Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Inschrijven als vakman
Vergelijk gratis offertes
Betrouwbare vakspecialisten
Onafhankelijk advies
Meer dan 10 jaar ervaring

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Plaatsing zonnepanelen

Prettig contact in voor en natraject. Vlotte gedegen monteurs. Kwalitatief goede Enphase apparatuur. Heel tevreden mee. Zeer snelle realisatie.

Aart uit Almelo zocht naar Zonnepanelen installeren en koos voor Solargroep drenthe

Goed, snel en vakkundig.

Na opdracht is alles snel ingepland en gerealiseerd. Vakkundig en vriendelijke mensen en perfecte service! Top bedrijf!

Hans uit Doorwerth zocht naar Zonnepanelen installeren en koos voor ProKozijn B.V.

Snelle weetjes over zonnepanelen

Word binnen 2 minuten zonnepanelen expert!

Een zonnepaneel bestaat uit een groot aantal zonnecellen die we ook wel fotovoltaïsche cellen noemen. Zonnecellen bevatten een laag silicium met zowel aan de boven- als onderzijde een laag. Zo is het silicium een halfgeleider. Dit geheel is bedekt door 2 transparante glasplaten. Zo ontstaat een zonnepaneel!

Zonnepanelen vangen zonlicht op. Op het moment dat zonlicht op het zonnepaneel valt, ontstaat er spanningsverschil tussen de boven- en onderkant van de zonnecellen. Door dit verschil ontstaat er gelijkstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom. De wisselstroom gebruik je daarna via de stopcontacten in je woning.

Het spreekt voor zich dat zonnepanelen meer energie opwekken in de volle zon. Toch wekken zonnepanelen niet alleen energie op als de zon schijnt. Ook bij bewolkt weer leveren de panelen stroom. Hierdoor zijn zonnepanelen ook in Nederland voldoende rendabel.

Op vrijwel ieder dak is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Ze zijn geschikt voor zowel platte daken als schuine daken. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Hier lees je meer.

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 15 tot 30 jaar. Dit hangt wel af van het soort paneel en de kwaliteit van de panelen. Goed om te weten: de maximale opbrengst van je installatie loopt naar verloop van tijd iets terug.

Wil je weten hoeveel je bespaart met zonnepanelen? Gebruik onze handige zonnepanelen rekenhulp en ontdek binnen 2 minuten hoeveel je kan besparen op je energierekening!

Zonnepanelen op je dak? Goed plan!

Op steeds meer Nederlandse daken liggen zonnepanelen. Grote kans dat je buren ook al zelf energie opwekken. Zonnepanelen maken gebruik van een oneindige energiebron: de zon. Deze zogenaamde PV-panelen zetten zonne-energie om in stroom. Deze stroom gebruik je vervolgens voor je verlichting, televisie, wasmachine en andere apparaten. Door zelf stroom op te wekken betaal je minder aan je energieleverancier en draag je bij aan een duurzamere planeet. Win-winsituatie dus!

Wat kan ik op deze pagina vinden?

Rekenhulp: bereken je voordeel!

Met de Solvari rekenhulp bereken je zelf wat jij verdient met zonnepanelen. Beantwoord in slechts 2 minuten een paar eenvoudige vragen over jouw dak en stroomverbruik. De rekenhulp geeft je inzicht in:

  • Besparing in euro's per jaar

  • Besparing CO2 per jaar

  • Op te wekken energie (kWh) per jaar

  • Terugverdientijd

  • Investeringsrendement

Start een aanvraag!

Kom gratis in contact met specialisten die je verder kunnen helpen.

Start

Experts over dit onderwerp:

Top pro