geen investering nodig hebt bij het huren. Wel heb je bij het huren te maken met een 10-jarig contract en daarmee vaste maandelijkse kosten. Uiteindelijk is huren duurder dan kopen, zoals dit ook is bij het kopen of huren van een huis. Het voordeel van huren is dan weer dat mogelijke problemen met de panelen worden opgelost door de verhuurder. Je hebt hier zelf dus geen omkijken naar. 

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen met elk eigen kenmerken. Welke soort het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw budget en persoonlijke wensen. Specialisten kunnen je hier het beste in adviseren.

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn
De zonnecellen van een monokristallijn paneel bestaan uit één kristal. Van de verschillende soorten panelen heeft dit type het meeste vermogen en is de beste keuze als je het maximale rendement uit de investering wilt halen. Dit type zonnepaneel raden wij ook aan bij een klein dakoppervlak.
  Polykristallijn zonnepanelen
  Polykristallijn
  In tegenstelling tot de monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Polykristallijn lijkt veel op monokristallijn, maar heeft een lagere aanschafprijs. We raden aan om voor deze variant te kiezen als je voldoende dakruimte hebt.
   Amorf zonnepanelen
   Amorf (dunne cellen)
   Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Het rendement ligt een stuk lager dan bij de andere soorten, dit maakt amorf de minst populaire keuze. Bij slechte daken of daken die niet veel gewicht kunnen dragen is het wellicht wel een interessante optie.

    Reviews van klanten

    Lisa uit Groningen
    "Snel en duidelijk offertes ontvangen van meerdere bedrijven. Waren niet opdringerig. Erg blij met acht zonnepanelen op mijn dak."

    Familie Bakker uit Tiel
    "Naast offertes ontvingen wij ook veel advies. Zo hebben we ons laten adviseren door drie van de vier bedrijven die contact opnamen."

    Hans en Els uit Gennip
    "Wat ik wil zeggen over Solvari is dat het erg handig is om te gebruiken. Ik vind het een aanrader als je wilt vergelijken."

    Vergelijk offertes voor zonnepanelen

    Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

    Waarom offertes via Solvari vergelijken?

    Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

    Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

    Kies voor de specialist met het beste aanbod

    Bespaar tijd en moeite vanuit huis

    Vraag offertes aan:

    • 1
    • 2
    • 3
    Optioneel
    Doorgaan

    Opdrachtomschrijving

    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Vorige Doorgaan

    Adresgegevens

    Wij vragen je adresgegevens zodat wij specialisten kunnen vinden die werkzaam zijn in je regio.

    Begin hier
    We herkennen deze postcode niet. Wil je die nog eens checken?
    We herkennen de combinatie van dit huisnummer met deze postcode niet. Wil je die nog eens checken?

    Contactgegevens

    Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
    Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
    Optioneel - De specialisten nemen vrijblijvend contact op om jouw offerteaanvraag te bespreken.
    Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
    Vorige

    Blog

    Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
    Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
    De salderingsregeling: blijven zonnepanelen een goede investering?
    Salderingsregeling
    Duurzame stroom neemt door groei zonnepanelen toe.
    Duurzame stroom neemt door de groei van zonnepanelen toe

    Veelgestelde vragen over zonnepanelen

    Een zonnepaneel wordt gevormd door een groot aantal zonnecellen, die we ook wel fotovoltaïsche cellen noemen. Zonnecellen bestaan uit een laag silicium, waaraan zowel aan de boven- als onderzijde ook fosfor toegevoegd wordt, zodat het silicium een halfgeleider wordt. Rondom dit geheel worden twee transparante platen geplaatst en zo ontstaat een zonnepaneel.
    Zonnepanelen vangen zonlicht op, welke wordt omgezet naar huishoudelijke stroom aan de hand van een omvormer. Meer hierover lees je op de pagina over de werking van zonnepanelen.
    Zonnepanelen wekken gelukkig ook energie op als het bewolkt weer is. Hierdoor zijn ze ook in België een optie voor groene energie. Het spreekt voor zich dat zonnepanelen meer energie opwekken in de volle zon, maar in beide gevallen zijn ze erg rendabel.
    Zonnepanelen kunnen op bijna elk dak geplaatst worden. Ze zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Hier lees je meer.
    Zonnepanelen blijven gemiddeld 15 tot 30 jaar functioneren, dit hangt echter af van het soort paneel en de kwaliteit van de panelen. Monokristallijne zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Polykristallijne zonnepanelen gaan ongeveer 25 tot 30 jaar lang mee. Amorf zonnepanelen hebben gemiddeld een levensduur van 15 jaar.
    Wil je weten hoeveel je bespaart met zonnepanelen? Gebruik onze handige zonnepanelen rekenhulp en kom er binnen twee minuten achter.
    De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet
    De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en vervolgens teruglevert aan het net, wordt weggestreept tegen de stroom die je op een later moment ontvangt. Dit is een gunstige situatie: je krijgt voor het terugleveren van stroom namelijk hetzelfde tarief als het ontvangen ervan. Bekend is echter dat deze regeling vanaf 2023 door de overheid afgebouwd gaat worden. Inmiddels zijn er meer details bekend over het wetsvoorstel. Goed nieuws: ook met minder salderen blijven zonnepanelen aantrekkelijk. Meer informatie lees je hier.

    Alle informatie op één plek?

    Advies van Ari

    Andere aanbevolen projecten

    Verbeter je leefomgeving nog meer met deze maatregelen

    ...