Zonnepanelenoffertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Zonnepanelenoffertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Zonnepanelen steeds populairder

De laatste jaren zie je steeds meer zonnepanelen op daken verschijnen. Heb jij al in je straat om je heen gekeken hoeveel buren inmiddels duurzame energie opwekken? Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren enorm in prijs gedaald, terwijl het rendement en de efficiëntie gestegen zijn. Steeds meer mensen vragen zonnepanelenoffertes aan. Via Solvari is dit geheel gratis en vrijblijvend. We stellen je voor aan maximaal 5 specialisten in jouw regio. Vervolgens vergelijk je offertes, waardoor je soms tot wel 40% goedkoper uit bent!

Voordelen van zonnepanelenGeen last van stijgende energieprijzen

De energieprijzen blijven maar stijgen en het lijkt er niet op dat dit de komende jaren stopt. Als jij je eigen energie opwekt met zonnepanelen, ben je onafhankelijk van een energieleverancier. Heb je je zonnepanelen terugverdiend, dan profiteer je jarenlang van gratis stroom. Extra voordelen: huizen met zonnepanelen verkopen sneller en stijgen in waarde.Honderden euro's per jaar besparen

Zonnepanelen leveren net zo veel op als 6% rente op een bankrekening. Zo'n hoog percentage vind je tegenwoordig nergens, dus je kan je geld beter in de vorm van zonnepanelen op je dak leggen. In 2020 vervangt de terugleversubsidie het salderen. Dit betekent dat je je zonnepanelen gemiddeld in 7 jaar terugverdient. Heb je al zonnepanelen, dan profiteer je van een soepele overgangsregeling. Meer informatie over de terugleversubsidie vind je bij Rijksoverheid.Zonnepanelen voordeliger dan ooit

Zonnepanelenprijzen zijn de afgelopen vijf jaar met ongeveer 25 procent gedaald, dankzij technische ontwikkelingen. We raden je aan offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je zonnepanelen. Prijzen verschillen per aanbieder, dus het is goed je te verdiepen in actuele prijzen en te vergelijken! Nu je ook de btw terugkrijgt van de Belastingdienst, zijn zonnepanelen niet alleen voordeliger, maar ook aantrekkelijker dan ooit.

Benieuwd wat zonnepanelen in jouw situatie kosten? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met de beste specialisten in jouw regio.

Investering en opbrengst zonnepanelen

De voornaamste reden waarom mensen zonnepanelen laten plaatsen, is om geld te besparen op de energierekening. Hoeveel jij precies bespaart met zonnepanelen, hangt af van meerdere factoren. Natuurlijk heeft het aantal zonnepanelen invloed op de besparing, maar ook welke zonnepanelen en hoe efficiënt ze zijn, hoeveel schaduw erop valt en in welke windrichting de panelen liggen. Gemiddeld kan je uitgaan van de volgende jaarlijkse besparing als je zonnepanelen op je dak legt:

Aantal zonnepanelen Gemiddelde jaarlijkse besparing
6 € 288
10 € 480
14 € 672
18 € 864
22 € 1.056

Zonnepanelen kopen of leasen?

Wil je wel direct op je energierekening besparen, maar liever geen investering doen? Tegenwoordig is ook het leasen van zonnepanelen een optie. Door zonnepanelen te leasen, betaal je maandelijks een bepaald leasebedrag, wat je simpelweg betaalt met de opbrengst van je zonnepanelen.

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen variëren. Gemiddeld betaal je €4.400 voor 10 zonnepanelen, inclusief btw (die je terug kan vragen aan de Belastingdienst), omvormer en installatie. De investering verschilt per huishouden, doordat het afhangt van het aantal panelen, welke zonnepanelen precies, de specialist die je kiest en overige wensen die je al dan niet hebt. Als je wil weten wat zonnepanelen op jouw dak kosten, raden we je aan offertes te vergelijken. Dit is geheel gratis en zonder verplichtingen.

Salderen en terugleversubsidie zonnepanelen

De huidige salderingsregeling verandert in 2020 in een terugleversubsidie. Deze zomer komt er meer duidelijkheid over de terugleversubsidie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland opent een loket waar zowel particulieren als bedrijven de terugleversubsidie aanvragen. Precieze details over hoe je de hoeveelheid teruggeleverde stroom meet en welke rol slimme meters hebben, komen nog. Deze zomer moet het voorstel voor de nieuwe terugleversubsidie gereed zijn. Het uitgangspunt van de terugleversubsidie is dat je zonnepanelen in zeven jaar terugverdient. Daarna geniet je dus nog tientallen jaren van gratis stroom.

Btw op zonnepanelen terugvragen

Ben je een particulier en schaf je zonnepanelen aan? Dan krijg je 21 procent btw op de panelen terug. Dit kan trouwens ook als je de zonnepanelen al gekocht hebt. Dat is goed nieuws, want scheelt al gauw €800 op 10 zonnepanelen. Het loont dus écht om je btw terug te vragen! Het is in vier stappen gebeurd. Tip: je hoef niet elk kwartaal btw-aangifte te doen voor de omzetbelasting als je je btw hebt teruggevraagd. Vraag hier een ontheffing voor aan. Lees meer over teruggave btw op zonnepanelen.

Vind  zonnepanelen specialisten in jouw regio

Bij Solvari aangesloten zonnepaneleninstallateurs

Zonnepanelen kopen? Tips en advies

  • Vergelijk meerdere offertes
  • Laat je goed informeren over de zonnepanelen: welke kleur, wat voor maat, met of zonder frame
  • Koop alles bij één specialist; sommige omvormers en zonnepanelen gaan niet samen
  • Let op dat je panelen voldoen aan Europese kwaliteitsnormen en ga na van wie je welke garanties krijgt
  • Zonnepanelen plaatsen mag zonder vergunning, behalve bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Te controleren bij Omgevingsloket.
  • Vraag de btw terug aan de Belastingdienst

  Deze tevreden klanten gingen je voor en besparen dankzij zonnepanelen al flink op hun energierekening!

  Uitgevoerd op 02-07-18 door:

  Goedkoop-Energieshop.nl B.V.

  10 10
  10

  Zonnepanelen particulieren

  komen alle afspraken na

  Aanbeveling:

  super advies , topbedrijf

  Uitgevoerd op 25-07-18 door:

  Goedkoop-Energieshop.nl B.V.

  9 10
  9

  Zonnepanelen particulieren

  Keurig net bedrijf, panelen super g

  Aanbeveling:

  werk op tijd geleverd, alles netjes gelegd, afspraken komen ze na

  Uitgevoerd op 13-06-18 door:

  Zon Advies Nederland B.V.

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Prima bedrijf

  Aanbeveling:

  Goede uitgebreide informatie van verkoop bij mij thuis.
  Correccte afhandeling bij het plaatsen
  volledige ontzorging. Werkelijk alles werd voor ons geregeld van de aanmelding bij Nuon tot de aanmelding, teruggave afstelaanvraag bij de belastingdienst.
  Ik had deze verregaande service niet verwacht.

  Uitgevoerd op 03-07-18 door:

  Zon Advies Nederland B.V.

  8.7 10
  8,7

  Zonnepanelen

  Tot nu toe heel goed!

  Aanbeveling:

  Erg goede voorlichting en gaf direct vertrouwen hetgeen werd waargemaakt met een prima professionele installatie. De betrouwbaarheid is tot nu goed maar heb er alle vertrouwen in dat ook dit onderdeel hoog gaat scoren in toekomstige periode. Tot nu toe heeft ZonAdvies haar beloften waargemaakt.

  Uitgevoerd op 22-06-18 door:

  Solar Groep Twente

  9.3 10
  9,3

  Zonnepanelen particulieren

  Dank Richard !!!

  Aanbeveling:

  Vlotte levering, goede prijs en snelle installatie

  Uitgevoerd op 05-03-18 door:

  Solar Groep Twente

  9 10
  9

  Zonnepanelen particulieren

  Super gedaan!

  Aanbeveling:

  96 panelen laten plaatsen op ons bedrijfspand door SolarGroepTwente in samenwerking met TEG. Ondanks het verschrikkelijk koude weer netjes en strak geplaatst

  Uitgevoerd op 23-07-18 door:

  Zonnemarkt

  10 10
  10

  Zonnepanelen

  Prima bedrijf.

  Aanbeveling:

  Aardige mensen, komen hun afspraken na en leveren goed werk af. Hulp bij btw teruggaaf niet aan klant doorberekenen,

  Uitgevoerd op 17-07-18 door:

  Sunforce B.V.

  8.3 10
  8,3

  Zonnepanelen

  Kortom; een absolute aanrader!

  Aanbeveling:

  Eerlijke voorlichting, scherpe prijs, snelle levering en uitstekende installatie.

  Uitgevoerd op 12-10-16 door:

  Sunforce B.V.

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Grote klasse Sunforce en bedankt!!

  Aanbeveling:

  Een TOP-bedrijf waar prima afspraken mee zijn te maken, die luisteren en meedenken en je perfect begeleiden in het gehele traject tot, maar ook na de plaatsing. Goed is te weten de nette en beleefde manier van werken door de techneuten van Sunforce bij het plaatsen van de panelen.

  Uitgevoerd op 08-11-17 door:

  Solar2020

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Bestellen bij Solar2020!

  Aanbeveling:

  De zonnepanelen zijn volledig geplaatst volgens de laatste ISO richtlijnen NEN1010 2017. De contacten met de medewerkers en de service van het bedrijf was professioneel. De betaalde prijs voor het zonnepanelenpakket en de installatie was zeer scherp.

  Uitgevoerd op 17-01-18 door:

  Solar2020

  8.3 10
  8,3

  Zonnepanelen

  Complimenten!

  Aanbeveling:

  Het begon met heldere uitleg van de mogelijkheden zodat ik - als leek - een afgewogen keuze kon maken. Serviceverlening is echt fantastisch. Ik heb tussentijds vragen gehad en werd altijd vlot, zeer vriendelijk en correct geholpen.
  Ook met de administratieve afhandeling van terugvordering BTW werd ik volledig door Solar2020 ontzorgd. Fijn bedrijf om mee te werken en een hoge kwaliteit dienstverlening die ik eigenlijk zelden heb meegemaakt.

  Uitgevoerd op 18-06-18 door:

  Bespaarmetjedak

  9.3 10
  9,3

  Zonnepanelen particulieren

  Hoge kwaliteit voor een goede prijs

  Aanbeveling:

  Goede adviseurs en snelle levering. Monteurs zijn een geweldig team die netjes werken.

   Offertes vergelijken voor zonnepanelen?

   Ben jij net als veel anderen enthousiast over zonnepanelen en wil je wel eens weten wat het kost? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met maximaal vijf specialisten in jouw regio! Zij vertellen je graag wat je investering is, hoeveel je precies bespaart en hebben antwoord op al je vragen.

   Benieuwd hoeveel jij kan besparen met zonnepanelen?