1738

Woningisolatie: profiteer van de voordelen

Blijft de energierekening stijgen terwijl er in het verbruik niks is veranderd? Denk dan eens na over het isoleren van jouw woning. Met woningisolatie profiteer je van veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn dat woningisolatie zorgt voor een hoger wooncomfort, een lagere energierekening én het draagt bij aan een beter milieu.

Bespaar met isolatie
Vergelijk bedrijven zoals:
Top pro
Premium partner
Premium partner
Premium partner

Rekenhulp voor woningisolatie

Met het isoleren van jouw woning kun je flink besparen op de energierekening. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu.

Benieuwd welke isolatiemaatregelen voor jou geschikt zijn en hoeveel je kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze Woningisolatie rekenhulp!

Bereken mijn besparing

De werking van isoleren

De werking van isoleren

Isolatie is een proces van materialen dat ervoor zorgt dat warmte zo min mogelijk van de ene naar de andere zijde kan verplaatsen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de binnentemperatuur constant blijft.

In de winter zorgt isolatie ervoor dat warmte niet uit een woning of pand kan ontsnappen, wat zorgt voor een aangename temperatuur. In de zomer wordt de warmte juist buitengesloten, hierdoor blijft het tijdens warme zomerdagen binnen lekker koel.

Huizen die zijn gebouwd vóór 1976 zijn doorgaans niet of nauwelijks geïsoleerd en moeten er dus aan geloven. Huizen in de periode daarna, tot 1992, hebben vaak matige of onvolledige isolatie. Tot slot zijn de huizen die gebouwd zijn na 1992 meestal goed geïsoleerd.

Voordelen van woningisolatie

De voordelen van woningisolatie

Met woningisolatie kun je besparen op de energierekening. Bovendien draag je bij aan een beter milieu. Win-win. 

Wist je ook dat met isoleren de waarde van jouw woning zal stijgen? De warmte blijft langer in de woning en isolatie zorgt ervoor dat de vaste lasten dalen. Zo begrijp je vast dat een geïsoleerde woning beter in de huizenmarkt ligt!

Tip: Ben je woningeigenaar en heb je minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Dan kun je de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. » Meer over de ISDE isolatiesubsidie

Kosten van isolatie

De kosten van isolatie

Wat het kost om jouw woning te isoleren, hangt af van aan aantal factoren. Zo beïnvloeden het soort isolatie en de oppervlakte de investering. In onderstaand schema kun je ter indicatie de verschillende soorten en de bijbehorende prijzen bekijken. De prijzen zijn inclusief plaatsing.

Soort isolatie Gemiddelde prijs (incl. arbeid)
Spouwmuurisolatie € 15 - € 30 per m2
Dakisolatie € 30 - € 50 per m2
Vloerisolatie € 23 - € 40 per m2
Isolatie brochure

Brochure woningisolatie

Alle informatie over isoleren samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze woningisolatie brochure helemaal gratis.

Soorten woningisolatie

Er zijn verschillende manieren om je woning te isoleren. De bekendste vormen zijn spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. 
Spouwmuurisolatie
 • Zorgt voor een constante temperatuur
 • Kan binnen één dag uitgevoerd worden
 • De binnenmuur blijft mooi en egaal
 • Keuze uit verschillende materialen
Dakisolatie
 • Gaat warmteverlies bij het dak tegen
 • Houdt ook koude lucht buiten
 • Hoog rendement
 • Verschillende materialen mogelijk
Vloerisolatie
 • Biedt een hoge isolatiewaarde
 • Hoog rendement
 • Geen last van koudebruggen
 • Aan te passen aan jouw woonwensen

Veelgestelde vragen

Als je jouw huis wilt laten isoleren, zijn er drie opties: spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.
De investering in spouwmuurisolatie zal je het snelste terugverdienen, echter bespaar je met dakisolatie op jaarbasis het meeste.
Hoeveel isolatie kost, hangt af van de vorm en het materiaal van isolatie waarvoor je kiest.  Spouwmuurisolatie is de goedkoopste vorm van isolatie en kost gemiddeld tussen de €15 en de €30 per m2. Dakisolatie kost gemiddeld tussen de €30 en €50 per m2. Vloerisolatie tussen de €23 en €40 per m2.
Als je voor goed isolatiemateriaal kiest, gaat isolatie heel lang mee. Je hoeft je meestal niet druk te maken over het onderhoud of een eventuele vervanging.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Wat kan ik verwachten van Solvari?

Via Solvari vergelijk je gratis en vrijblijvend offertes voor het isoleren van jouw woning. Solvari is dé toonaangevende marktplaats om met de juiste vakman voor jouw woningverbetering in contact te komen.  Door via Solvari gratis offertes aan te vragen, kom je direct in contact met maximaal vier bij ons aangesloten specialisten uit jouw regio. Sinds onze start in 2009 zijn daar al honderdduizenden consumenten blij van geworden!

Eerder bekeken pagina's