7 creatieve ideeën om je fiets op te bergen in huis

Solvari
Solvari Blog
vrijdag 14 december 2018, Geschatte leestijd: 2min

Op sommige plaatsen is het heel lastig om een goede plek voor je fiets te vinden. Woon je bijvoorbeeld in een appartement in een grote stad, dan is er nauwelijks een veilige plek buitenshuis. Ben jij het beu dat jouw fiets telkens wordt gestolen? En wil je je fiets daarom graag opbergen in huis? Check deze 7 creatieve manieren om dat te doen!

1. Gewoon in de woonkamer

Heb je een mooie fiets, dan kun je die gewoon in de woonkamer parkeren. Zeker als je een e-bike hebt is dat de veiligste plaats. Tenslotte zijn ook goedkope e-bikes

nog steeds te duur om ze zomaar te laten stelen. Je kunt de fiets gewoon zien als een onderdeel van het meubilair in de woonkamer.

2. Fiets boven de bank

Als je een fiets neerzet, neemt hij best veel ruimte in. Zeker in een wat kleiner huis of appartement kan hij dan behoorlijk in de weg staan. Dat probleem heb je niet als je hem ophangt aan de muur. Deze fiets hangt aan een speciale fietsenhaak boven de bank. Mooi als decoratie én praktisch qua ruimte. Denk je dat je zelf niet in staat bent zo’n haak te monteren?

 Dan regel je natuurlijk gewoon een vakman die dat in een handomdraai voor je doet. 

3. Fiets aan een rek

In deze slaapkamer staan enkele rekken met kleding en decoraties. De fiets is er ook aan opgehangen. Zo hoort de fiets echt helemaal in het interieur. Kies voor een fiets met een mooi design of verf de fiets in een leuke kleur voordat je hem in huis toepast.

4. Boven het bed

Net zoals je een fiets kunt ophangen boven de bank, kun je hem ook boven je bed ophangen. Dit is alleen praktisch met lichtgewicht fietsen, zoals racefietsen. Bovendien is het natuurlijk wel prettig als je de banden eerst even hebt schoongemaakt met een doek voordat je hem ophangt. Is hij schoon, dan dient de fiets als mooie decoratie boven het bed.

5. Fiets als kunstwerk

Een ‘gewone’ fiets kan al best mooi zijn in huis. Maar dat wordt hij zeker als je er een kunstwerk van maakt. Deze fiets is helemaal wit geschilderd. Inclusief het stuur, de spaken en andere details. Zo vormt de fiets een mooie eenheid met de andere witte meubels in huis en is het geen storend element.


6. Fiets ophangen aan het stuur

Tot nu toe zagen we telkens fietsen die recht werden neergezet of opgehangen. Maar natuurlijk kun je hier ook creatief in zijn. Deze fiets wordt opgehangen aan het stuur. Doordat hij scheef hangt ziet hij er meteen een stuk mooier uit in de kamer. Bovendien neemt hij zo ook minder ruimte in.

7. De fiets camoufleren

Misschien wil je je fiets eigenlijk liever niet zo’n prominente en opvallende plek geven in huis. Dan kun je ervoor kiezen om de fiets te camoufleren. Schilder de fiets in dezelfde kleur als de muur waar hij voor komt te staan of te hangen. Daardoor is de fiets minder opvallend aanwezig en is hij mooi passend weggewerkt in je interieur.


De meeste mensen zien een fiets niet als iets moois om in huis te hebben. Maar toch zijn er verrassend veel mensen die hun fiets uit noodzaak in huis moeten zetten. Meestal komt dat omdat er buitenshuis geen veilige plek is om de fiets te laten staan. En zeker met een nieuwe fiets ben je er zuinig mee. Gelukkig zie je hier dat het ook mogelijk is om de fiets mooi te verwerken in je interieur.5x de mooiste banken
donderdag 21 december 2017

5x de mooiste banken

5x mooiste verlichting
vrijdag 22 december 2017

5x mooiste verlichting