Zomer, dé tijd om wat aan je gevel te doen!

Shanice
Shanice Lamoré
vrijdag 08 juli 2016, Geschatte leestijd: 2min

Binnenshuis is de zomer vast al lekker zichtbaar, je hebt een zomers plantje neergezet of in ieder geval alle winterspullen veilig opgeborgen. Maar vergeet je de buitenkant van je huis niet? De zomer is de ideale tijd om ook dat deel van je huis wat extra aandacht te geven.

Je huis is tenslotte je visitekaartje, de gevel dus ook! Ik vertel je wat je kan doen om je huis ook buitenshuis zomerproef te maken.

Begin goed, reinig je gevel!

Een van de belangrijkste, duurzaamste opties maar ook datgene met gelijk het meeste resultaat is het reinigen van je gevel. De belangrijkste functie van de buitengevel is het beschermen van de binnenkant. Zo kan weer, wind en vocht niet naar binnen. Vocht wil je namelijk echt niet door je gevel hebben, dat doet ontzettend veel met het klimaat in huis en dus de energierekening.

Het voordeel van een schone, onderhouden gevel is dat hij niet snel gerepareerd hoeft te worden. Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze toch altijd? Een gevelreiniging kost minder dan een gevelreparatie en dat laatste voorkom je door je gevel goed te onderhouden. Het is niet alleen kosten besparend, het doet ook veel voor de uitstraling van je huis. Hieronder zie je een gevelreiniging uitgevoerd door een van onze specialisten, het resultaat liegt er niet om. Een specialist weet precies wat er moet worden gebruikt bij welk materiaal om tot het beste resultaat te komen. Een schoon huis aan de buitenkant, hoe zomerproef is dat!


Of laat het voegwerk herstellen

Je wilt graag een schone gevel maar zonder goede voegen valt er natuurlijk weinig op te knappen. Nederland kent een best wel extreem klimaat, we hebben te maken met veel regen, wind, sneeuw, vorst, hagel afgewisseld door warmte en droogte. Niet heel fijn voor onze gevels en al helemaal niet voor de voegen. Om de binnenkant goed te kunnen beschermen moet het voegwerk van goede kwaliteit zijn.

De voegen mogen geen water doorlaten en ook de hardheid is van groot belang. De hardheid kan door een specialist worden gemeten met een voeghardheidsmeter. De meter heeft een slagstift die met een pendelbeweging op het oppervlak slaat en hoe groter de terugslag hoe harder de voeg. Onvoldoende hardheid? Tijd om de voegen te herstellen!


En nu.. beschermen!

Is jouw gevel weer helemaal gereinigd en hersteld? Dan kun je je gevel laten impregneren. Hiermee leg je een waterafstotend laagje over de muur, waardoor je niet alleen vocht en schimmel weert, je maakt de muur er ook brandvertragend mee.

En de rest dan?

De gevel is natuurlijk niet het enige dat er aan de buitenkant van je huis te zien is. De zomer is een mooie tijd om bijvoorbeeld eens naar nieuwe kozijnen te kijken, zonwering te laten plaatsen óf je tuin een upgrade te geven. Over dat laatste vertellen we je volgende week meer, denk aan trends, DIY en de nodige inspiratie om jouw tuin deze zomer nog mooier te maken!

Is jouw gevel toe aan een opknapbeurt of zijn de voegen niet meer zo hard als ze zouden moeten zijn en wil je gevelwerk laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend offertes aan bij onze specialisten, zij denken graag met je mee!

Vergelijk offertes voor gevelwerken! »Gerelateerde artikelen

Alles over veranda's
woensdag 13 juni 2018

Alles over veranda's

5x mooiste verlichting
vrijdag 22 december 2017

5x mooiste verlichting