Zonnepanelen  
informatie, advies en offertes

(1.868 Reviews)
Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat zonnepanelen voor je kunnen betekenen
 • Wek duurzame energie op
 • Bespaar tot wel €800 per jaar
 • Hoog rendement van 5%
1040

Vergelijk zonnepanelen offertes

Wil je ook profiteren van lagere energiekosten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame planeet? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en kun je een slimme keus maken.

Eerst advies? Dat kan geregeld worden!
Wil je verduurzamen maar heb je eigenlijk geen idee of zonnepanelen de juiste eerste stap zijn? Het energieadvies van De Energiebespaarders biedt uitkomst. Vertel me meer!

Vergelijken via Solvari:

Via Solvari kom je snel in contact met vakkundige zonnepanelen specialisten bij jou in de buurt!

 • Je ontvangt tot wel 3 offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt
 • Kies voor de specialist met het beste aanbod
 • Bespaar tijd en moeite

Meer over zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je goedkoop eigen duurzame energie op, waardoor je geen last hebt van stijgende energieprijzen én je tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Er zijn nog veel meer voordelen!

Werking & plaatsing

Simpelweg gezegd zetten zonnepanelen zonlicht om in elektriciteit. Met zonnepanelen op je dak kan je thuis gebruik maken van duurzame energie. Solvari legt je de werking van zonnepanelen graag uit.

Kosten & rendement

Zonnepanelen zijn minder prijzig dan je denkt. Laat je goed adviseren voor het hoogste rendement. Daarnaast kun je profiteren van BTW-teruggaaf en een salderingsregeling. Ook zonnepanelen huren is een optie.

Zonnepanelen rekenhulp

Met de Solvari rekenhulp kun je zelf berekenen wat jij kan verdienen met zonnepanelen. Beantwoord in slechts 2 minuten een paar eenvoudige vragen over jouw dak en stroomverbruik. De rekenhulp geeft je o.a. inzicht in:

 • Besparing in euro's per jaar
 • Besparing CO2 per jaar
 • Op te wekken energie (kWh) per jaar
 • Terugverdientijd
 • Investeringsrendement
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Ontdek hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen

Vul een aantal eenvoudige vragen in en ontdek jouw besparing!

Doorgaan

Schaduw op het dak

De hoeveelheid schaduw kan de werking van zonnepanelen beïnvloeden.

Vorige Doorgaan

Wat is jouw energieverbruik?

Op basis van het aantal bewoners wordt er een schatting gemaakt.

Optioneel
Of vul je verbruik zelf in
Mijn verbruik zelf invullen
Dit kun je aanpassen
kWh
Dit kun je aanpassen
Vorige Doorgaan

Maak jouw keuze

Op een gemiddelde rijtjeswoning passen 12 zonnepanelen. Liever een ander aantal? Je kunt dit eenvoudig aanpassen.

Dit kun je aanpassen
Vorige Doorgaan

Bijna klaar!

Op basis van de locatie kunnen we de berekening specifieker maken.

Begin hier
We herkennen de combinatie van dit huisnummer met deze postcode niet. Wil je die nog eens checken?
Optioneel
Vorige Doorgaan

Laatste gegevens

Op basis van de door jou ingevoerde informatie kunnen we een berekening maken van jouw besparing. Vul je gegevens in en ontvang direct jouw advies.

Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
Uiteraard zijn we je graag van dienst. Onze zonadviseurs kunnen contact opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Vorige Doorgaan

Dit kunnen zonnepanelen jou opleveren

besparen per jaar
co2 besparen per jaar
opwekken per jaar
panelen
terugverdientijd
investeringsrendement

Benieuwd naar de kosten?

Vergelijk nu offertes

Hoe geschikt is mijn dak?

Je hebt aangegeven een gemiddeld schuin dak te hebben welke is gericht op windrichting: zuid. Hierdoor ligt jouw dak ideaal ten opzichte van de zon. Jouw zonnepanelen zullen tot 100% van de capaciteit benutten.

Schaduw op mijn dak

Schaduw zorgt ervoor dat zonnepanelen niet het maximale aan energie produceren. Gelukkig merk je daar met weinig schaduw niet heel veel van. Een specialist kan bepalen hoe de zonnepanelen zo gunstig mogelijk geplaatst kunnen worden, zodat jij in jouw situatie het maximale rendement behaalt!

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Je hebt aangegeven 3500 kWh per jaar te verbruiken. Op basis van de door jou gekozen 295 Wattpiek zonnepanelen hebben we berekend dat je 12 panelen nodig hebt om jouw verbruik helemaal zelf op te wekken.

Bereken opnieuw met 12 panelen

Ontdek de kosten van jouw zonnepanelen

Ben jij geïnteresseerd in zonnepanelen en wil je weten wat ze kosten? We brengen je graag in contact met specialisten uit de regio. Zij kunnen jou meer vertellen over de benodigde investering en hoeveel je kunt besparen. Ook geven zij, zonder verdere verplichting, antwoord op al jouw vragen.

Optioneel
Vorige Doorgaan

Zonnepanelen offertes vergelijken

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vergelijk specialisten uit de regio.

Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Ervaringen van anderen

Aanbevolen door klant

Zeer tevreden, deskundig.

Uitstekend advies en uitleg, vragen helder beantwoord, gebruikte materialen top, uitvoering werkzaamheden erg goed en mooi gedaan. Bijzonder aardige, kundige medewerkers, zowel back-office als voor de offerte en de plaatsing zelf.

Aanbevolen door klant

Perfect werk geleverd!

Ik ben door Mohammed uitstekend geïnformeerd! Er was veel tijd voor al mijn vragen.
Kreeg een goede offerte en vandaag liggen de 6 mooie strakke panelen op mijn dak! Alles perfect gegaan en goede uitleg van Yousef over bv de app.
Echt super tevreden over FDY-installaties! Kan dit bedrijf iedereen aanraden! Top!

Veelgestelde vragen

Een zonnepaneel wordt gevormd door een groot aantal zonnecellen, die we ook wel fotovoltaïsche cellen noemen. Zonnecellen bestaan uit een laag silicium, waaraan zowel aan de boven- als onderzijde ook fosfor toegevoegd wordt, zodat het silicium een halfgeleider wordt. Rondom dit geheel worden twee transparante platen geplaatst en zo ontstaat een zonnepaneel.

Zonnepanelen vangen zonlicht op, welke wordt omgezet naar huishoudelijke stroom aan de hand van een omvormer. Meer hierover lees je op de pagina over de werking van zonnepanelen.

Zonnepanelen wekken gelukkig ook energie op als het bewolkt weer is. Hierdoor zijn ze ook in Nederland een optie voor groene energie. Het spreekt voor zich dat zonnepanelen meer energie opwekken in de volle zon, maar in beide gevallen zijn ze erg rendabel.

Zonnepanelen kunnen op bijna elk dak geplaatst worden. Ze zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Hier lees je meer.

Zonnepanelen blijven gemiddeld 15 tot 30 jaar functioneren, dit hangt echter af van het soort paneel en de kwaliteit van de panelen. Monokristallijne zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Polykristallijne zonnepanelen gaan ongeveer 25 tot 30 jaar lang mee. Amorf zonnepanelen hebben gemiddeld een levensduur van 15 jaar.

Wil je weten hoeveel je bespaart met zonnepanelen? Gebruik onze handige zonnepanelen rekenhulp en kom er binnen twee minuten achter.

De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en vervolgens teruglevert aan het net, wordt weggestreept tegen de stroom die je op een later moment ontvangt. Dit is een gunstige situatie: je krijgt voor het terugleveren van stroom namelijk hetzelfde tarief als het ontvangen ervan.

Bekend is echter dat deze regeling vanaf 2023 door de overheid afgebouwd gaat worden. Inmiddels zijn er meer details bekend over het wetsvoorstel. Goed nieuws: ook met minder salderen blijven zonnepanelen aantrekkelijk. Meer informatie lees je hier.

Eerder bekeken pagina's