Dit is hoe je studentenkamers leuk en efficiënt inricht

Vandaag beginnen de eindexamens. Nog twee weken zwoegen en dan is het middelbareschoolavontuur ein-de-lijk voorbij. Maar waar het ene avontuur stopt begint het volgende alweer. De jacht op de beste studentenkamer is officieel van start gegaan! Terwijl jullie allemaal zoeken, 'stalken', reageren en elkaar taggen voor die ene kamer midden in de stad, denkt Solvari al een stap verder. Een eigen plek is natuurlijk geweldig, maar de inrichting maakt het plaatje compleet. Solvari heeft de 10 beste tips over hoe jij je studentenkamer zo slim, voordelig en mooi mogelijk inricht.

1. Multifunctionele meubels

De gemiddelde studentenkamer is 21 vierkante meter. Het is dus zaak om deze ruimte zo handig mogelijk in te richten met meubels die multifunctioneel zijn. Denk aan een kleine eettafel om aan te eten én te studeren. Ook zijn een slaapbank of krukjes met opbergruimte heel handig!

2. Benut alle kleine ruimtes optimaal

Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper of een bed met opbergruimte eronder. Op deze manier heb je genoeg ruimte voor veel spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Bij verschillende woonwinkels vind je opbergboxen in alle maten om je spullen netjes in weg te werken. 

Hoogslaper studentenkamer

Met deze hoogslaper sla je maar liefst drie vliegen in één klap, het is naast een bed ook een kast en bureau. Je shopt dit bed al voor 253,15 euro!

3. Gebruik lichte kleuren

Een lichte kleur op de muur zorgt ervoor dat je kamer groter lijkt. Kies daarom ook voor een lichte basiskleur, zoals wit, crème of pastel. Naast dat een lichte kleur je kamer optisch groter maakt, zorgt een lichte kleur ook voor rust. Ben je nu gek op kleur? Kies dan voor kleur in de vorm van accessoires, zoals kussens, dekens of vrolijke foto’s.

4. Kies voor een langwerpige spiegel 

Een grote spiegel is niet alleen handig voor het checken van je outfit, maar een grote spiegel laat een ruimte al snel groter lijken. Een win-winsituatie.

Spiegel studentenkamer

Deze schitterende, minimalistische staande spiegel is ideaal om je outfit in te checken! Voor 79 euro staat hij al in je nieuwe kamer!

5. Kies voor lage meubels

Als je kiest voor lage meubels, zoals een laag bed of een lage eettafel nemen ze minder ruimte in je kamer in beslag. Dit zorgt ervoor dat je kamer minder vol lijkt. Handig wanneer je - net als ik - veel spullen hebt!

6. Maak gebruik van sfeerlicht

Solvari begrijpt dat je als student ook nog iets anders wil eten dan noedels of brood met pindakaas en je dus vooral niet te veel geld wil uitgeven aan het inrichten van je kamer. Maar met simpele verlichting kom je al een heel eind! Denk aan kaarsen, kleine lampen of kerstlichtjes. 

7. Planken aan de muur 

Een paar planken boven je bed of boven de tafel bieden extra opbergruimte zonder veel plek in te nemen. Naast dat het superpraktisch is, ziet het er ook nog eens leuk uit als je boeken afwisselt met leuke accessoires, zoals planten of andere persoonlijke spullen.

Fotorek voor studentenkamer

Op dit leuke rekje kun je maar liefst 40 persoonlijke foto's en briefjes hangen, je shopt hem voor 29.90 euro 

8. Kies voor tweedehands meubels

Voor het inrichten van je kamer is het ook heel leuk om gebruik te maken van tweedehands meubels. Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats, struin kringloopwinkels af of schakel je eigen netwerk in om tweedehands meubels van goede kwaliteit te vinden. Het is zo leuk om meubels zelf op te knappen en je hebt wat anders dan die eeuwige meubels van IKEA. ;-) Het enige wat dit je kost is tijd, creativiteit en een paar euro's!

9. Vraag hulp aan familie en vrienden

Vele handen maken licht werk. Vraag je handige moeder, je creatieve oom of je zus die een ster is in inrichten of ze je willen helpen bij het inrichten van je huis of bij met maken van kleine meubels. Een tafel van steigerhout is vaak redelijk aan de prijs in de winkel, maar is redelijk makkelijk en goedkoop zelf te maken. 

10. Doe inspiratie op

Op sites zoals Pinterest en Instagram kun je veel inspiratie op doen. Ook staan hier vaak leuke do-it-yourself-ideeën die snel, goedkoop en makkelijk zijn. Ik heb vast wat leuke dingen voor je opgezocht!


Namens het hele team van Solvari: succes met jullie eindexamens!