1040

Zonnepanelen
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat zonnenpanelen voor je kunnen betekenen
Wek duurzame energie op
Bespaar tot wel €800 per jaar
Hoog rendement van 5%

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd streven naar een duurzame wereld? Met zonnepanelen bespaar je direct honderden euro's per jaar. Hier vind je alle informatie over zonnepanelen, waaronder de kosten, soorten en het rendement. 

voordelen van zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen te laten plaatsen geniet je van veel voordelen. Je wekt voordelig je eigen duurzame energie op. Hierdoor heb je geen last van de stijgende energieprijzen en draag je een steentje bij aan een beter milieu.Zonnepanelen leveren een hoog gemiddeld rendement op van 5% per jaar. Dit is een stuk hoger dan de rente op je spaarrekening.

De verbeterde technologie in moderne panelen zorgt ervoor dat er veel meer energie opgewekt kan worden dan vroeger. Daarnaast is de aanschafprijs enorm gedaald. Dubbel voordeel dus!

kosten van zonnepanelen

Kosten van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen is minder prijzig dan veel huiseigenaren denken. 

Wat je exact betaalt hangt van meerdere factoren af. Zo kijken de specialisten naar welke soort paneel het meeste rendement oplevert voor jouw situatie en, in overleg met jou, de hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst zullen worden. Je kan ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de €4.500 en €8.000 kost.

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen met elk hun eigen kenmerken. Welke soort het beste bij jou past hangt af van je budget en wensen. Specialisten kunnen je hier het beste in adviseren.

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn
De zonnecellen van een monokristal- lijnpaneel bestaan uit één kristal. Daarmee zijn ze de beste keus als je het maximale rendement uit je investering wilt halen. De aanschafprijs van monokristallijnpanelen is het hoogst, maar als je een beperkte ruimte op het dak heeft, dan is het aan te raden om voor deze variant te kiezen.
  Polykristallijn zonnepanelen
  Polykristallijn
  In tegenstelling tot monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Polykristallijn lijken veel op monokristallijn. Als je genoeg dakruimte hebt, dan kun je snel een redelijk hoog rendement behalen, doordat de panelen over het algemeen gunstig geprijsd zijn.
   Amorf zonnepanelen
   Amorf (dunne cellen)
   Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Ze renderen het minst, maar als je dakruimte in overvloed hebt, dan kun je het rendement verhogen tot de opbrengst van polykristallijn. Dit kan, afhankelijk van je situatie, een aantrekkelijke optie zijn, omdat amorfe zonnepanelen het goedkoopst zijn.

    Ontvang zonnepanelen offertes

    Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.

    • 1
    • 2
    • 3

    Adresgegevens

    Begin hier
    Doorgaan

    Opdrachtomschrijving

    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Optioneel
    Vorige Doorgaan

    Contactgegevens

    Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
    Vorige

    Veelgestelde vragen over zonnepanelen