Zonnepanelen offertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Zonnepanelen offertes vergelijken: gratis en vrijblijvend

 1. Nu 21% belastingkorting op zonnepanelen
 2. Rendement vergelijkbaar met 6% rente op spaarrekening
 3. Tot 40% besparen op je zonnepanelen door offertes te vergelijken

Ontvang gratis offertes

Ruim 1.210.679 mensen gingen je voor!

Zonnepanelen steeds populairder

De laatste jaren zie je steeds meer zonnepanelen op daken verschijnen. Heb jij al in je straat om je heen gekeken hoeveel buren inmiddels duurzame energie opwekken? Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren enorm in prijs gedaald, terwijl het rendement en de efficiëntie gestegen zijn. Steeds meer mensen vragen zonnepanelenoffertes aan. Via Solvari is dit geheel gratis en vrijblijvend. We stellen je voor aan maximaal 5 specialisten in jouw regio. Vervolgens vergelijk je offertes, waardoor je soms tot wel 40% goedkoper uit bent!

Voordelen van zonnepanelenGeen last van stijgende energieprijzen

De energieprijzen blijven maar stijgen en het lijkt er niet op dat dit de komende jaren stopt. Als jij je eigen energie opwekt met zonnepanelen, ben je onafhankelijk van een energieleverancier. Heb je je zonnepanelen terugverdiend, dan profiteer je jarenlang van gratis stroom. Extra voordelen: huizen met zonnepanelen verkopen sneller en stijgen in waarde.Honderden euro's per jaar besparen

Zonnepanelen leveren net zo veel op als 6% rente op een bankrekening. Zo'n hoog percentage vind je tegenwoordig nergens, dus je kan je geld beter in de vorm van zonnepanelen op je dak leggen. In 2020 vervangt de terugleversubsidie het salderen. Dit betekent dat je je zonnepanelen gemiddeld in 7 jaar terugverdient. Heb je al zonnepanelen, dan profiteer je van een soepele overgangsregeling. Meer informatie over de terugleversubsidie vind je bij Rijksoverheid.Zonnepanelen voordeliger dan ooit

Zonnepanelenprijzen zijn de afgelopen vijf jaar met ongeveer 25 procent gedaald, dankzij technische ontwikkelingen. We raden je aan offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je zonnepanelen. Prijzen verschillen per aanbieder, dus het is goed je te verdiepen in actuele prijzen en te vergelijken! Nu je ook de btw terugkrijgt van de Belastingdienst, zijn zonnepanelen niet alleen voordeliger, maar ook aantrekkelijker dan ooit.

Benieuwd wat zonnepanelen in jouw situatie kosten? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met de beste specialisten in jouw regio.

Investering en opbrengst zonnepanelen

De voornaamste reden waarom mensen zonnepanelen laten plaatsen, is om geld te besparen op de energierekening. Hoeveel jij precies bespaart met zonnepanelen, hangt af van meerdere factoren. Natuurlijk heeft het aantal zonnepanelen invloed op de besparing, maar ook welke zonnepanelen en hoe efficiënt ze zijn, hoeveel schaduw erop valt en in welke windrichting de panelen liggen. Gemiddeld kan je uitgaan van de volgende jaarlijkse besparing als je zonnepanelen op je dak legt:

Aantal zonnepanelen Gemiddelde jaarlijkse besparing
6 € 288
10 € 480
14 € 672
18 € 864
22 € 1.056

Zonnepanelen kopen of leasen?

Wil je wel direct op je energierekening besparen, maar liever geen investering doen? Tegenwoordig is ook het leasen van zonnepanelen een optie. Door zonnepanelen te leasen, betaal je maandelijks een bepaald leasebedrag, wat je simpelweg betaalt met de opbrengst van je zonnepanelen.

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen variëren. Gemiddeld betaal je €4.400 voor 10 zonnepanelen, inclusief btw (die je terug kan vragen aan de Belastingdienst), omvormer en installatie. De investering verschilt per huishouden, doordat het afhangt van het aantal panelen, welke zonnepanelen precies, de specialist die je kiest en overige wensen die je al dan niet hebt. Als je wil weten wat zonnepanelen op jouw dak kosten, raden we je aan offertes te vergelijken. Dit is geheel gratis en zonder verplichtingen.

Salderen en terugleversubsidie zonnepanelen

De huidige salderingsregeling verandert in 2020 in een terugleversubsidie. Deze zomer komt er meer duidelijkheid over de terugleversubsidie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland opent een loket waar zowel particulieren als bedrijven de terugleversubsidie aanvragen. Precieze details over hoe je de hoeveelheid teruggeleverde stroom meet en welke rol slimme meters hebben, komen nog. Deze zomer moet het voorstel voor de nieuwe terugleversubsidie gereed zijn. Het uitgangspunt van de terugleversubsidie is dat je zonnepanelen in zeven jaar terugverdient. Daarna geniet je dus nog tientallen jaren van gratis stroom.

Btw op zonnepanelen terugvragen

Ben je een particulier en schaf je zonnepanelen aan? Dan krijg je 21 procent btw op de panelen terug. Dit kan trouwens ook als je de zonnepanelen al gekocht hebt. Dat is goed nieuws, want scheelt al gauw €800 op 10 zonnepanelen. Het loont dus écht om je btw terug te vragen! Het is in vier stappen gebeurd. Tip: je hoef niet elk kwartaal btw-aangifte te doen voor de omzetbelasting als je je btw hebt teruggevraagd. Vraag hier een ontheffing voor aan. Lees meer over teruggave btw op zonnepanelen.

Vind  zonnepanelen specialisten in jouw regio

Bij Solvari aangesloten zonnepaneleninstallateurs

Zonnepanelen kopen? Tips en advies

  • Vergelijk meerdere offertes
  • Laat je goed informeren over de zonnepanelen: welke kleur, wat voor maat, met of zonder frame
  • Koop alles bij één specialist; sommige omvormers en zonnepanelen gaan niet samen
  • Let op dat je panelen voldoen aan Europese kwaliteitsnormen en ga na van wie je welke garanties krijgt
  • Zonnepanelen plaatsen mag zonder vergunning, behalve bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Te controleren bij Omgevingsloket.
  • Vraag de btw terug aan de Belastingdienst

  Deze tevreden klanten gingen je voor en besparen dankzij zonnepanelen al flink op hun energierekening!

  Uitgevoerd op 09-11-18 door:

  Solarfabriek

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Mijn complimenten.Gr.Sipco de Vries

  Aanbeveling:
  Keurige offerte en werkzaamheden zijn netjes uitgevoerd. Informatie omtrent apparatuur was duidelijk en afhandeling na tevredenheid. Diverse partijen correct ingelicht en Alliander kwam daags na montage panelen de meters vervangen en aansluiten. Factuur zelfde week nog ontvangen en BTW teruggave was al in gang gezet.

  Uitgevoerd op 19-02-18 door:

  Compleet Duurzaam B.V.

  9.7 10
  9,7

  Zonnepanelen

  Prima!

  Aanbeveling:
  Prima advies gehad, professionele installateurs en administratief ook alles in orde. Kortom: wij zijn zeer tevreden en bevelen Compleet Duurzaam aan iedereen aan!

  Uitgevoerd op 26-10-18 door:

  Helios Solar

  7.7 10
  7,7

  Zonnepanelen

  Nauwkeurig, maar te vroeg

  Aanbeveling:
  De installateurs waren professioneel en vriendelijk. De medewerker van de planning had de verkeerde tijd doorgegeven. De installateurs zouden om 12.00 uur komen, maar stonden om 8.00 uur voor de deur. (dit was de oorspronkelijke tijd)

  Uitgevoerd op 17-10-18 door:

  123Zonnepanelen

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Precies, Nauwkeurig, professioneel.

  Aanbeveling:
  Wij hebben een vergelijking aangevraagd, werdt zeer professioneel opgepakt.
  Samen gekeken naar de wensen en de eisen, alles stap voor stap doorgelopen, zeer tevreden goeie service en professionele montage, dit is een bedrijf met verstand.

  Wat ook voor ons de doorslag gaf, is dat ze meer doen dan zonnepanelen, voor ons een belangrijk punt voor de toekomst.

  Uitgevoerd op 17-10-18 door:

  Compleet Duurzaam B.V.

  9.3 10
  9,3

  Zonnepanelen

  Zeer tevreden!

  Aanbeveling:
  Goed advies gekregen door de adviseur. Netjes geïnstalleerd!

  Uitgevoerd op 02-11-18 door:

  Goedkoop-Energieshop.nl B.V.

  8.7 10
  8,7

  Zonnepanelen particulieren

  zeer op tijd, netjes gewerkt.

  Aanbeveling:
  inderdaad is het werk goed uitgevoerd met vriendelijk jongens die antwoord gaven op onze vragen. uitstekend. hebben we ook persoonlijk gezegd.

  Uitgevoerd op 23-10-18 door:

  123Zonnepanelen

  9.3 10
  9,3

  Zonnepanelen

  Tevreden en zeker aan te bevelen

  Aanbeveling:
  Zeer professioneel bedrijf die netjes al de gemaakte afspraken na komt en alles zeer netjes en vakkundig hebben gemonteerd en ingesteld.
  De dag na montage kwam zelfs de adviseur langs om te zien of alles naar wens was en een bloemetje te overhandigen.
  123zonnepanelen zou ik bij iedereen aanbevelen.

  Uitgevoerd op 01-11-18 door:

  Helios Solar

  8 10
  8

  Zonnepanelen

  .

  Aanbeveling:
  Goede montage door ervaren monteur

  Uitgevoerd op 26-10-18 door:

  Energiehuis van Buren

  8 10
  8

  Zonnepanelen

  Snel en keurig

  Aanbeveling:
  Goed advies. Keurige en duidelijke info op maat. Erg klantvriendelijk. Verkoper kwam zelfs op dag van montage kijken! Erg positief

  Uitgevoerd op 30-10-18 door:

  Helios Solar

  9.3 10
  9,3

  Zonnepanelen

  Prima

  Aanbeveling:
  Goed advies, goede communicatie, ondanks slecht weer toch goed werk geleverd. Top!

  Uitgevoerd op 04-10-18 door:

  Ecotec Solar Energy

  9 10
  9

  Zonnepanelen

  Voor herhaling vatbaar

  Aanbeveling:
  Vanaf het eerste contact tot de persoonlijke evaluatie zijn de gesprekken goed verlopen en gemaakte afspraken op tijd nagekomen. Ook op de dag van installatie zelf is alles keurig en op tijd gedaan. Over 1 punt waren we het niet eens, echter is deze "klacht" (wat lang niet zo zwaar was als dat het woord klinkt) zeer correct en persoonlijk afgehandeld. Een prima club die ik een volgende klus weer zo durf toe te vertrouwen.

  Uitgevoerd op 18-12-20 door:

  Ecotec Solar Energy

  10 10
  10

  Zonnepanelen

  prima advies, snelle plaatsing,top.

  Aanbeveling:
  prettig contact, goed advies, dat later ook precies klopte, snelle plaatsing door vriendelijke mensen die keurig werk leverde, kortom, ik ben een tevreden mens. Karel Pronk.

   Offertes vergelijken voor zonnepanelen?

   Ben jij net als veel anderen enthousiast over zonnepanelen en wil je wel eens weten wat het kost? Kom kosteloos en zonder verplichtingen in contact met maximaal vijf specialisten in jouw regio! Zij vertellen je graag wat je investering is, hoeveel je precies bespaart en hebben antwoord op al je vragen.

   Benieuwd hoeveel jij kan besparen met zonnepanelen?