Zonnepanelen  
informatie, advies en offertes

186.048 reviews
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat zonnepanelen voor je kunnen betekenen
 • Wek duurzame energie op
 • Bespaar tot wel €800 per jaar
 • Hoog rendement van 5%
Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
 • Vul het korte formulier in
 • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
 • Kies de beste vakman
 • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1040

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren op dit moment meer op dan geld op de bank. Wil jij net als veel andere Nederlanders ook besparen op je energierekening? Streef jij ook naar een duurzame wereld? Met zonnepanelen bespaar je direct honderden euro's per jaar. Hier vind je alle informatie over zonnepanelen, waaronder de kosten, soorten en het rendement. 

voordelen van zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je goedkoop eigen duurzame energie op, waardoor je geen last hebt van stijgende energieprijzen én je ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu. 

De verbeterde technologie in moderne panelen maakt dat er veel meer energie opgewekt kan worden dan vroeger. Bovendien is ook de aankoopprijs enorm gedaald. Dubbel voordeel dus!

Besparen met zonnepanelen

Wat jij kunt besparen met zonnepanelen hangt af van een aantal factoren, zoals het soort zonnepaneel waarvoor je kiest, het aantal zonnepanelen en de richting van jouw dak. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Kom er binnen twee minuten achter met onze Zonnepanelen rekenhulp.

kosten van zonnepanelen

Kosten van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen is minder prijzig dan veel huiseigenaren denken. 

Specialisten bekijken onder andere welk paneel het hoogste rendement geeft in jouw situatie en bepalen, samen met jou, hoeveel zonnepanelen er geplaatst moeten worden. Je kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de €4.500 en €8.000 kost.

Zonnepanelen brochure

Brochure zonnepanelen

Alle informatie over zonnepanelen samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze zonnepanelen brochure helemaal gratis.

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen met elk eigen kenmerken. Welke soort het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw budget en persoonlijke wensen. Specialisten kunnen je hier het beste in adviseren.

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn
De zonnecellen van een monokristallijn paneel bestaan uit één kristal. Van de verschillende soorten panelen heeft dit type het meeste vermogen en dus de beste keuze als je het maximale rendement uit je investering wilt halen. We raden aan om voor deze variant te kiezen als je beperkte ruimte op het dak hebt, aangezien de aanschafprijs het hoogst is.
  Polykristallijn zonnepanelen
  Polykristallijn
  In tegenstelling tot de monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Polykristallijn lijkt veel op monokristallijn, maar heeft een lagere aanschafprijs. We raden aan om voor deze variant te kiezen, als je voldoende dakruimte hebt.
   Amorf zonnepanelen
   Amorf (dunne cellen)
   Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Het rendement ligt een stuk lager dan die van de andere soorten, dit maakt amorf zonnepanelen het minst populair onder particulieren. Voor slechte daken of daken die niet veel gewicht kunnen dragen is het wel interessant en beter dan helemaal geen zonnepanelen.

    Vergelijk offertes voor zonnepanelen

    Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

    Waarom offertes via Solvari vergelijken?

    Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

    Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt

    Kies voor de specialist met het beste aanbod

    Bespaar tijd en moeite vanuit huis

    Vraag offertes aan:

    • 1
    • 2
    • 3
    Optioneel
    Doorgaan

    Opdrachtomschrijving

    Optioneel
    Optioneel
    Vorige Doorgaan

    Adresgegevens

    Begin hier

    Contactgegevens

    Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
    Optioneel
    Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
    Vorige

    Veelgestelde vragen over zonnepanelen

    Alle informatie op één plek?