3x tips voor het aanpassen van je badkamer met een klein budget

Solvari
Solvari Blog
dinsdag 14 mei 2019, Geschatte leestijd: 1min

De badkamer is misschien niet de leukste ruimte om te verbouwen in je huis, maar toch is het eens in de zoveel jaar ook wel eens goed om je badkamer een touch-up te geven. Je kunt ervoor kiezen om je hele badkamer een make-over te geven, maar als je budget lager is, kan je ook kiezen om bepaalde elementen in de badkamer aan te passen. Hier 3 tips om je badkamer een andere uitstraling te geven met kleine aanpassingen die bij Superbath verkrijgbaar zijn.

Tip 1: een nieuw badkamermeubel

Elke badkamer heeft wel een badkamermeubel en in de meeste badkamers is dit ook een blikvanger. Daarom is het een slim idee om je badkamermeubel te vervangen. Hierdoor kan je badkamer een hele andere uitstraling krijgen en lijkt het net of je je hele badkamer hebt aangepast. Als je bijvoorbeeld eerst een licht badkamermeubel had, zou je nu kunnen kiezen voor een donkerdere tint. Ook kan je kiezen om een badkamermeubel te kiezen van een ander materiaal. Dit kan er ook voor zorgen dat je badkamer een andere uitstraling krijgt!

Bovendien zorgt het badkamermeubel in de onderstaande afbeelding ervoor dat je optisch meer ruimte in de badkamer creëert, doordat het een zwevend meubel is. Dit kan je ook doen met een toilet, door middel van een Geberit inbouwreservoir kun je ervoor zorgen dat je toilet hangt. Een groot voordeel is dat het ook onderhoudsvriendelijker is, doordat je gemakkelijk kunt schoonmaken onder het toilet.


Tip 2: verlichting

Ook verlichting kan een grote invloed hebben op de uitstraling van de badkamer. Je kunt kiezen voor een lamp in het midden van de badkamer maar het is ook mogelijk om te kiezen voor spotjes. Dit geeft je badkamer een luxe sfeer en het maakt je badkamer anders. Je kunt spotjes bij de spiegel plaatsen, hierdoor heb je een goed licht om je klaar te maken voor de dag.

Tip 3: accessoires

Accessoires kunnen veel doen met een ruimte. Je kunt ervoor kiezen om je badkamer een bepaalde sfeer te geven door de accessoires in een bepaalde kleur of style te kiezen. Als je je badkamer wilt veranderen kan je er dus voor kiezen om nieuwe accessoires te kopen in andere kleuren of in een andere style. Omdat er meestal in een badkamer niet veel meer staat dan een bad en/of douche en een badkamermeubel, zorgen accessoires ervoor dat je badkamer een totaal andere look krijgt.

In de onderstaande afbeelding zijn bijvoorbeeld de kleuren paars en oranje in de hele badkamer terug te zien. Dit maakt je badkamer totaal anders dan bijvoorbeeld een wit met zwarte badkamer. Hier is ook gekozen voor een paarse wand. Dit kan heftig zijn, maar daarom kan je er ook voor kiezen om alleen met paarse accessoires te werken.