Dit is waarom je kiest voor isolatie in de zomer

Maud
Maud Timmers
vrijdag 10 april 2020, Geschatte leestijd: 2min

Nu de zon weer vaker tevoorschijn komt en het warmer wordt, is het prettig om binnen te kunnen genieten van een aangename temperatuur. Wist je dat isoleren jouw woning koel houdt bij warm weer? Wij lichten graag toe waarom.

Woningisolatie voor een koele woning

Isoleren bij warm weer: het klinkt misschien onlogisch, maar dat is het zeker niet. Woningisolatie is een effectieve en bovendien milieuvriendelijke manier om thuis te genieten van een koele temperatuur op warme dagen.

Veel woningeigenaren hebben het idee dat woningisolatie alleen zorgt voor een aangename temperatuur in de winter. Dat klopt natuurlijk, maar isolatie zorgt er óók voor dat bij hoge temperaturen de warme buitenlucht niet kan binnendringen. Zo blijft de koelte in huis: een hoger wooncomfort gegarandeerd!

Wil je genieten van een koele woning op warme dagen? Vraag gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten uit de regio op prijs en kwaliteit.

Ook in de zomer bespaar je

Feit is dat je met woningisolatie in de winter flink kunt besparen op de energierekening. Maar wist je dat je óók kunt besparen in de zomer? Zo hoef je doorgaans bij een goed-geïsoleerde woning geen airconditioning aan te schaffen. Bovendien kom je bij het treffen van minimaal 2 energiebesparende maatregelen in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

De mogelijkheden

Met het laten uitvoeren van woningisolatie vóór de zomermaanden profiteer je van veel voordelen. Zo kunnen de temperaturen in de lente al aardig oplopen en geniet je, als het écht warm begint te worden, meteen van een aangename temperatuur in huis.

Er zijn, afhankelijk van jouw wensen, veel mogelijkheden voor het isoleren van jouw woning. Zo kun je denken aan spouwmuur-, dak-, of vloerisolatie.

/isolatie
Spouwmuurisolatie

Niet-geïsoleerde spouwmuren zijn gevuld met lucht. De lucht beweegt door de ruimte en vervoert in de zomer warme lucht naar binnen en koude lucht naar buiten. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw opgevuld met één van de isolerende materialen, zodat de luchtstroom stil komt te staan. Zo geniet je van een aangename temperatuur in huis.

Dakisolatie

Veel warmte komt via het dak van een woning naar binnen. Bij dakisolatie wordt er een isolerende laag op de binnen- of buitenzijde van het dak geplaatst. Zo ga je in de winter onnodig warmteverlies tegen, en blijft het bij warme temperaturen koel in huis.

Vloerisolatie

Tot slot kun je ook kiezen voor vloerisolatie. Door de werking van vloerisolatie profiteer je van een koel huis in de zomer: zo heb je kleinere verschillen in de luchtvochtigheid én verminder je de kans op vocht en schimmelvorming.

Vloerisolatie Solvari

Ventileer op de goede momenten

Als je 's ochtends wakker wordt, zet dan direct alle ramen en deuren maximaal een uur tegenover elkaar open in huis. Zo kun je jouw woning luchten voordat het gedurende de dag warmer wordt en geniet je toch nog van frisse lucht in huis. Houd de ramen en deuren vervolgens de gehele dag zo veel mogelijk dicht. Vergeet de gordijnen, screens of shutters aan de kant waar de zon staat ook niet te sluiten.

Ontvang woningisolatie offertes

Zorg voor een koele woning in de zomer en een warme woning in de winter. Vraag gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten uit de regio op prijs en kwaliteit.Gerelateerde artikelen