Vocht bestrijden door een vochtbestrijder

1037

Vochtplekken zijn slecht voor je gezondheid en jouw woning. Vocht bestrijden is om deze reden belangrijk. Wij raden je echter aan om een vochtbestrijder in te schakelen voor het bestrijden van vochtproblemen in jouw woning. Dit wordt toegelicht op deze pagina.

Doorslaand vocht bestrijden

Sommige muren laten vocht doordringen. In sommige gevallen gaat dit zo ver, dat het vocht aan de binnenkant van je woning zichtbaar is. Het gaat dan niet per se om oudere woningen, ook jongere woningen met bepaalde baksteensoorten kampen met vochtproblemen. Je herkent dit vochtprobleem als eerst aan de buitenkant van je muur: natte plekken, witte vlekken, loslatend voegwerk en barstende stenen. 

Meestal gaat het om de muur aan de regenzijde. Als het aan de binnenkant van je woning zichtbaar is, dan zie je vochtplekken op je muur. Omdat het probleem zich altijd boven grondwaterniveau afspeelt, zitten de vochtplekken altijd hoger op de muur. Heb je last van dit vochtprobleem? Doorslaand vocht bestrijden is noodzakelijk om verdere problemen te voorkomen.

Zo los je doorslaand vocht op

Doorslaand vocht is te verhelpen door de muur te impregneren. Specialisten behandelen de muur met een middel dat ervoor zorgt dat je muur voortaan bestand is tegen het doorslaan van vocht. Dit impregneermiddel vult namelijk de poriën van de buitenmuur, en vormt zo een beschermende laag. 

Doorslaand vocht valt niet te bestrijden als de gevel zeer beschadigd is of zijn er andere problemen met de gevel. 

Doorslaand vocht bestrijden door vochtbestrijder

Opstijgend vocht bestrijden

Als er geen of een slechte waterkering aanwezig is, dan werkt de muur als een spons en zuigt hij grondwater op. Vaak begint het probleem bij de kelder. Opstijgend vocht is te herkennen aan een hoge luchtvochtigheid in huis, behang of pleisterwerk dat loskomt, vochtplekken onderaan de muur, een muffe geur in je woning en afbladderende verf. Opstijgend vocht bestrijden is dan ook erg belangrijk.

Zo los je opstijgend vocht op

Om opstijgend vocht te verhelpen, is het aan te raden de muur te injecteren met een vochtwerend product. Omdat het vochtprobleem vaak in de kelder begint, is het in sommige gevallen ook nodig de kelder af te laten dichten.

Vind dé beste vochtbestrijders en ontvang gratis offertes.

Vocht bestrijden in kelder

Kelders zijn handige ruimtes, maar ook vochtige ruimtes. Omdat de kelder omringd is door vochtige grond, gebeurt het regelmatig dat vocht doordringt in de keldermuren en opstijgt. Doordat een kelder niet of slecht te ventileren is, ontstaan er ook vaak condensatieproblemen. Misschien gebruik je je kelder weinig en denk je dat het geen kwaad kan, maar het zorgt ook voor vochtproblemen elders in je woning. 

Daarnaast is een stinkende kelder ook geen pretje, krijg je te maken met schimmels en bijbehorende gevaren en komt je gezondheid in gevaar, net zoals de stabiliteit van je woning. Je herkent een vochtige kelder aan vochtplekken, een muffe geur en aan de vochtigheid van de producten die je er eventueel opslaat. Stijgt het vocht op, dan zie je vochtplekken laag op de muur op de begane grond.

Zo los je vocht in kelder op

Kelderdichting zorgt ervoor dat jouw kelder weer droogt wordt,. Het hangt af van het precieze probleem, hoe de expert de kelder afdicht. Soms is het voldoende de kelder te ‘bekuipen’: het waterdicht cementeren van de keldermuren. Dit is alleen mogelijk als ook de vloer waterdicht is. 

Is de druk van het grondwater te hoog, dan is het nodig om de vochtige kelder te draineren. Experts op het gebied van vocht bestrijden bekijken graag de situatie bij jou thuis om tot een passende oplossing te komen.

Lekkages

Voor vocht bestrijden raden wij aan om altijd een specialist, oftewel een vochtbestrijder in te schakelen. Echter heb je niet in alle gevallen een vochtbestrijder nodig om van bijvoorbeeld vochtplekken af te komen. 

Soms gaat het om een gesprongen waterleiding of een andere lekkage. In dat geval heb je geen vochtbestrijder, maar een loodgieter nodig. 

Vochtbestrijder aan het werk

Vochtbestrijder inschakelen voor vocht bestrijden

Het is haast onmogelijk om zelfstandig de genoemde hardnekkige vochtproblemen aan te pakken en te verhelpen. Een vochtbestrijder kan jou hierbij helpen, waarbij de vochtbestrijder met een deskundige aanpak kan zorgen voor een gezonde woonomgeving. 

Via Solvari kom jij in contact met beschikbare experts die ervaring hebben in het bestrijden van vocht. Maar wat is een vochtbestrijder nou precies?

Wat is een vochtbestrijder?

Een vochtbestrijder is gespecialiseerd in het bestrijden van vochtproblemen. Naast het oplossen van vochtproblemen is het belangrijk dat de specialist de echte oorzaak van het vochtprobleem kan vaststellen. Hoewel vochtproblemen dan wel gelijkaardige gevolgen hebben, kan de behandelingswijze erg verschillend zijn. 

Zo kan de vochtbestrijder schimmels bestrijden, een gevel impregneren, muren injecteren maar ook betere gevelbekleding plaatsen. Zodra de oorzaak bekend is bij de vochtbestrijder, zal het vochtprobleem in zijn geheel worden verholpen. Met een professionele en persoonlijke aanpak worden de werkzaamheden voor vochtbestrijding zorgvuldig uitgevoerd.

Waarom een vochtbestrijder?

We raden je aan altijd een vochtbestrijder in te schakelen om de vochtproblemen te verhelpen, zodat het vakkundig gebeurt. Een vochtbestrijder kan de oorzaak van het vochtprobleem vaststellen, onder handen nemen en uiteindelijk onschadelijk maken.

Door offertes te vergelijken kom je in contact met maximaal vier experts in je regio. De experts geven graag gratis en vrijblijvend advies en de beste informatie. Je krijgt direct duidelijkheid over de ernst van de vochtproblemen en je krijgt prijsoverzichten op maat. 

We raden je aan altijd meerdere prijzen met elkaar te vergelijken aan de hand van offertes, zodat je kan besparen op de factuur.

Tip: als je het verhelpen van vochtproblemen te lang uitstelt, lopen de kosten enorm op. Daarnaast tast vocht jouw gezondheid en die van je woning aan, en zorgt het voor een minder comfortabele woonomgeving! Begin om deze reden niet te laat met vocht bestrijden en schakel een vochtbestrijder in. 

Vind dé beste vochtbestrijders en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's